INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hattrick Strnada, vítězství 3:0 nad cábelíky z Králova Dvora

„A“-muži Třetí vítězství v ČFL za sebou! Po výhrách v Hořovicích a ve středu ve Štěchovicích fotbalisté Slavoje Vyšehrad dokonali úspěšný anglický týden na domácí půdě. Letos velmi silný Králův Dvůr, který už má na svém kontě mj. skalp prvoligových Teplic v poháru, zdolali 3:0 díky hattricku Miloslava Strnada. Hrotový útočník našeho týmu se dvakrát trefil již do poločasu, poprvé po rohovém kopu a podruhé po kombinaci. Nakonec rozvlnil síť a završil svůj hattrick krátce po změně stran brilantní střelou z trestného kopu. Tým Vyšehradu zvítězil v mistrovském utkání na vlastním stadionu po dlouhých 14 měsících: poprvé od června loňského roku a vítězství 2:1 nad Štěchovicemi.

Na soupisce se objevili poprvé v této sezoně dva hráči, kteří nastupovali pravidelně v loňské druholigové sezoně: stoper Jan Kvída a krajní obránce či záložník Jan Prosek: první z nich v základní sestavě, druhý na lavičce náhradníků. V sestavě soupeře se podle očekávání objevili čtyři bývalí šemíci: brankář Krček, Soldát, Kabele a Balšánek.

Hned po minutě hry se podařilo domácím hráčům vyrobit závar před Krčkovou bránou – jakoby na zkoušku. Neuplynulo však ani deset minut utkání a z dalšího mraku už zapršelo. Po Volešákově akci po levé straně hřiště se dostal k zakončení Smolák, jeho střela byla zblokována na roh. Ten rozehrál Volešák na zadní tyč, kde už číhal Strnad a na prsou vnesl balon do sítě: 1:0! O pět minut později po trestném kopu opět Strnad vypálil zpoza vápna, brankář Krček tentokrát kryl.

Králodvorští pak mohli vyrovnat. Po trestném kopu Kabeleho Kraus těsně minul. Pak to zkusil Kabele sám z větší dálky, také on ale o kousek minul bránu.

Navzdory velkému vedru, netypickému pro měsíc září, se hrál nadprůměrný třetiligový fotbal. Na straně domácích se tlačil do zakončení hlavně Strnad, šance měli i hosté: Kraus, Hájek a hlavně deset minut před poločasem Šlapák. Kanonýr cábelíků měl takřka stoprocentní příležitost, ale i tu mu dokázala domácí defenziva v čele s brankářem Winterem zmařit.

Ve 40. min. Strnad střelou po zemi mířil ke vzdálenější tyči, Krček balon vyrazil, akce ale pokračovala dál. Zakončili ji finální přihrávkou z pravé strany Matějka a nabíhající Strnad dorážkou z bezprostřední blízkosti: 2:0!

Jen v prvním poločase si připsal Strnad šest střeleckých pokusů, všechny mířily mezi tři tyče a dva z nich skončily v síti. A tři minuty po příchodu ze šaten dokonal zkušený forvard hattrick. Nejprve Pilík vybojoval na pravé straně hřiště míč, přihrál do středu hřiště na Strnada a ten byl faulován Eliášem. K exekuci standardky se seběhli tradiční a skvělí „standardkáři“ Volešák s Noskem, ani jeden z nich ji ale nakonec nekopal. Udělal to Strnad a nádherně trefil přes červenou zeď do šibenice: 3:0!

V 54. min. Smolák trefil tyč a pár vteřin nato došlo k trojnásobnému střídání, potom přišlo další a na hřiště se dostalo pět hráčů z lavičky – včetně navrátilce Proska. Další šance měli Junek, Heřman a Prosek. Poslední z nich ji proměnil, byl mu však odmáván ofsajd. Na výborném dojmu ze hry vítězného mužstva to ale nic nezměnilo.

V sobotu 17. září od 10.15 hod. fotbalisté Vyšehradu nastoupí v Písku.

Asistent Milan Kopřiva: „Pokud by mi někdo před zápasem řekl, že vyhrajeme 3:0, možná bych měl o tom jisté pochybnosti – to proto, že výsledky Králováku v nové sezoně jsou opravdu velmi dobré. Měli jsme před ním určitě respekt, takže vyhrát 3:0 s tak kvalitním soupeřem, v jehož sestavě se objevilo několik bývalých našich hráčů, je určitě povzbudivé. Dali jsme už v deváté minutě krásný první gól, což nás mělo uklidnit. Místo toho jsme vlastní chybou nabídli soupeři vyrovnání, čehož nevyužil. Honza Kvída situaci na poslední chvíli téměř zázračně uhasil. Pak jsme dali druhý gól po kombinaci a třetí na začátku druhé půle, kdy Strny krásně trefil z trestného kopu, a završil tak svůj hattrick. Potom se už zápas jen v poklidu dohrával bez toho, že by nám hrozilo zdramatizování výsledku. Naopak měli jsme další šance, hlavně Juny, ale také například Jirka Heřman. Takže jsme nakonec mohli vyhrát víc. Rád bych pochválil oba kluky, co se k nám teď vrátili, tedy Honzu Kvídu i Honzu Proska. Kvídič odehrál excelentní utkání, vyhrával všechny hlavičkové souboje, a to vneslo do naší defenzivní činnosti klid. Honza Prosek, který měl v létě pauzu kvůli zranění, přišel na hřiště až ve druhé půli. Dal gól, ale neplatil bohužel pro ofsajd. Uvidíme za týden v Písku, i tam bychom rádi uspěli.“

Trenér Král. Dvora Jiří Sabou: „Co k tomu říct… Snad jen tolik, že bez vstřelených gólů nemůžeme vyhrát. Vyšehrad hrál velmi dobře a gratuluji mu k vítězství. Máte tady výborný tým.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Králův Dvůr 3:0 (2:0)

5. kolo ČFL, hráno 10. září 2016.  

Branky: 9., 40. a 49. Strnad.

Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:6. Zblokované střely: 2:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2.

Rozhodčí: V. Štěrba – M. Štěrba, Nehasil. ŽK: Hendrych, Matějka – Kabele.  

Diváků: 196.

Vyšehrad: Winter – Matějka, Kvída, Hendrych, Nosek – Pilík (55. Prosek), Drobílek (66. Doležal), Volešák, Komjatý (55. J. Junek) – Strnad (63. Heřman), Smolák (55. Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí a Macej. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Král. Dvůr: Krček – Procházka (23. Mocyk), Soldát, Hell, Zelenka (63. J. Ježdík) – Kabele, Balšánek (75. Bohánek), Eliáš, Kraus – Šlapák (86. Vybíral), Hájek. Trenéři Jiří Sabou a Tomáš Šilhavý.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

4 – Strnad

3 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – Komjatý, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Smolák

1 – Pilík

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

4 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

2 – J. Junek, Matějka, Nosek, Pilík, Strnad

1 – Drobílek, Komjatý, Madej (v Poháru FAČR)

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...