INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Chrudimi už vyhrály Zápy, Jirny, Benešov. Co Vyšehrad?!

„A“-muži Dlouhé roky byla Chrudim v ČFL dobře čitelným týmem. Doma obvykle nejlepší z celého pole 18 účastníků, zatímco venku byly výsledky znatelně horší. Letos na podzim je naopak velmi nevyzpytatelná: na vlastním hřišti už podlehla týmům Záp, Jiren a Benešova a jen remizovala s posledním Táborskem B, zatímco venku vyhrála v Domažlicích, Tachově a před týdnem dokonce zbavila dosavadní neporazitelnosti Převýšov. Nyní jsou svěřenci Pavla Jirouska, na jedenáctém místě a v sobotu 15. října dopoledne přivítají fotbalisty Vyšehradu.

„Pokud dokážeme být koncentrovaní po celý zápas, věřím, že uspějeme i v Chrudimi. Záleží jen na nás, máme kvalitní hráčský kádr. Sílu Chrudimi ale respektujeme, čekal bych ji na vyšších příčkách,“ uvedl asistent Milan Kopřiva.

V předloňských vzájemných zápasech hráli nejprve šemíci na podzim v Chrudimi a vyhráli zde 4:2, pravdou ale je, že domácím chybělo kvůli infekci asi sedm hráčů. V jarní odvetě na Vyšehradě pak Chrudim vyhrála 1:0, když zápas rozhodl nedlouho před koncem Petr Rybička. Ten se pak stal v další sezoně 2015/16 nejlepším střelcem ČFL s 22 góly a přestoupil do Znojma.

Místo Rybičky dávají góly Kopecký a Štoček

Osvědčeným střelcem je ale také Lukáš Kopecký (foto nahoře). Ať se daří Chrudimi jakkoliv, v letošní sezoně stihl už nastřílet 10 gólů, včetně těch v Poháru FAČR (loni v ČFL nastřílel 16 branek). Gól dal i Slavii, i když z penalty. Chrudim slavného soupeře doma koncem září hodně potrápila a červenobílí museli nakonec hodně zabojovat, aby vyhráli 3:1 a postoupili.

V týmu je i další ostrostřelec Jan Štoček, ten ale v poslední době moc nehrál kvůli zranění. Je to ale fotbalista s velkým čichem na góly, který se umí odpoutat od obránců a neomylně zakončit. Na něj si musejí dát šemíci maximální pozor. Výraznou oporou týmu je už dlouho brankář Lukáš Mrázek, defenzivu z pozice stopera řídí kapitán Michal Radouš.

V Převýšově vedla Chrudim už po čtvrthodině hry 2:0 brankami Kopeckého a Mastíka. Domácí sice brzy snížili z penalty na 1:2, na víc se už ale nezmohli.

„Měli jsme výborný vstup do utkání, který nám trochu utlumil penaltový kop domácích, po kterém snížili na 1:2. Poté jsme předvedli bojovný výkon až do konce utkání. Měli jsme nějaké další dvě tři šance na zvýšení vedení, ale nedali jsme je. Tohoto vítězství si velmi cením. Předvedli jsme poctivý výkon, přesně tohle jsme potřebovali a doufám, že se od něj odrazíme a budeme takto pokračovat i v dalších utkáních,“ uvedl trenér Chrudimi Pavel Jirousek. Postavil tuto sestavu: Mrázek – Drahoš, Krčál, Radouš, Mastík – Langr (90. Ráliš) – Luptovský, Kesner (81. Mlynka), Kučera, Kopecký (92. Tlapák) – Štoček (66. Dostálek).

Utkání 10. kola ČFL MFK Chrudim – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 15. října od 10.15 hod. Řídit je budou západodočeští arbitři: jako hlavní rozhodčí Marek Janoch z Plzně, jemuž budou asistovat na čarách Tomáš Grimm z Rokycan a Ladislav Szikszay z obce Dolce v okrese Plzeň-jih.

Juniorka hraje v sobotu odpoledne v Chabrech

Rovnou z Chrudimi se přesunou někteří hráči z kádru A-týmu do Dolních Chaber, kde od 16 hodin nastoupí juniorka Vyšehradu k utkání I. A třídy. Už dopoledne od 10 hodin se představí doma na Vyšehradě rezerva U 19 v utkání I. třídy staršího dorostu proti týmu Slavoj Suchdol.

Starší přípravka A (U 11) nastoupí v sobotu hodinu po poledni v Krči proti Dukle Jižní Město, po ní proti stejnému soupeři starší přípravka B (U 10).

V neděli dopoledne nastoupí v Souši proti svým mosteckým vrstevníkům naši mladší dorostenci (U 17 a U 16). Ve stejnou dobu budou hrát starší žáci (U 15 a U 14) v Radotíně proti Motorletu a také mladší žáci (U 13 a U 12) v Krči proti soupeři z Karlových Varů.

V neděli odpoledne v 15 hodin nastoupí naše U 19 k utkání pražského přeboru staršího dorostu proti Motorletu B. Dějištěm zápasu bude hřiště na Bílé Hoře.

 

SOUPISKA MFK CHRUDIM

BRANKÁŘI: Lukáš Mrázek (1991), Petr Vostradovský (1990), Petr Trojan (1995), Simon Zíma (1997)

OBRÁNCI: Vojtěch Řezníček (1993), Jakub Krčál (1993), Michal Radouš (1990, kapitán mužstva), Petr Drahoš (1993), Lukáš Mastík (1991), Martin Ráliš (1995), Josef Stránský (1997)

ZÁLOŽNÍCI: Jan Luptovský (1983), Sebastien Langr (1993), Ondřej Kesner (1989), Ondřej Hauf (1985), Filip Klapka (1981), Jindřich Kučera (1993), Tomáš Dostálek (1988), Tomáš Mlynka (1994)

ÚTOČNÍCI: Lukáš Kopecký (1991), Jan Štoček (1983), Patrik Tlapák (1997)

 

Foto: Karel Dvořák

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...