INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pohárové zjevení z Litoměřic přijede v sobotu na Vyšehrad!

„A“-muži Svědky nadmíru atraktivního představení budou fanoušci v sobotu 24. září dopoledne na Vyšehradě. Ve svém třetím vystoupení na domácí půdě totiž šemíci přivítají tým FK Litoměřicko: tým, který je sice nováčkem v ČFL, v poháru však už vyřadil tři soupeře, z toho dva s velkým jménem! Nejprve v 1. kole vyhrál na hřišti divizního Meteoru VIII 3:2, potom v srpnu skolil doma prvoligovou Příbram 3:1 a tento týden ve středu vyzrál i na Baník Ostrava. Před takřka dvěma tisíci diváky ho porazil 2:1!

Všechny tři góly dali v tomto utkání hráči, kteří už dříve oblékli dres Vyšehradu: za domácí Jiří Kabele a Jakub Šimkovský (na snímku nahoře), za hosty Martin Sus. Litoměřicko je díky tomu již v osmifinále Mol Cupu.

Právě účast čtyř bývalých hráčů Vyšehradu v kádru Litoměřicka zvyšuje atraktivitu nadcházejícího souboje. Jsou jimi David Šraga, Marek Hanuš a oba střelci proti Baníku Ostrava, tedy Jakub Šimkovský a Jiří Kabele. Kromě toho dres Slavoje oblékl předloni v létě v přípravném období i Vladimír Kolmistr.

Kabele přišel z Králova Dvora do Litoměřic až v tomto týdnu a proti Baníku nastoupil na hrotu útoku. Nahradil tak de facto kanonýra Štěpána Kacafírka, jenž dal v nové sezoně už 10 branek! Z toho 6 v ČFL a 4 v poháru. Vyhlédla si ho prvoligová Příbram, které dal předtím v poháru dva góly.

„Po Kacafírkově odchodu chyběli Litoměřicku hráči do útoku. Proto mě klub oslovil a já jsem nabídku přijal. Teď se těším, že po dvou týdnech znovu nastoupím na Vyšehradě. Je to kuriozita, ale doufám, že to dopadne lépe, než když jsem tu hrál v dresu Králova Dvora. A s týmem Litoměřicka Vyšehrad vyloupíme,“ řekl po středečním zápase s Ostravou Kabele.

Hokej, judo, cyklistika, futsal… A nyní i fotbal

Fotbal se začal hrát v Litoměřicích v roce 1919, většinou s účastí v krajských soutěžích. Poprvé se objevil v divizi v letech 1970 až 1972, potom v období let 1975 až 1995. Od roku 1993 nesl název FK Litoměřice. Pendloval často mezi přeborem a divizí, kterou však v roce 2003 opustil na jedenáct let.

V okresním městě s 25 tisíci obyvateli na soutoku Labe a Ohře je dlouhodobě populárnější spíš hokej, a to díky účasti Stadionu Litoměřice ve druhé nejvyšší soutěži. Ještě lépe jsou na tom od nové sezony 2016/17 futsalisté: Gardeline Litoměřice je totiž nováčkem mezi tuzemskou klubovou elitou! A v extralize působí také judisté FCC SJ Litoměřice. Velkou tradici má ve městě rovněž cyklistika. Z tohoto úhlu pohledu se může jevit fotbal jako popelka mezi dalšími sporty v Litoměřicích, to se však předloni začalo měnit.

V roce 2014 skončil FK Litoměřice v Ústeckém krajském přeboru jen o bod druhý za vítěznou Krupkou, ale postoupily oba týmy. Ve své nováčkovské sezoně v divizi B dosáhly Litoměřice na 3. příčku: za vítěznými Brozany a druhými Lovosicemi, tedy svým největším rivalem. Další ročník už byl zcela odlišný: Lovosice divizi B vyhrály a vybojovaly účast v ČFL, zatímco Litoměřice skončily na 14. sestupovém místě.

