INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Přemožitel Teplic Král. Dvůr sobotním soupeřem Vyšehradu

„A“-muži Zápasy na hřištích soupeřů fotbalisté Vyšehradu zatím zvládají na jedničku, z dosavadních čtyř venku vytěžili 10 bodů. Zapotřebí je však bodovat také a především doma – dosud jediný zápas na vlastním hřišti skončil neúspěchem, prohrou 1:4 s Olympií Hradec Králové. Teď se nabízí druhá možnost předvést se vlastním fanouškům v příznivém světle, přestože na druhé straně hřiště bude stát velmi zdatný protivník: mužstvo Králova Dvora.

„Ano, Králův Dvůr má svoji nespornou kvalitu, pokud ale mají mít body, které jsme získali venku, svůj smysl, musíme to potvrdit doma a vyhrát. První domácí zápas jsme nezvládli, to je potřeba napravit, i když je předem jasné, že to bude bolet,“ uvedl po středečním vítězství 2:0 ve Štěchovicích asistent Milan Kopřiva. „Pro diváky bude určitě atraktivní start několika našich bývalých hráčů v dresu soupeře. Kromě toho mají v týmu Šilhavého, Šlapáka a další kvalitní fotbalisty.“

Aktuální králodvorská soupiska obsahuje jména čtyř fotbalistů, kteří také působili zde na Vyšehradě: brankář Jiří Krček a dále Jakub Balšánek, Jiří Kabele a Karel Soldát. Platí to i recipročně: čtyři současní hráči Vyšehradu oblékali králodvorský dres, jmenovitě Ladislav Volešák, Pavel Pilík, Jiří Junek a brankář Ondřej Kočí. Oba týmy se navíc často utkávají i v přípravném období a tak lze říct, že se navzájem docela dobře znají.

Devátá sezona cábelíků ČFL v řadě

Cábelíci, jak zní přezdívka týmu z Králova Dvora, hrají ČFL už devátou sezonu v řadě. Postoupili sem v roce 2008 z divize A. V předchozích osmi ročnících ČFL obsadili postupně 13. 7., 13., 7., 14., 4., 5 a 9. místo. Tedy v posledních třech letech vždy v první polovině tabulky.

V sezoně 2012/13 je dělily od sestupu jen dva body, rok nato se naopak už téměř radovali z postupu do II. ligy mimo pořadí. Tehdejší vítěz ČFL Kolín se ale po krátkém období váhání nakonec až „pět minut po dvanácté“ rozhodl, že bude profesionální soutěž přece jen hrát. Naděje „Králováku“ na start ve II. lize poprvé od ročníku 1980/81 tak vzaly za své.

Nový trenér Jiří Sabou našel recept i na Teplice

Cábelíci byli ještě v loňské sezoně farmou prvoligové Příbrami a koučoval je František Barát. Jeho nástupcem je 41letý Jiří Sabou, dosavadní dlouholetá opora týmu Králova Dvora. Především ale působil více než deset let v nejvyšší soutěži: v dresu Viktorie Žižkov a Teplic odehrál dohromady 253 prvoligových zápasů a vstřelil v nich 29 branek.

Pod jeho vedením se zatím týmu daří nejen v ČFL, kde je po pěti kolech na 3. místě tabulky se ztrátou jediného bodu na vedoucí dvojici Jirny – Převýšov, ale i v poháru. V jeho 1. kole vyhrál gólem Soldáta 1:0 na hřišti divizního Kolína a díky jedinému gólu Hella zvládl i zápas 2. kola. Jenomže to přijely do Králova Dvora prvoligové Teplice! Inkasovaly už po pěti minutách hry a pak už se nezmohly ani na vyrovnávací branku. Králův Dvůr se díky tomu může těšit na pohárový souboj 3. kola Mol Cupu s Jabloncem ve středu 21. září.

Loni to zde měla víc než nahnuté i Sparta, když zachraňovala alespoň remízu vyrovnávacím gólem Jiráčka až v nastaveném čase a postoupila na penalty. Mimochodem – v tomto utkání, jež se hrálo loni v září, dal vedoucí gól cábelíků Volešák…

Nejvyšší stupeň nebezpečí: kanonýr Šlapák!

Tým z města na Berounsku s 8.200 obyvateli vstoupil do ČFL výhrami v Benešově a se Štěchovicemi, potom možná nečekaně prohrál v Táboře, vzápětí remizoval s Převýšovem a druhý bod urval v penaltovém rozstřelu. Ve středu vyhrál opět za tři body v Dobrovici 2:1, o čemž rozhodli svými góly Hájek a Šlapák (na snímku vpravo).

Králův Dvůr nastoupil ve středečním utkání v sestavě: Krček – Bohánek (46. Vybíral), Hell, Soldát, Zelenka – Procházka (79. J. Ježdík), Eliáš, Balšánek (70. Kraus), Kabele – Hájek, Šlapák (87. Mocyk).

