INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po Chrudimi další zklamání: domácí porážka 0:1 se Zápy

„A“-muži Fotbalisté Vyšehradu utrpěli v sobotu 22. října čtvrtou porážku v podzimní části ČFL. Po prohrách s Olympií Hradec Králové, v Písku a Chrudimi nestačili ani na Zápy, jimž doma podlehli 0:1. Jediný gól utkání padl v polovině druhého poločasu a po rohu ho dal Petr Putz, který hráč, který v minulosti oblékl dres Slavoje.

Do utkání nenastoupil zraněný stoper Hendrych, a tak si navlékl kapitánskou pásku záložník Volešák. Zápy už po pěti minutách hry naznačily, že se budou snažit o aktivní pojetí hry – po levé straně utekl Svoboda a Winter musel jeho střelu vyrazit na roh. Na druhé straně se pokusil o něco podobného na druhé straně Pilík a také on ztroskotal na brankáři Strakovi.

V 10. min. po trestném kopu se dostal do šance stoper hostí Pávek, ale nesedl mu míč, jak by chtěl. Ve 21. min. to byl opět Pávek a tentokrát byla jeho střela mnohem nebezpečnější, Winter ji i tak kryl. To už ale byla čistá gólová šance. Dvě minuty nato vypálil z vápna Volešák, jeho střelu brankář Záp chytil. A po centru od Madeje ho zkusil přelobovat D. Matějka, ale o kousek přehodil bránu.

Pak už převzali iniciativu červenobílí. Bombu Jana Jelínka doprostřed brány Winter chytil a ve 39. min. Nosek odvracel balon do zámezí před nabíhajícím J. Jelínkem. Jenomže Zápy kopaly roh a po něm dvakrát zblízka trefily břevno Winterovy brány!

Ještě tři minuty před poločasem opět Jan Jelínek obešel na levé straně dva hráče Vyšehradu jako kuželky, probil se až před Wintera, ten ale opět střelu dokázal vyrazit na roh.

Hned po změně stran promarnily Zápy další gólovou šanci, kterou nevyužily, v 52. min. byl však před vápnem hostí faulován Strnad. Sám se odhodlal k provedení z trestného kopu a jeho střela lízla břevno!

V 59. min. po rohu hlavičkoval kapitán Petrů, ale Winter míč vyrazil. Chvíli nato Putz obešel dva hráče Vyšehradu a střelou po zemi těsně minul.

V 65. min. centr Svobody před bránu odvrátila domácí obrana na roh. Ten šel rozehrát zase Svoboda, odcentroval na přední tyč, kde trefil míč hlavou Putz: 0:1.

Tři minuty nato trestný kop Volešáka propadl vápnem až do autu, a to bylo ze strany domácího mužstva vše. Naopak v 75. min. mohl pojistit náskok Záp Matějka, kdy se dostal až před Wintera, ten ale jeho střelu chytil. Na ukazateli skóre tak zůstal stav 0:1.

V utkání 12. kola fotbalisté Vyšehradu nastoupí v sobotu 29. října od 14.30 hod. v Domažlicích. Potom ještě přijdou na řadu tři zápasy v listopadu: v sobotu 5. 11. doma s Dobrovicí, v sobotu 12. 11. derby na hřišti Loko Vltavín v Holešovicích a nakonec letošní derniéra v sobotu 19. 11. doma s Benešovem.

Asistent Milan Kopřiva: „Zápy prokázaly, že jsme velmi kvalitním týmem s mnoha zkušenými hráči, kteří spolu hrají delší dobu. Náš výkon snesl přijatelné parametry tak dvacet, možná pětadvacet minut, víc bohužel ne. Do té doby jsme nehráli špatně, ale ve finální fázi jsme vždy něco pokazili. Soupeř pak převzal iniciativu a byl na koni, protože jsme mu to usnadnili tím, že jsme kazili nebo ztráceli jednoduché balony, takže jsme nebyli sto dostat se do kombinace. Také v osobních soubojích jsme tahali za kratší konec a mohli jsme prohrávat už v prvním poločase, několikrát nás však podržel Venca Winter. Ve druhé půli jsme mohli dát gól při standardce, kterou kopal Strnad, bohužel trefil břevno. Rozdíl mezi námi a Zápy byl hlavně v tom, že jejich útočníci dokázali podržet i hodně těžké balony. Utkání nám bohužel ukázalo i to, že nezvládáme změnu rytmu hry ve chvíli, kdy je to potřeba.“

Trenér Záp Michal Mašek: „Naprosto zasloužené vítězství, i když jsme o něm měli rozhodnout už dříve než ve druhé půli. Utkání bylo podle mě jednoznačné a mělo skončit vyšším rozdílem v náš prospěch, ale několikrát nás vychytal zkušený gólman Winter. Z Vyšehradu jsme měli přitom obavy, protože měl doma dobré výsledky a dával tady hodně gólů, ale byla na něm také znát zabržděnost po debaklu v předchozím utkání v Chrudimi. Podařilo se nám ho zaskočit aktivní hrou a podali jsme dosud nejlepší výkon na podzim. Dlouho jsme byli výkonnostně pod dekou, a tak jsem rád, že už se zvedáme. Těší mě třetí výhra za sebou, navíc pokaždé bez inkasované branky.“


Slavoj Vyšehrad – SK Zápy 0:1 (0:0)

Branka: 66. Putz.

Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 4:9. Zblokované střely: 6:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2.

Rozhodčí: Benedikt – Průcha, V. Němec. ŽK: Macej, Winter – Svoboda.

Diváků: 164.

Vyšehrad: Winter – D. Matějka, Macej (46. Komjatý), Kvída, Nosek (78. Písačka) – Drobílek, Doležal, Volešák (78. Heřman), Pilík – Strnad (69. Prosek), Smolák (81. Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí a J. Junek. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Zápy: Straka – Hakl, Pávek, Petrů, Novák – J. Jelínek (86. Kovařík), Svoboda, M. Jelínek, Hron (89. Pavlík) – T. Matějka, Putz (76. Kalaš). Trenér Michal Mašek.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...