INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nechutný debakl v Chrudimi: šemíci odjeli s výpraskem 1:6

„A“-mužiCelkem 212 zápasů sehráli dosud ve třetí nejvyšší soutěži fotbalisté Slavoje Vyšehrad, šestigólový výprask v nich ale nepoznali. Až v tom posledním: v sobotu 15. října 2016 prohráli v Chrudimi 1:6. Tohle nikdo nečekal, zvlášť po předchozích velmi dobrých výkonech. Přitom nastoupila stejná základní sestava, která před týdnem v prvního půli doslova zametla s Tachovem. Jako kdyby ale tentokrát hrál někdo jiný...

Pokud lze nalézt alespoň jednu jedinou pozitivní věc, tak snad tu, že ČFL má spoustu kol a možností k nápravě takového propadáku je víc, než jich bylo ve II. lize. Například i Jirny před rokem prohrály 1:6 v Táboře a nakonec se radovaly z prvenství ve třetí nejvyšší soutěži.

Už po pěti minutách hry rozehráli domácí z hloubi pole nakrátko trestný kop. První chybou bylo už to, že proti hráči, který vedl míč, nikdo včas nevyrazil bránit, a tak v poklidu odcentroval na zadní tyč. Tam neatakovaný kapitán Chrudimi Radouš poslal balon do vápna, jímž prošel ke druhé tyči a tam ho Krčál zblízka doklepl do sítě: 1:0.

Trvalo jen minutu a ukazatel skóre se podruhé měnil. Po nepřesné rozehrávce hostí a ztrátě míče šli domácí do přečíslení tři na jednoho, které bezezbytku využili a gól dal opět Krčál: 2:0.

Další dvě velké šanci měl po čtvrthodině hry nejlepší chrudimský střelec Kopecký, ale jednou minul bránu a podruhé mu Winter střelu zneškodnil.

Šemíci se navzdory nepříznivému stavu snažili nepodlehnout panice a produkovat svoji kombinační hru, jenomže góly stříleli domácí. Po necelé půlhodině hry rozehráli domácí roh, hráči v modrých dresech balon neodvrátili dostatečně důrazně, a tak potřetí tvrdě pykali: Jindřich Kučera 3:0.

Ve 39. min. šemíci při defenzivní činnosti opět propadli a po přihrávce od Kopeckého Krčál snadno završil svůj hattrick: 4:0. Pátý gól mohl dát ještě do poločasu Kopecký, ale trestný kop zpoza vápna mu nevyšel, vysoko přestřelil.

Do druhé půle vstoupil Slavoj mnohem lépe, snížit mohl Komjatý, ale trefil jen protihráče. V 50. min. dosáhl hostující tým přece jen alespoň na čestný úspěch. Po přihrávce ve skluzu od Volešáka překonal brankáře Mrázka nejlepší střelec Vyšehradu Strnad: 5:1!

Jenomže přesně po hodině hry Langr dalším laciným gólem znovu zvýšil stav na 5:1. A to nebylo vše, protože o šest minut později po trestném kopu Kopecký završil skóre na 6:1.

Za tohoto již hrozivého stavu se dostali hráči Vyšehradu do několika šancí, ale Písačka trefil hlavou břevno, Madejovu takřka gólovou střelu srazili domácí zadáci a Volešák trefil v samotném závěru tyč.

Zahanbující debakl 1:6 dal vzpomenout na ještě o něco větší pohromu (1:8) v derniéře minulé sezony ve Znojmě…

V utkání 11. kola fotbalisté Vyšehradu nastoupí v sobotu 22. října od 10.15 hod. doma proti SK Zápy. Potom ještě zbudou čtyři podzimní zápasy: v sobotu 29. října v Domažlicích, v sobotu 5. listopadu doma s Dobrovicí, v sobotu 12. listopadu derby na hřišti Loko Vltavín a nakonec v sobotu 19. listopadu doma s Benešovem.

Asistent Milan Kopřiva: „Mohu říct jen tolik, že z naší strany byl tohle faul na fotbal. Týden po excelentním výkonu v prvním poločase utkání s Tachovem byla i nálada na trénincích velmi dobrá, pak ale přijde zápas v Chrudimi a my do něj vstoupíme naprosto nekoncentrovaní, nejspíš s představou, že se nám nemůže nic stát. Po šesti minutách prohráváme 0:2, po půlhodině hry 0:3 a v poločase 0:4. Selhali jsme především v organizaci hry. Domácí na rozdíl od nás bojovali, vyhrávali osobní souboje a šli fotbalovému štěstí naproti – do čeho kopli, to proměnili. S takovým myšlením a přístupem, co jsme předvedli, nelze obstát. Takže jsme zase zpátky na zemi.“

Brankář Václav Winter: „Šest gólů jsem během své kariéry nikdy v žádném zápase nedostal, až teď v Chrudimi. Snad poprvé v této sezoně jsme inkasovali ze standardky, brzy nato druhý gól a tím bylo prakticky po zápase – v sedmé minutě… Je to pro mě velké zklamání, ale odpovědnost neseme všichni, celý tým. Tohle nás srazilo hodně dolů.“

Radim Holub, asistent trenéra Chrudimi: „Skvěle se nám povedl začátek i celý první poločas . Do druhé půle jsme šli s tím, aby kluci pokračovali ve stejném výkonu. Měli jsme další šance a skóre se nemuselo zastavit jen na šesti gólech. I tak jsme za tohle jasné vítězství rádi.“

Autor hattricku Jakub Krčál: „Brzy jsme vedli 2:0, to by nalomilo každého soupeře. Dařilo se nám sbírat odražené balony a proměňovat šance. Proto takový výsledek.“


MFK Chrudim – Slavoj Vyšehrad 6:1 (4:0)

Branky: 6., 7. a 39. Krčál, 29. Kučera, 60. Langr, 66. Kopecký – 50. Strnad.

Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4.

Rozhodčí: Janoch – Grimm, Szikszay. ŽK: Hendrych, Kvída (oba Vyšehrad).

Diváků: 210.

Chrudim: Mrázek – Mrázek – Luptovský, Drahoš, Radouš, Mastík – Kesner (88. Štoček), Kopecký (77. Tlapák), Langr, Dostálek (71. Mlynka) – J. Kučera, Krčál (81. Stránský). Trenér Pavel Jirousek.

Vyšehrad: Winter – Prosek (46. Matějka), Kvída (64. Písačka), Hendrych, Pilík – Drobílek, Volešák, Doležal, Komjatý (64. Madej) – Strnad (81. Heřman), Smolák (64. Macej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí a J. Junek. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Strnad

4 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

3 – Komjatý, Smolák

2 – Madej (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Hendrych, Heřman, Macej, Pilík, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Strnad

3 – Drobílek

2 – J. Junek, Komjatý, Matějka, Nosek, Pilík, Smolák

1 – Doležal, Madej (v Poháru FAČR)

 

zkrácené video z utkání i s komentáři: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...