INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Domácí premiéra: prohra 1:4 s Olympií a hattrick Očovana

„A“-mužiPremiéra na domácím stadionu v nové sezoně fotbalistům Vyšehradu ani trochu nevyšla. Ambiciózní nováček ČFL Olympia Hradec Králové sice nastoupil bez zraněného Karla Pitáka, přesto vyhrál v ukrutném vedru rozdílem třídy a pod jeho vítězství 4:1 se podepsal zejména svým hattrickem Peter Očovan. Navíc žlutočerní dvakrát trefili tyč.

Oproti zápasu v Benátkách nad Jizerou, odkud si šemíci přivezli tři body za vítězství 3:1, se místo nepřítomného Noska objevil v základní sestavě na postu levého beka Junek. V úvodních dvaceti minutách toho ale oboustranně moc vidět nebylo, možná oba týmy trochu podvědomě šetřily síly na další průběh utkání, neboť výheň byla velmi intenzivní. Pak ale založil akci Volešák, přes Drobílka a Pilíka se dostal míč do uličky až k nabíhajícímu Strnadovi, jenomže se ocitl v příliš těsné blízkosti brankáři Frydrychovi, a tak nestihl účinně zakončit.

Přesně po půlhodině hry se už ale hráči v blankytných dresech radovali z vedoucí branky. Strnad posunul míč zpětnou přihrávkou doleva na junka, ten zatáhl míč do rohu hřiště a odcentroval na bližší tyč. Tam už číhal hlavičkující Strnad – Frydrych sice stihl ztlumit míč, ten ale skákal po brankové čáře a dobíhající Pilík ho z bezprostřední blízkosti napálil do sítě: 1:0! Vzápětí se protlačil do další gólové šance Komjatý, zastavil ho však ofsajd.

Vedení vydrželo domácímu týmu jen pět minut. Ve 35. min. Kraják, který oblékal dres Vyšehradu v loňské druholigové sezoně, trefil hlavou tyč, akce však pokračovala dál a hráči Slavoje nebyli sto nebezpečí zažehnat. K míči se tak znovu dostal Kraják, zatáhl míč po pravé straně a z úhlu vystřelil: 1:1.

Ne druhé straně to zkoušel střelou k tyči Doležal, ale Frydrych vyrazil na roh, zatímco trestný kop Volešáka (po faulu na Komjatého) skončil střelou těsně vedle brány. Východočeši byli efektivnější a ve 40. min. je poslal Očovan do vedení: 1:2.

Také ve druhé půli se nesla úvodní čtvrthodina bez šancí. Přesně po hodině hry Drobílek prostrčil balon do uličky na Smoláka, Frydrych ale včas vyběhl a zmařil možnost na vyrovnání.

V 62. min. šli žlutočerní do rychlého brejku a Očovan střelou po zemi zvýšil: 1:3. Na druhé straně hřiště chvíli nato se trefil k tyči Drobílek, Frydrych balon kryl.

V 68. min. potrestal chybnou rozehrávku domácí obrany a po přihrávce od Ptáčka Očovan opět střelou z levé strany završil svůj hattrick: 1:4. V 74. min. mohl přidat dokonce pátý gól Jukl, střelou z trestného kopu trefil tyč Kočího brány.

Za týden se šemíci představí v Hořovicích na půdě nováčka ČFL, jehož dres hájí bývalý hráč Vyšehradu Jan Mojdl. Hraje se v sobotu 3. září od 17 hodin. Ve středu 7. září přijde na řadu utkání ve Štěchovicích a v sobotu 10. září doma s „cábelíky“ z Králova Dvora.

