INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ironie „aquafotbalu“ v Písku: Slavoj padl gólem Šindeláře

„A“-muži – Ondřej Kraják, Ivo Polanský a Jakub Šindelář. Už tři fotbalisté, kteří ještě v minulé druholigové sezoně oblékali dres Slavoje Vyšehrad, se v té letošní dokázali v zápasech ČFL trefit do sítě svého bývalého klubu. Poslední z těchto tref od Šindeláře alias Šindyho v sobotu 17. září dokonce rozhodla o výsledku utkání Písek – Vyšehrad 1:0.

Do utkání nastoupila stejná základní sestava jako týden předtím doma proti Královu Dvoru, podmínky však byly diametrálně odlišné – místo tropického počasí se hrál fotbal v záplavě hektolitrů vody, jimiž byla hrací plocha po intenzivním dešti nasáklá. Vzhledem k postavení v tabulce a posledním výsledkům se mohli šemíci cítit v roli mírného favorita a už v 7. min. přišla gólová šance. Tvrdou střelu Komjatého z levé strany brankář Rondzik jen vyrazil k nabíhajícímu Pilíkovi a ten bez přípravy vypálil, bohužel jen těsně minul vzdálenější tyč a balon skončil v zámezí. Vzápětí Strnad pálil z úhlu vedle.

Technickému projevu a kombinačnímu stylu Vyšehradu terén pochopitelně nesvědčil, byl tedy výhodou hodně silově hrajícímu týmu domácích. Brankář Winter musel čelit do poločasu dvěma obtížným střelám, ve 24. min. od Šlehofera a ve 44. min. od Řezáče. Obě vyrazil. Mezitím musel hasit stoper Kvída dva velmi nebezpečné pokusy žlutomodrých o sólový únik i se zakončením, v obou případech stihl střely zblokovat.

V 56. min. po faulu na Strnada to zkoušel z trestného kopu Volešák, brankář rondzik vyrazil míč na roh. V 65. min. měl po přihrávce od Šindeláře gólovou šanci domácí stoper Holub, a přehlavičkoval Winterovu bránu. Vzápětí došlo k dvojnásobnému střídání, kdy Komjatého s Matějkou nahradili Junek a Prosek.

Čtvrt hodiny před koncem přišla rozhodující chvíle utkání. Po autovém vhazování se uvolnil na brankové čáře před tribunou Šlehofer, odcentroval na zadní tyč a tam se objevil nabíhající Šindelář, jenž halfvolejem přesně trefil: 1:0.

V 79. min. po Junkově rohu domácí zadáci stihli včas zblokovat Pilíkovu i Strnadovu střelu. V 82. min. se po přihrávce od Proska vřítil do gólové šance Smolák, bohužel o metr minul vzdálenější tyč. Smolák chvíli nato vypracoval sám vyloženou šanci, když zatáhl balon po levé straně a odcentroval od čary před bránu, balon ale naneštěstí proletěl celým vápnem a nikdo ze spoluhráčů jej nezasáhl. Nejblíž k tomu měl Madej, těžký terén mu však znemožnil zakončit.

Tým Vyšehradu tak nejenže prohrál, ale navíc poprvé po deseti mistrovských zápasech v řadě nedokázal skórovat. Naposledy se tak stalo před čtyřmi měsíci v květnovém utkání FNL s Frýdkem-Místkem.

ČFL bude mít nyní na programu již druhý anglický týden a šemíci budou hrát dvakrát za sebou na domácí půdě. V sobotu 24. září v 10.15 hod. se střetnou s nováčkem z Litoměřic, o čtyři dny později ve středu 28. září rovněž v 10.15 hod. přivítají na Vyšehradě Táborsko B a v neděli 2. října od 16.30 hod. se představí na hřišti obhájce prvenství z minulého ročníku v Jirnech.

