INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci hrají i podruhé venku, v neděli nastoupí v Benátkách

„A“-muži – Po devatenácti letech se fotbalisté Vyšehradu střetnou s týmem Benátek nad Jizerou. V 1997 vyhráli na jejich hřišti 3:2 v předkole poháru a tento výsledek by brali samozřejmě znovu i tuto neděli v podvečer v zápase nadcházejícího 2. kola ČFL.

Ještě před devíti lety hrály Benátky I. A třídu, potom strávily šest let ve středočeském krajském přeboru a teprve v roce 2014 z něj postoupily do divize. Strávily v ní jen rok. Hrály skupinu C a skončily druhé za Dobrovicí, postoupily však oba týmy. Coby nováček ČFL se praly v loňské sezoně doslova až do posledních vteřin o záchranu. Ta se jim nakonec podařila s vydatnou pomocí Králova Dvora – ten porazil díky gólu v nastaveném čase 2:1 Kolín, a poslal ho tak do divize. Benátky zdolaly 2:1 Táborsko B a zachránily se.

Po sezoně i tak skončil trenér Vladimír Sedláček a nahradil ho František Šturma (na snímku). Kouč, který předtím přivedl Zemplín Michalovce k historickému postupu do nejvyšší slovenské soutěže.

Historická je však i účast Benátek v ČFL, jenomže fotbalisté z města s necelými osmi tisíci obyvateli se musejí dělit o přízeň s hokejisty a volejbalisty. Hokejisté hrají druhou nejvyšší soutěž, volejbalisté dokonce extraligu.

Vzhledem ke dvěma postupům za sebou je určitě pro fotbalisty Benátek úspěchem, že se dokázali zachránit, byť s pořádně odřenýma ušima. V předchozí nováčkovské sezoně byl nejlepším střelcem týmu střední záložník Michal Sedláček (9 branek), dále Martin Škarecký (6) a Jiří Kateřiňák (5). Bílomodrý dres oblékal i ghanský útočník Musa Ansuma, který sem přišel právě z Vyšehradu a dal tři góly.

Benátky však letos v létě přišly o symbiózu s FK Mladá Boleslav na bázi farmy. A došlo ke značné obměně kádru: odešli mimo jiné právě Michal Sedláček, Musa Ansuma (oba do Německa) a Martin Škarecký (Nymburk).

Přišlo 13 nových hráčů: brankáři Daniel Bojčuk (naposledy Táborsko), Vojtěch Levíček (dorost Slavie), obránci Lukáš Bodeček (Louny), Adam Pajer, záložníci Jakub Kocourek, Adam Lacek (všichni juniorka Ml. Boleslavi), Jan Kamlach Jan Knobloch (oba Ostrá), Radek Žaloudek (Bohemians 1905), Maksim Ivanov (Baltika Kaliningrad), Bernardo Gyimah Frimpong (Union Quinto/It.), útočníci Ondřej Šíma (Sparta) a Oliver Špilár (Zvolen/SR).

V 1. kole ČFL hrály Benátky v Chrudimi a jejich defenzivní taktika téměř slavila úspěch – hlavně zásluhou brankáře Bojčuka, jehož výkon označil Chrudimský deník jako „úchvatný“ a „fantastický“. Zlikvidoval totiž mj. pět čistých gólových šancí domácích, kapituloval až v 85. minutě po střele střídajícího Haufa zpoza vápna přesně k tyči. Rozhodující byla v tu chvíli nejen přesnost Haufovy střely, ale i nedůrazné a nedostatečné bránění benáteckých zadáků: přestože jde o mužstvo, které má pověst velkých bojovníků. V závěrech utkání to už ale bývá ošidné, sil není obvykle nazbyt.

V Chrudimi nastoupily Benátky v této sestavě: Bojčuk – Sedláček, Borovička, Karásek, Horák – Kamlach (75. Sudek), Žaloudek, Šíma, Korec (65. Mižič), Ivanov (51. Knobloch) – Špilár (88. Frimpong).

Obecně vzato – na Benátky bude platit totéž, co se potvrdilo ve druhém poločase utkání v Převýšově, a sice přesná a rychlá kombinace. Hráči, kteří oblékají dres Vyšehradu, mají schopnosti takový fotbal praktikovat, musejí to však opakovaně dokazovat v mistrovských zápasech a pokoušet se také častěji o střelbu ze střední vzdálenosti. Nejen Volešák, ale i další hráči Slavoje k tomu dispozice mají.

„Za Vyšehrad hrají zkušení ligoví hráči. Určitě to nebude jednoduchý soupeř. Na toto utkání se musíme velmi dobře připravit, abychom ho zvládli a před domácím publikem vyhráli. Věřím, že se nám uzdraví hráči, kteří v Chrudimi absentovali a už budou moci naskočit,“ uvedl pro benátecký klubový web trenér František Šturma.

Jeho sebevědomí jistě vyplývá i z faktu, že Benátky v utkání 2. kola poháru uhrály s druholigovou Vlašimí cennou remízu 2:2. Až v prodloužení pak obdržely další tři góly a vypadly. Zápas vidělo 170 diváků, přijde jich na souboj s šemíky víc?

Utkání SK Benátky nad Jizerou – Slavoj Vyšehrad ve 2. kole ČFL se hraje v neděli 21. srpna od 17.00 hod. Řídit je bude rozhodčí Ondřej Lerch z Prahy, jemuž budou na čarách asistovat Michal Štefan z Velkých Přílep a Marika Hasíková ze Stochova.

Již v sobotu dopoledne na Vyšehradě začne nový ročník České ligy žáků: patnáctiletí šemíci se utkají s Táborskem od 10 hodin, zápas čtrnáctiletých má výkop čtvrt hodiny před polednem. V sobotu od 17 hodin v Měchenicích sehraje poslední přípravné utkání naše U 19.

V neděli dopoledne na Vyšehradě vstoupí do nové sezony naši mladší dorostenci, prověří je soupeři ze Sokolova. Sedmnáctiletí se utkají od 10 hodin, po nich čtvrt hodiny po poledni šestnáctiletí.

V úterý 23. srpna od 18 hodin se představí juniorka Vyšehradu v Nebušicích, a bude to pro ni generálka před zahájením pražské I. A třídy mužů.

 

SOUPISKA SK BENÁTKY NAD JIZEROU

BRANKÁŘI: Daniel Bojčuk (narozen 1990), Vojtěch Levíček (1998)

OBRÁNCI: Lukáš Bodeček (1988), Adam Pajer (1995), Martin Borovička (1991), Milan Karásek (1986, kapitán mužstva), Michal Horák (1987), Jakub Sudek (1992)

ZÁLOŽNÍCI: Jan Kamlach (1995), Radek Žaloudek (1994), Jakub Kocourek (1995), Marek Sedláček (1992), Jan Knobloch (1984), Jan Mižič (1993), Adam Lacek (1995), Maksim Ivanov (1997)

ÚTOČNÍCI: Martin Korec (1985), Oliver Špilár (1993), Ondřej Šíma (1995), Bernard Frimpong (1996)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...