INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Smolák přišel a dvěma góly korunoval výhru v Benátkách

„A“-muži Zasloužené tři body zvenku! Fotbalisté Slavoje Vyšehrad ani ve 2. kole ČFL nevyšli na hřišti soupeře naprázdno a po importu jednoho bodu z Převýšova si přivezli všechny tři z Benátek nad Jizerou. Po bezbrankovém poločase šli sice domácí do vedení, pak ale vyrovnal Miloslav Strnad a v závěrečné pětiminutovce vyřešil výsledkovou tajenku dvěma zásahy David Smolák. S celkově čtyřmi body to znamená 5. místo v tabulce. Bez bodové ztráty jsou už jen Loko Vltavín, Domažlice a Králův Dvůr.

Na Letním stadionu v Benátkách nad Jizerou před utkáním sprchlo a velmi pěkný trávník nabídl ideální podmínky k fotbalu. Šemíci nastoupili oproti premiéře s jednou změnou v základní sestavě, kdy brankáře Procházku nahradil úplně nový gólman, zapůjčený z Příbrami: 21letý Ondřej Kočí.

Po úvodní „seznamovací“ čtvrthodince hry hráči v zelených dresech začali postupně přebírat iniciativu a výsledkem byla Drobílkova příležitost, již ale zneškodnil brankář Bojčuk. Do šancí se dostali také Matějka, Komjatý a zejména sedm minut před poločasem Strnad, Bojčuk byl však opět na místě. Také domácí měli možnost skórovat, ale Kočí střelu Šímy kryl.

Gól padl hned po změně stran. Kapitán Hendrych ve 46. min. fauloval před hranicí vápna čerstvého hráče v domácím dresu Ivanova a po minutu trvajících přípravách k exekuci napřáhl Horák. Trefil přesně k tyči: 1:0.

Benátky vedly jen deset minut. V 57. min. totiž nepřesně rozehrály aut, hráči Slavoje se dostali z pravé strany hřiště do kontru a po přenesení hry doleva se probil před brankáře Junek, který byl na hřišti teprve tři minuty. Bojčuka sice nepřekonal, stihl však ještě najít na vápně Volešáka a ten už obstaral finální přihrávku. Do odkryté brány pak zakončoval Strnad: 1:1!

V polovině druhé půle pak mohl přidat Strnad i vedoucí gól, když se ocitl sám před Bojčukem, ten si ale s jeho pokusem o lob poradil. Chvíli nato, podobně jako na začátku druhé půle, měli domácí další výhodu trestného kopu zpoza vápna, Bodeček ale přestřelil.

Stejně jako v Převýšově se probil do šance kapitán Vyšehradu Hendrych, leč ani tentokrát z toho gól nebyl. Až do 85. min., než zahrál Nosek rohový kop, Matějka na vápně sklepl míč a ten se dostal ke Smolákovi, který zblízka trefil: 1:1!

O čtyři minuty později se probíjel po levé straně hřiště Junek, byl faulován a Volešák rozehrál balon z trestného kopu tak, že proletěl houštinou těl ve vápně až na zadní tyč, kde už byl znovu Smolák a znovu zblízka zakončil: 1:3! Tím bylo o majiteli tří bodů rozhodnuto.

Za týden se už šemíci představí konečně doma: v sobotu 27. srpna od 10.15 hod. přivítají ambiciózního nováčka Olympii Hradec Králové, který bude chtít odčinit až nečekaně vysokou porážku 0:3 s Převýšovem na stadionu Pod lízátky. V mistrovském zápase na Vyšehradě se představí A-mužstvo Slavoje poprvé od 7. června loňského roku a utkání ČFL se Štěchovicemi.

Asistent Milan Kopřiva: „Zasloužené vítězství, o čemž vypovídá nejen skóre 3:1 v náš prospěch, ale i poměr vyložených šancí 7:2. Vzhledem k průběhu utkání by bylo cokoliv jiného než tříbodový zisk zklamáním. Vyrovnali jsme se i s inkasovanou brankou, po vyrovnávacím gólu Strnada jsme už byli jednoznačně lepším týmem a domácí nepustili v závěrečné půlhodině hry k ničemu. Ze dvou zápasů venku máme čtyři body, a to ještě můžeme litovat ztráty v Převýšově.“

Trenér Benátek František Šturma: „Prohospodařili jsme první poločas. Řekli jsme si, že do zápasu vstoupíme aktivně, a to se nepovedlo. Soupeř byl lepší a nebýt brankáře Bojčuka, třikrát bychom inkasovali. S první půlí jsem tedy nebyl vůbec spokojen. O přestávce jsme si nějaké věci vysvětlili a vstup do druhé půle byl z naší strany lepší. Po zasloužené standardce jsme šli do vedení. Od našich hráčů mi však chyběl především důraz a rychlejší práce s míčem. Přesně na tohle se zaměřujeme na tréninku, ale vše nám strašně dlouho trvá. Vyšehrad byl prostě důraznější. Dokud se nezlepšíme a nebudeme pracovat v jiném tempu, nemůžeme být úspěšní.“

 

SK Benátky nad Jizerou – Slavoj Vyšehrad 1:3 (0:0)

2. kolo ČFL, hráno 21. srpna 2016.  

Branky: 47. Horák – 85. a 89. Smolák, 57. Strnad.

Rozhodčí: Lerch – Štefan, Hasíková. ŽK: Žaloudek, Horák, Mižič (všichni Benátky).  

Diváků: 240.

Benátky nad Jizerou: Bojčuk – Sedláček (46. Ivanov), Borovička (46. Karásek), Bodeček, Horák – Pajer, Žaloudek, Knobloch, Šíma (74. Frimpong), Kamlach (87. Mižič) – Špilár (66. Korec). Trenéři František Šturma a František Jakubec.

Vyšehrad: Kočí – Matějka, Macej, Hendrych, Nosek – Volešák – Pilík (71. Smolák), Doležal (54. J. Junek), Drobílek (90. +1 Kubík), Komjatý (86. Heřman) – Strnad (80. Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Winter a Kratochvíl. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

2 – Smolák

1 – Komjatý, Madej (v Poháru FAČR), Strnad, Volešák (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – J. Junek, Madej (v Poháru FAČR), Matějka, Nosek, Strnad

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Zdeněk Jaroš

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...