INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dobří holubi se vracejí: Kvída a Prosek opět válí za Vyšehrad

„A“-muži Po minulé sezoně 2015/16, které skončila nezdarem v podobě sestupu z Fotbalové národní ligy, se vrátili na Vyšehrad z hostování v divizních oddílech Miroslav Hendrych, Tomáš Nosek, Jiří Kubík (všichni hráli za Suchdol u Kutné Hory) a Karel Kratochvíl (Lovosice). V Jablonci a na Žižkově byl testován Tadeáš Madej, ale nakonec i on znovu oblékl modrobílý dres. Z návratu Tomáše Egerta, Karla Soldáta či brankáře Martina Štěpanovského sešlo, v září se však objevili na Vyšehradě dva fotbalisté, kteří nastupovali za Slavoj v loňské druholigové sezoně: Jan Kvída a Jan Prosek.

První z nich se v létě snažil prosadit do kádru a potažmo sestavy prvoligové Příbrami, druhý byl mimo hru kvůli zranění a se zpožděním se začal připravovat s juniorkou svého mateřského klubu, tedy na Slavii. Oba si prožili svoji obnovenou premiéru v sobotu 10. září, kdy pomohli týmu šemíků k vítězství 3:0 nad celkem Králova Dvora a posunu na třetí místo tabulky ČFL. Kvída odehrál celý zápas, Prosek posledních 35 minut. Dokonce dal gól, ale neplatil pro ofsajd.

„Z utkání s Královákem bych chtěl zvlášť vyzdvihnout Honzu Kvídu. Odehrál excelentní zápas, měl veškeré hlavičkové souboje a v jednom případě takřka zázračně zmařil soupeři jeho čistou gólovou šanci,“ řekl po boji asistent Milan Kopřiva.

„Nějak jsme to na té brankové čáře ukopali,“ popsal stejnou situaci Kvída. „Bylo v tu chvíli důležité, že jsme nedovolili Králováku vyrovnat na 1:1, naopak sami jsme dali druhý gól, který nás uklidnil. Po třetím gólu Strnyho už Královák přestal hrát naplno a utkání se už jen dohrávalo. Jsem rád, že to tam Strnymu konečně napadalo a dosáhl hattricku.“

Prosek se objevil na Vyšehradě a zapojil do společného tréninku čtyři dny před zápasem, Kvída ještě o den později.

„Postupně se do toho znovu dostávám,“ zmínil Prosek. V červnu strávil týden dovolené u moře na Kypru, po návratu do Prahy se mu však přihodila nepříjemnost – špatně došlápnul (ne při fotbale) a zlomil si malíkovou kost. To bylo koncem června. Měsíc měl sádru a berle, později ale začal cvičit v posilovně, aby se udržoval alespoň částečně v kondici. Trénovat začal s juniorkou Slavie a nyní je v plné tréninkové zátěži zhruba tři týdny.

„Hodně kluků tady i po sestupu z druhé ligy zůstalo, a tak mi docela vyhovovalo se sem vrátit. Tím spíš, když byl o mě zájem. V zápase s Královákem jsem střídal během druhého poločasu a podařilo se mi dát gól, který mi však neuznali. Sám nejsem schopen říct, zda to byl ofsajd nebo ne. Škoda, byla by to pěkná obnovená premiéra, ale nedá se nic dělat, pomeznímu vyletěla ruka s praporkem nahoru. Hlavní je, že jsme vyhráli. Už ve středu jsem viděl zápas ve Štěchovicích, kluci tam předvedli velmi dobrou kombinaci, hráli důsledně po zemi,“ uvedl Prosek.

„Přestože nastoupil po pauze zaviněné zraněním, odehrál proti Králováku také dobré utkání a je jen škoda, že jeho gól neplatil,“ pochválil Honzu Proska asistent Milan Kopřiva.

Kvída se po sestupu Slavoje Vyšehrad z FNL vrátil do Příbrami a dva měsíce bojoval o místo v kádru prvoligového klubu. V mistrovském utkání dostal ale jen jednu šanci, konkrétně 16. srpna, kdy nastoupil v pohárovém utkání na stadionu nováčka ČFL v Litoměřicích. Pro ligový klub skončil zápas fiaskem, prohrál 1:3.

„Nemyslím, že bych v tomto utkání zahrál nějak špatně, ale nevyšlo nám to jako celému týmu. V Litoměřicích jsem sice nastoupil, jinak jsem byl však většinou na lavičce. A po celou tu dobu se řešilo, zda se mám vrátit sem na Vyšehrad. Z mé strany o to byl určitě zájem. Jde mi to, abych hrál. Jenomže v Příbrami se na postu stopera buď někdo zranil, nebo odešel – tak jako Zápotočný. Tak jsem tam byl dva měsíce,“ popsal „přechodné období“ Honza Kvída.

Na Vyšehrad se vrátil i proto, že nepochybuje o síle zdejšího mužstva. „Věřím, že budeme pokračovat ve výkonech a výsledcích z posledních tří zápasů. Máme určitě na to, soutěžit s Jirny, Zápy či Olympií Hradec Králové, případně i někým dalším, o postavení na čele tabulky. On bude velmi dobrý i Královák, přestože jsme ho teď porazili 3:0,“ odhadl Kvída.

Snad jediným kazem utkání Vyšehrad – Králův Dvůr byla nízká návštěva, přišly ani ne dvě stovky diváků. „Podepsalo se na tom vyloženě letní počasí,“ dodal Milan Kopřiva.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...