Trenér Jaroslav Klíma: „Špatné počasí a tudíž i terén měly vliv na kvalitu fotbalu. Dominovaly tudíž bojovnost, nasazení a rychlost. V první půli jsme měli jednu vyloženou šanci, kdy Pilík minul odkrytou bránu, ale potom později Šindelář střílel z obtížnější pozice a gól dal. Po inkasovaném gólu jsme zahodili dvě čisté gólové šance, takže to bylo spíš remízové utkání.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Počasí a terén hrály obrovskou roli. Pokud bychom měli možnost soupeře rozebrat, zápas by vypadal úplně jinak. Zaspali jsme při jedné blbé standardce, po autu. Šlehoferovi pak vyšel centr na naši zadní tyč a Šindelář to halfvolejem trefil. Smůla byla i v tom, že ta střela projela Honzovi Kvídovi těsně pod nohou, nestihl ji už na mokrém terénu zblokovat. Je to škoda, protože jsme tady mohli uhrát alespoň remízu a pak třeba získat druhý body z penalt. Náš tlak potom přišel už pozdě. Hrajeme teď dvakrát doma, doufám, že se vrátíme na vítěznou vlnu.“

Brankář Václav Winter: „Podmínky utkání smazaly naši největší přednost, tedy sílu v kombinaci. Hřiště bylo pod vodou, a tak se nakopávaly balony. Ale nejen Písek, i my jsme bojovali, jak to jen šlo. Postupem času bylo jasné, že kdo dá první gól, nakonec vyhraje. Bohužel se tak stalo v náš neprospěch. Nemohli jsme hrát svůj fotbal, bylo to o štěstí, a to se přiklonilo na píseckou stranu.“

Střelec jediné branky utkání Jakub Šindelář: „Na utkání jsem se těšil a jsem moc rád, že jsem dal gól a vyhráli jsme. Terén nebyl dobrý. Místo fotbalu to byla válka, ale zvládli jsme to. V týdnu před zápasem jsme měli pohovory a hráli jsme i za trenéra. Jinak na Vyšehrad vzpomínám v dobrém, přestože jsem toho v minulé sezoně moc neodehrál. Ve hře byla i možnost, že bych zůstal, nakonec jsem se ale rozhodl pro Písek.“

Trenér Písku Ondřej Prášil: „Získali jsme velmi důležité body, protože se chceme odlepit ode dna a pohybovat se v tabulce jinde. Za předvedené výkony zaslouží pochvalu oba týmy. Navzdory obtížným podmínkám byly osobní souboje korektní. V prvním poločase to vypadalo, že máme ke vstřelení gólu blíž. Dostávali jsme se však dopředu jen po dlouhých přihrávkách, protože po zemi nebo na brejky hrát v tomto utkání nešlo, vždy se to někde zbrzdilo ve vodě. Terén byl však naší výhodou, protože ve vzduchu jsme silní. Ve druhé půli jsme měli i štěstí, kdy jsme přestáli dvě šance soupeře. Navíc se potvrdilo pravidlo, že pokud nastoupí hráč proti svému bývalému klubu, rozhodne zápas.“

 

FC Písek – Slavoj Vyšehrad 1:0 (0:0)

6. kolo ČFL, hráno 17. září 2016.

Branka: 76. Šindelář.

Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 9:7. Zblokované střely: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Šedivka – Kvaček, Raplík. ŽK: Drobílek, Smolák (oba Vyšehrad).

Diváků: 260.


Písek: Rondzik – Zeman, Holub, Edge, Řehák – Hlinka (89. J. Held), Milec, Šlehofer, Šindelář – Řezáč (62. M. Held), Voráček (84. Salašovič). Trenér Ondřej Prášil.

Vyšehrad: Winter – Matějka (69. Prosek), Kvída, Hendrych, Nosek (82. Madej) – Pilík, Volešák, Drobílek, Komjatý (69. J. Junek) – Strnad, Smolák. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí, Macej, Doležal a Heřman. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...