INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kronďák kropí Chody živou vodou, šemíci vezou tu druhou

„A“-muži Seriál třetiligových soubojů s týmy, jejichž forma jde nahoru, pokračuje během poslední říjnové soboty v Domažlicích. Jiskra pod vedením nového trenéra Radka Kronďáka zjevně nabírá dech a po výhře 7:0 s Táborskem B a dvoubodovém importu z Převýšova se nepochybně chystá osedlat si i šemíky. Ti ale mají za sebou dvě porážky, a tak musejí ze sebe vydat vše, aby nepříznivý trend zastavili a pokusili se znovu zařadit mezi přední celky soutěže.

Navzdory debaklu 1:6 v Chrudimi a domácí prohře 0:1 se Zápy činí ztráta Vyšehradu na druhý Králův Dvůr jen dva body, byť až ze sedmého místa tabulky. Stejný odstup má však i devátý Tachov, takže osm mužstev se vtěsnalo do úzkého dvoubodového rozmezí. Chodové jsou na 12. místě, mají o 4 body méně, ale prakticky stejné skóre jako šemíci. ČFL vedou uý s náskokem pěti bodů Jirny.

Pět bodů ze dvou zápasů: týž zisk jako v šesti předešlých duelech

Domažlice působí v ČFL šestým rokem., tedy počínaje sezonou 2011/12. Obsadily zde postupně 6., 4., 8., 2. a 6. místo. V předloňském ročníku, kdy vyhrál soutěž FK Bohemians Praha a vzdal se postupu, dostaly nabídku k účasti ve FNL, ale nevzaly ji – na rozdíl od třetího Vyšehradu. Teď tedy oba týmy znovu zkříží své fotbalové zbraně. Předloni vzájemné souboje zahajovaly sezonu: na podzim Domažlice – Vyšehrad 2:0 (branky: 40. Hrdlička, 81. Braun) a na jaře Vyšehrad – Domažlice 2:0 (27. Kratochvíl, 42. Smolák).

Domažlice rekonstruovaly stadion a mužstvo hrálo svá domácí utkání v Postřekově. Výsledky nebyly takové, jaké si vedení klubu představovalo, a tak byl po jedenácti odehraných kolech odvolán trenér Milan Dejmek a angažován bývalý kouč Loko Vltavín. Pětačtyřicetiletý Radek Kronďák ve svých prvních dvou zápasech získal s mužstvem Domažlic 5 bodů, na což předtím spotřebovalo šest utkání za sebou!

Před týdnem v Převýšově Domažlice prohrávaly, ale deset minut před koncem vyrovnal Piroch na 1:1. Na penalty pak vyhrála Jiskra 6:5. Trenér Kronďák postavil tuto sestavu: Šiman – Chocholoušek, Bauer, Blažek, Piroch – Javorský (71. Černý), Hrubý, Roubal (62. Bezdička), Braun, Mužík – Fořt (88. Pedro).

Střelec Černý bojoval loni v létě o dres Vyšehradu

V mužstvu je několik zkušených hráčů v čele s kapitánem Petrem Mužíkem a zejména exligovým útočníkem Pavlem Fořtem, který má na svém kontě tři mistrovské tituly: se Slavií, Plzní a také Slovanem Bratislava.

Včetně dvou pohárových odehrály zatím Domažlice v této sezoně 15 mistrovských zápasů a v nich nastřílel nejvíc branek – osm – Daniel Černý, kmenový hráč Viktorie Plzeň, který není pro Vyšehrad neznámou tváří. V létě roku 2015 se totiž zúčastnil počáteční fáze přípravného období mužstva na II. ligu v Krči, nastoupil v dresu Slavoje ke třem přátelským zápasům a dal gól Baníku Sokolov. Jenomže teď už patří k trumfovým esům Domažlic.

Sedm domažlických branek potom nastřílel právě Fořt a po čtyřech trojice Bauer, Hrubý, Roubal. Posledně jmenovaný hráč byl dříve s trenérem Kronďákem v Holešovicích. Jinak ale Jiskra nadále profituje zejména ze spolupráce s mistrovskou Viktorií Plzeň, přestože už farmy skončily.

Radek Kronďák zatím zdárně kropí své nové svěřence živou vodou – teď je na šemících, aby fotbalisty Domažlic pokropili naopak mrtvou vodou a vyválčili body.

Utkání 12. kola ČFL Jiskra Domažlice – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 29. října od 14.30 hod. a řídit je budou východočeští arbitři: jako hlavní rozhodčí Drahoslav Drábek ze Starého Hradiště u Pardubic, jemuž budou asistovat na čarách pardubičtí Ondřej Šedivka a Martin Fojtík.

Juniorka hraje již v pátek v Újezdu nad Lesy

Již v pátek 28. října nastoupí juniorka Slavoje Vyšehrad k utkání I. A třídy na hřišti B-týmu Újezdu nad Lesy. Výkop je v půl třetí odpoledne. Vyšehrad B, nejproduktivnější tým soutěže s průměrem 3,8 gólu na zápas, je po devíti kolech na 6. místě tabulky, Újezd nad Lesy B je dvanáctý. V kádru má však řadu zkušených fotbalistů, kteří předtím hrávali za A-tým.

V neděli se představí doma na Vyšehradě oba celky starších dorostenců. A-tým U 19 pod vedením trenéra Jiřího Hrušky přivítá v 10 hodin ABC Braník, a půjde o měření sil druhého s jedenáctým mužstvem tabulky pražského přeboru. Naši mladí borci ztrácejí na vedoucí Motorlet B dva body.

Ve 14 hodin potom B-tým naší U 19 v zápase I. třídy změří síly s Kyjemi. V tomto případě půjde o duel šestého se čtrnáctým (tj. posledním) v tabulce. Mladší dorostenci si svá utkání s Olympií Hradec Králové v Chudonicích předehráli již ve středu.

Starší žáci vyzvou v neděli dopoledne na hřišti v Krči soupeře z Karlových Varů, mladší žáci nastoupí již v pátek ve Varnsdorfu. Starší přípravky mají tentokrát volno, mladší přípravky (týmy U 9 a U 8) čeká v neděli brzy po poledni derby s Aritmou na hřišti v Krči.

 

SOUPISKA TJ JISKRA DOMAŽLICE

BRANKÁŘI: Jan Švihořík (1994), Jakub Šiman (1995)

OBRÁNCI: Martin Hrubý (1992), Marek Bauer (1989), Jiří Piroch (1995), Ondřej Chocholoušek (1994), Jakub Blažek (1989), Dominin Pedro (1995), Dominik Lešek (1995)

ZÁLOŽNÍCI: David Bezdička (1996), Milan Braun (1986), Petr Mužík (1986, kapitán mužstva), Marek Hejda (1994), Miroslav Špírek (1993), Lukáš Roubal (1991), Pavel Javorský (1987), Martin Buršík (1996)

ÚTOČNÍCI: Pavel Fořt (1983), Daniel Černý (1994), Petr Došlý (1990)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...