INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ze čtyř utkání venku 10 bodů: vítězství 2:0 i ve Štěchovicích!

„A“-mužiJeden bod z premiéry ČFL v Převýšově a potom na hřištích soupeřů tři výhry za sebou: 3:1 v Benátkách i Hořovicích a naposledy ve středu 7. září 2:0 ve Štěchovicích. Obavy z přetěžkého losu v úvodních pěti kolech sezony se rozplynuly, a tak může fotbalisty Vyšehradu mrzet jen prohra 1:4 s Olympií Hradec Králové v dosud jediném domácím vystoupení. S celkově deseti body získanými venku to aktuálně znamená 5. místo tabulky a ztrátu dvou bodů na vedoucí dvojici Jirny – Převýšov. Tým, který ještě nedávno působil ve Fotbalové národní lize, se musí dívat v tabulce co nejvýš.

Ve středu bylo na programu předehrávané 16. kolo ČFL a v domácí sestavě se podle očekávání objevil stoper Štěpán Kučera, který hrál v minulé druholigové sezoně za Vyšehrad. Do Štěchovic právě přestoupil i záložník Miroslav Mareš, ten ale ještě v tomto utkání nehrál. Týmu hostí chyběl pracovně zaneprázdněný kapitán Miroslav Hendrych, a tak si poprvé po pěti měsících navlékl pásku na ruku Ladislav Volešák.

Zápas nabídl řadu šancí na obou stranách – šemíci jich měli určitě víc a dokázali spálit i ty nejvyloženější, Štěchovice zase nastřelily jednou břevno a dvakrát tyč. Branková kontrukce tak pomohla Václavu Winterovi k první vychytané nule v dresu Vyšehradu.

Již po pěti minutách hry se ocitl v čisté gólové šanci Junek, zblízka ale minul štěchovickou bránu. Ve 13. min. vyslal Strnad parádní a navíc falšovanou střelou zpoza vápna do horního růžku brány, gólman Soukup ji ale dokázal takřka zázračně vytěsnit. V polovině první půle ale odmácí zakončili brejkovou situaci střelou Beneše do břevna. O čtyři minuty později kryl nebezpečnou střelu Winter.

Šemíci viditelně přehrávali domácí fotbalisty po kombinační stránce a díky tomu se ve 35. min. dostali před domácí bránu, před níž vznikl obrovský závar a čtyři střely hostujících hráčů rychle za sebou. Gól však nepadl. Na druhé straně ve 38. min. rozvlnil síť za zády Wintera domácí Beneš, byl však v ofsajdu. Těsně před poločasem kapitán Volešák střelou z vápna zpoza obránce minul.

Po změně stran se dostali hráči v modrých dresech ke dvěma hlavičkovým pokusům, skončily v zámezí. Potom přišly štěchovické chvíle a čtyři dost nebezpečné situace před bránou Vyšehradu, jež vyvrcholily v 59. min. další střelou do tyče.

V 63. min. se po přihrávce ocitl na malém vápně v čisté šanci Strnad, ale přestřelil. Šemíci se ale přece jen dočkali. V 74. min. Pilíkovo neobvyklé autové vhazování (balon si přihrál zpátky od zad Volešáka) vyvedlo domácí zadáky natolik z míry, že ho faulovali. K trestnému kopu se postavil Nosek a poslal balon do ohně na malé vápno, kde se k němu dostal Volešák a hlavou otevřel skóre: 0:1!

Náskok mohl pojistit v 80. min. Komjatý, neměl však šťastný den, ze dvou šancí za sebou nepropálil gólmana soukupa. Mohlo se to vymstít, protože dvě minuty nato domácí útočník Batka trefil tyč!

V 85. min. Komjatý v další šanci trefil jen brankáře, o tři minuty později si ale vše vynahradil krádsnou finální přihrávkou na zleva nabíhajícího Madeje, který střelou z vápna bez přípravy trefil: 0:2! Slavoj tak venku vyhrál potřetí za sebou.

Již v sobotu 10. září od 10.15 hod. se fotbalisté Vyšehradu střetnou doma s „cábelíky“ z Králova Dvora.

Asistent Milan Kopřiva: „Zápas ve Štěchovicích jsme měli rozhodnout mnohem dříve než v jeho závěrečné čtvrthodině. V poločase jsme šli do kabin docela naštvaní, protože stav neměl být 0:0, ale 3:0 pro nás. Vinou zbrklosti v koncovce jsme z toho sami udělali zbytečné drama. Ve druhé půli jsme navíc pustili domácí do hry a je potřeba si přiznat, že nás podržel brankář Winter. V posledních dvaceti minutách jsme ale už znovu hráli, co jsme chtěli a navzdory řadě spálených šancí dotáhli zápas k vítězství 2:0. Jenomže my jsme měli vyhrát 8:2 nebo 8:3.“

Autor první branky Ladislav Volešák: „Po faulu na Pavla Pilíka u lajny jsem přenechal rozhrání trestného kopu Tomáši Noskovi a šel do vápna. Centr od něj se dostal právě ke mně a hlavou jsem ho poslal do brány. Až za stavu 2:0 jsme si však užili poslední minuty utkání, i když to mohlo být mnohem dříve. Spálili jsme snad deset vyložených gólových šancí, takže naše vítězství bylo tak trochu utrápené. Na druhou stranu, co se týče kombinace, byl to nejlepší zápas od chvíle, co jsem přišel na Vyšehrad. Odpovídající by byl výsledek 7:2 pro nás.“

Autor druhé branky Tadeáš Madej: „Po přihrávce od Igora jsem si na vápně sklepnul balon a podařilo se mi prostřelit gólmana Štěchovic. Pak už jsme vedli 2:0 a bylo rozhodnuto. Spoustu šancí jsme měli už za stavu 0:0, na druhou stranu při nás stálo i štěstí, když domácí dvakrát trefili tyč.“

 

FK TJ Štěchovice – Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:0)

Předehrávané 16. kolo ČFL, hráno 7. září 2016.  

Branky: 74. Volešák, 84. Madej.

Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:13. Zblokované střely: 2:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1.

Rozhodčí: Martínek – Mrkáček, Rais. ŽK: Nosek (Vyšehrad).

Diváků: 220.

Štěchovice: Soukup – Cienciala, Busta, Š. Kučera, Košata – Beneš (46. Verner), Novák, Jakobovský, Bulíř – Halbich, Batka. Trenér Zbyněk Busta.

Vyšehrad: Winter – Pilík, Matějka, Macej, Nosek – Smolák (85. Heřman), Drobílek, Volešák (89. Kratochvíl), J. Junek (63. Madej) – Strnad (65. Doležal), Komjatý (87. Rodina). Na lavičce byl ještě připraven brankář Kočí. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Komjatý, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák

1 – Pilík, Strnad

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

3 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – J. Junek, Nosek, Strnad

1 – Drobílek, Komjatý, Madej (v Poháru FAČR), Matějka, Pilík

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...