Asistent Milan Kopřiva: „Domácí porážku 1:4 jsme určitě nečekali. Do utkání jsme šli s optimismem i v dobré pohodě a přestože jsme věděli, co můžeme od Olympie čekat, nezvládli jsme ho. Platí to zejména pro zkušenější starší hráče. Bohužel jsme se přizpůsobili nákopům soupeře, a tak vázla naše kombinační hra. Sice jsme se po krásné akci ujali vedení, ale místo toho, abychom si ho v dalším průběhu hry ohlídali, během sedmi minut jsme ztratili celý zápas. Dva góly, které jsme inkasovali ještě do poločasu, byly tak laciné a zbytečné, že by to neskousnul ani trenér žáků. Tady se prostě lámal chleba. Po přestávce jsme nastoupili s představou zápas znovu zvrátit v náš prospěch, jenomže jsme si pak vypracovali už jen jednu příležitost, a to je málo. Dostali jsme lekci, jak se má utkání dotáhnout k vítězství. Takový zápas bere chuť, protože neplníme, co máme, a tím pak sebe sama srážíme dolů. Za týden pojedeme do Hořovic vyhrát a vzít si tyhle ztracené body zpátky, jiná varianta pro nás ani nemůže existovat.“

Autor vedoucího gólu Pavel Pilík: „Už dlouho jsem nedal tak snadný gól. Strny hlavičkoval na přední tyči, gólman to vyrazil a já jsem to poslal skoro z čáry do sítě. Bohužel jsme však potom prohospodařili posledních deset minut první půle, tam se lámal chleba. Minimálně remízový stav jsme měli do poločasu uhrát. Nezbývá nám než napravit tuhle porážku za týden v Hořovicích.“

Autor vyrovnávací branky Ondřej Kraják: „Původně jsem ani neměl nastoupit, protože mám problémy s ramenem, ale hodinu před utkáním vypadl ze základní sestavy Kuťák, a tak jsem byl do ní nominován. Obvykle hraju záložníka, tentokrát jsem nastoupil v útoku. Zápas pro nás sice nezačal dobře, prohrávali jsme, ale praktikovali jsme stále svoji hru a věřili, že pokud splníme pokyny trenéra Sazimy, budeme úspěšní. První poločas byl vyrovnaný, ale ještě během něj jsme to otočili a ve druhé půli už vývoj utkání kontrolovali. Za stavu 1:0 pro Vyšehrad jsem nejprve trefil tyč a chvíli nato dal vyrovnávací gól, což mě samozřejmě těší. Určitě to byl pro mě speciální zápas, když jsem tady strávil předchozí sezonu, ale před zápasem bych rozhodně neřekl, že na Vyšehradě zvítězíme 4:1.“

Trenér Olympie Miloš Sazima: „Po předchozí prohře s Převýšovem jsme stanovili taktiku založenou na jednoduchém a důrazném fotbalu. Sice jsme prohrávali, ale ještě do poločasu se nám podařilo skóre otočit. Dařilo se nám plnit, co jsme si předsevzali, což jsme potvrdili dalšími dvěma góly, takže si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Řekl bych, že Vyšehrad trochu ukolébal zisk čtyř bodů ze dvou zápasů venku, a nám se ho podařilo zaskočit. Očekávám vyrovnanou soutěža my bychom se chtěli pohybovat co nejvýš v tabulce.“


Slavoj Vyšehrad – Olympia Hradec Králové 1:4 (1:2)

3. kolo ČFL, hráno 27. srpna 2016.

Branky: 30. Pilík – 40., 62. a 68. Očovan, 35. Kraják.

Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:4. Zblokované střely: 4:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:7.

Rozhodčí: Drábek – Dujsík, Brychta. ŽK: Drobílek, Smolák, Kratochvíl – Očovan.

Diváků: 185.

Vyšehrad: Kočí – Matějka, Macej (58. Kratochvíl), Hendrych, J. Junek – Volešák – Pilík (67. Heřman), Drobílek, Doležal (52. Smolák), Komjatý (83. Kubík) – Strnad (67. Madej). Na lavičce byl ještě připraven brankář Winter. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Olympia Hradec Králové: Frydrych – Strasser (67. Kosař), Novotný, Duben, Poděbradský – Haupt (39. Ličman), Ptáček, Demeter – Kraják (83. Malinský), Jukl (75. Korba), Očovan (90. Kuťák). Trenéři Miloš Sazima a Jan Kraus.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

2 – Smolák

1 – Komjatý, Madej (v Poháru FAČR), Pilík, Strnad, Volešák (v Poháru FAČR)

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – J. Junek, Strnad

1 – Madej (v Poháru FAČR), Matějka, Nosek

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...