INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jsem šemíkem z Vyšehradu! hlásil vítěz tomboly Jiří Prošek

Tombola Moderní skládací kabelu a k tomu lahev vína si odnesl domů v sobotu 22. října po utkání se Zápy pan Jiří Prošek. Vyhrál totiž šestou podzimní vyšehradskou tombolu.

„V sobotu dopoledne chodím sem a nebo také na Čafku, pokud nehraje ve stejném termínu jako Vyšehrad. V neděli dopoledne potom na Viktorku Žižkov. Ale také na první ligu: jednak na Bohemku, protože pocházím z Vršovic, jednak na Duklu, jelikož máme v partě jednoho bývalého lampasáka,“ prozradil s úsměvem pan Prošek.

Sám je přitom absolventem vojenské akademie v Brně, která ho připravila na velmi zajímavé a vysoce erudované povolání leteckého konstruktéra. Později vystudoval i práva a uplatnil se v oboru posuzování patentů a vynálezů.

Pan Prošek je také bývalým fotbalistou – zahrál si dorosteneckou ligu za Kladno, kde chodil na průmyslovku, a potom na vojně kopal za Duklu Olomouc. Později se věnoval i jiným sportům: v ragby proháněl šišatý míč v dresu Říčan, tedy předního českého klubu. A navíc stíhal hrát závodně nohejbal. „Mám už sice problémy se zády, přesto se snažím udržovat v kondici i teď ve svých třiasedmdesáti letech, v zimě například běhám na běžkách. Pokud bych se nehýbal, skončím,“ prohlásil vitální sportovec třetího věku.

Na zápasy Vyšehradu začal chodit před čtyřiceti lety – tehdy se psal rok 1976 a čs. fotbalisté zakončili sezonu triumfálním ziskem titulu mistrů Evropy v Bělehradě. Završila ho slavná penalta Antonína Panenky. Šemíci hráli tenkrát divizi B a skončili devátí. „Ano, nejčastěji se tady hrála divize. Tenkrát ještě na škváře a přesto chodilo mnohem víc diváků, než v současnosti. A mezi nimi byla i řada ligových hráčů.“

Na domácí zápasy Slavoje chodil pan Prošek samozřejmě i v minulé druholigové sezoně, kdy se hrálo na Žižkově. „Bylo to zajímavé, souboje s týmy jako například Budějovice či Hradec, ale na žižkovském stadionu jsme skoro všechno prohrávali. Naše domácí prostředí je prostě tady a nakonec jsem rád, že tu znovu hrajeme,“ zmínil pan Prošek chvíli po zahájení druhého poločasu, kdy Miloslav Strnad trefil z trestného kopu břevno zápské branky. To bylo ještě za stavu 0:0.

„Když bude plichta, budeme rádi,“ odhadl vítěz tomboly. Bohužel chvíli nato vstřelil jediný gól utkání hostující Petr Putz, z vítězství 1:0 se radovaly Zápy a náš tým klesl na 7. místo tabulky ČFL.

„Jsem šemíkem z Vyšehradu, a tak věřím, že se do druhé ligy vrátíme. Soutěž sice mohou vyhrát Jirny nebo Zápy, ale do druhé ligy by nejspíš ani jednoho z nich zase nepustili. Olympia Hradec Králové nebo Králův Dvůr to podle mě nebudou. Konkurentem by nám však mohl být Loko Vltavín,“ odhadl pan Prošek.

„Vyšehrad může klidně znovu postoupit ze třetího místa tabulky, stejně jako tomu bylo v předloňské sezoně. A v té minulé to bylo s Viktorií Žižkov stejné, také šla nahoru ze třetího místa v ČFL,“ připomněl Jiří Prošek – spokojen s výhrou v tombole a zklamán z výsledku utkání se Zápy.

Fotbalisté Vyšehradu nastoupí nyní v sobotu 29. října v Domažlicích, zbývající tři podzimní utkání už ale odehrají všechna v Praze: v sobotu 5. listopadu doma s Dobrovicí, v sobotu 12. listopadu derby na hřišti Loko Vltavín v Holešovicích a nakonec v sobotu 19. listopadu doma s Benešovem.

 

Dosavadní vítězové podzimní tomboly

Luděk Růžička, Horní Jirčany

František Makuš, Černý Most

Václav Novotný, Střížkov

Marie Štěpánková, Krč

Lukáš Hurt, Nusle

Jiří Prošek, Pankrác

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...