Počínaje letošní sezonou velcí rivalové spojili své síly, a do ČFL tak vstoupil nový a silnější klub FK Litoměřicko. Zastupuje celý region, který na Litoměříce navazuje: vedle Lovosic jej tvoří i Terezín a Bohušovice nad Ohří s celkově 40 tisíci obyvateli.

Po sedmi odehraných kolech ČFL je Litoměřicko na 10. místě tabulky, před týdnem podlehlo doma Převýšovu 0:2. Trenérem je 42letý Vasil Boev: předtím působil v ČFL v Louňovicích a Jirnech.

Proti Baníku Ostrava poslal ve středu na hřiště tuto sestavu: Pechatý – Šimkovský, Suchý, M. Procházka, Šraga – Křeček (52. Grunert), Šimeček (74. J. Procházka) – Faust, Kocourek, Kolmistr (46. Barnat) – Kabele.

„Můžeme si to chvíli užít, ale pro nás je důležitá hlavně ČFL, třeba teď hned v sobotu na Vyšehradě. Tohle všechno v poháru je něco navíc,“ uvedl člen trenérského týmu Litoměřicka Karel Zuna.

„Hráli jsme my, domácí hlavně bránili. Doslova jsme jim však darovali dva góly, to pak těžko myslet na vítězství. Chtěli jsme dát šanci mladým hráčům, ale dělali jsme hrozné chyby,“ řekl kouč Baníku Vlastimil Petržela.

Utkání Slavoj Vyšehrad – FK Litoměřicko v 7. kole ČFL se hraje v sobotu 24. září od 10.15 hod. a řídit je budou západočeští arbitři: jako hlavní rozhodčí Tomáš Grimm z Rokycan, jemuž budou na čarách asistovat Marek Janoch z Plzně a Zdeněk Mudra z Přeštic.

Juniorka již v pátek večer ve Štěrboholích

Zápasy I. A třidy v pátek večer pod umělým osvětlením jsou ve Štěrboholích již hezkou tradicí, a tak tomu bude i tentokrát 23. září. Výkop pátečního utkání Viktoria Štěrboholy – Slavoj Vyšehrad B je v 19 hodin.

V sobotu, kromě dopoledního zápasu s Litoměřickem na Vyšehradě, bude hrát B-tým našeho staršího dorostu. V utkání pražské I. třídy se představí na hřišti Čechie Smíchov, výkop je půl hodiny po poledni.

V neděli dopoledne na Vyšehradě tým U 17 přivítá v 10 hodin soupeře z Kladna a potom se utkají celky U 16. Starší žáci nastoupí ve stejné době v Písku, mladší žáci v Ústí nad Labem.

Starší přípravka A hraje v neděli v půl druhé odpoledne v Podolí, po ní tamtéž starší přípravka B. Mladší přípravka se utká v neděli ve 14 hodin v Krči s Braníkem.

Již ve středu 28. září doma s Táborskem B!

Pro fanoušky důležitá připomínka: již ve středu 28. září Slavoj Vyšehrad přivítá na svém hřišti v rámci předehrávaného 17. kola ČFL Táborsko B. Hraje se dopoledne, výkop je v 10.15 hod.

 

SOUPISKA FK LITOMĚŘICKO

BRANKÁŘI: Petr Pechatý (narozen 1991), Jiří Měsíček (1992)

OBRÁNCI: Jakub Šimkovský (1992), Filip Suchý (1995), Jaroslav Procházka (1987), Štěpán Hanzlík (1994), David Šraga (1992), Jakub Kleniar (1998)

ZÁLOŽNÍCI: Marek Faust (1991), Vladimír Kolmistr (1993), Lukáš Křeček (1986, kapitán mužstva), Viktor Šimeček (1993), Antonín Holub (1986), Jakub Grunert (1986), Milan Procházka (1996), Petr Barnat (1997), Marek Hanuš (1993)

ÚTOČNÍCI: Jiří Kabele (1987), Ondřej Kocourek (1996), Radek Trekoval (1999), Petr Hýř (1995)


 

Foto: Marek Ženkl

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...