Konkrétně Šlapák má na svém kontě již 6 brannek v letošní ČFL. Po dvou dal v Benešově a v Táboře, po jedné doma Převýšovu a v Dobrovici, kde obstaral vítězný gól. Trefuje se tedy hlavně při zápasech venku. Ostatně – v paměti je stále jeho velkolepé představení právě na Vyšehradě předloni v srpnu. Králův Dvůr zde v utkání ČFL vyhrál vysoko 5:1 a Šlapák byl u všech pěti gólů hostí: tři dal sám a u dalších dvou asistoval! Až v samotném závěru utkání vstřelil tehdy alespoň čestný úspěch šemíků kapitán Hendrych…

K dosud poslednímu vzájemnému měření sil došlo letos 27. února na Žižkově a bylo přípravné. Pro šemíky mělo charakter generálky před startem jarní části FNL. Vyšehrad v tomto utkání zvítězil 4:0 brankami Vyhnala, Mareše, Volešáka a Matějky.

Tadeáš Madej oslaví dvacáté narozeniny

Utkání Slavoj Vyšehrad – FK Králův Dvůr v 5. kole ČFL se hraje v sobotu 10. září od 10.15 hod. a řídit je bude rozhodčí Václav Štěrba z Ostrova. Na čarách mu budou asistovat Martin Štěrba rovněž z Ostrova a Lukáš Nehasil z Boru na Karlovarsku.

Tři dny po tomto utkání, tedy v úterý 13. září, oslaví své dvacáté narozeniny útočník Tadeáš Madej. Za A-tým Vyšehradu dal zatím 10 branek, z toho tři ve FNL, jednu v ČFL (ve středu ve Štěchovicích) jednu v poháru a pět v přípravných duelech. Tak ať přibudou co nejdříve další!

V sobotu nastoupí i mladší dorostenci Vyšehradu, ale odpoledne a venku, konkrétně v Písku. Zápas České ligy U 17 začíná u Otavy dvě hodiny po poledni, po nich se střetnou týmy U 16.

Starší žáci nastoupí v sobotu odpoledne v Benešově. Podobně jako A-tým mužů ve Štěchovicích hráli také ve středu, a sice v Sokolově. Tam ale neuspěli: patnáctiletí hoši Vyšehradu prohráli 0:2, čtrnáctiletí 0:3.

Mladší žáci hostí v neděli dopoledne své mostecké vrstevníky, ale na stadionu v Krči.

Neděle: U 19 proti „kolonii z Vyšehradu“ v týmu Zbraslavi

Na Vyšehradě se představí v neděli dopoledne od 10 hodin naše U 19: do utkání pražského přeboru proti starším dorostencům Zbraslavi půjde v roli favorita. Ale pozor – v týmu Zbraslavi je nyní několik hráčů, kteří působili dosud na Vyšehradě: Šimon Hrubý, Filip Čumpelík, Jiří Kaštil, Jan Černý… Dá se tedy samozřejmě čekat, že půjdou do zápasu s velkou motivací.

Hned po zápase se část dorostenců Vyšehradu přesune do Stodůlek, kde od půl třetí odpoledne nastoupí B-tým naší U 19 k utkání I. třídy proti domácímu Sokolu.

Druhý zářijový víkend pak završí nedělní zápas juniorky Vyšehradu v Hostivaři. Tamní zápas pražské I. A třídy mužů SK Hostivař – Slavoj Vyšehrad B vypukne v 17 hodin.

Starší přípravka A (tým U 11) hraje již v sobotu v půl deváté ráno na Střížkově s domácí Fotbalovou akademií Praha. Po nich nastoupí v 10 hodin starší přípravky B (týmy U 10). Mladší přípravka A (tým U 9) hraje v neděli ve 14 hodin v Krči s Xaverovem Horní Počernice, po nich se představí mladší přípravky B (týmy U 8).

 

SOUPISKA FK KRÁLŮV DVŮR

BRANKÁŘI: Jiří Krček (narozen 1993), Zdeněk Vávra (1996), Patrik Melzer (1996)

OBRÁNCI: Milan Petr (1981, kapitán mužstva), Tomáš Šilhavý (1981), Michal Hell (1991), Marek Vybíral (1992), Jiří Ježdík (1990), Daniel Zelenka (1992)

ZÁLOŽNÍCI: Jakub Balšánek (1986), Karel Soldát (1993), Martin Kraus (1992), Michal Procházka (1990), Petr Eliáš (1996), Tomáš Bohánek (1996), Nazar Mocyk (1993)

ÚTOČNÍCI: Martin Šlapák (1987), Adam Hájek (1995), Jiří Kabele (1987)

Na snímku dole dva bývalí hráči Vyšehradu Jakub Balšánek a Jiří Kabele v dresu Král. Dvora.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...