INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Domažlický zápas, čas 92:05: šemíky položil na lopatky Fořt

„A“-muži Každé mužstvo si projde během sezony herní a často i výsledkovou krizí, jde však o to, co nejdříve z ní vybřednout. Právě v této nezáviděníhodné situaci se nyní nacházejí fotbalisté Slavoje Vyšehrad: během dvou týdnů prohry 1:6 v Chrudimi, doma 0:1 se Zápy a nyní také 2:3 v Domažlicích. Zatímco Chrudim i Zápy byly lepší a vyhrály naprosto zaslouženě, na západě Čech nechali šemíci body zcela zbytečně – hlavně vinou zahazování vyložených šancí. Ještě čtvrt hodiny před koncem vedli 2:1, potom inkasovali vyrovnávací gól a v čase 92:05 min. i ten rozhodující od majitele tří mistrovských titulů Pavla Fořta. Třetí porážka za sebou znamená také propad do středu tabulky.

Oproti předchozímu utkání doznala základní sestava tří změn: namísto Maceje, Noska a Doležala se v ní objevili uzdravený kapitán Hendrych, Prosek a Písačka. Pozornost domácího brankáře Šimana prověřil nejprve střelou ze střední vzdálenosti Pilík a po něm ho zkoušel přelobovat Smolák, ale přehodil i bránu. Vzápětí se protlačil do zakončení domácí forvard Fořt, ani on však nebyl přesný. V 19. min. po akci Volešáka se Smolákem a centru z pravé strany hlavičkoval z výhodné pozice Pilík, bohužel minul.

Ve 24. min. pálil z místa penalty Strnad, byl však tísněn a tečovaný balon šel do zámezí. Volešák vzápětí rozehrál zprava roh, k odraženému míči se dostal Matějka, střelou z halfvoleje ale těsně minul. Ve 32. min. se probil až před domácího gólmana Písačka, akci však chybělo důrazné zakončení.

Deset minut před poločasem přišel na polovině hřiště u postranní čáry faul na Pilíka, jenomže byl odpískán obráceně. Pro hostující tým to mělo o pár vteřin později fatální důsledek. Domácí rozehráli trestný kop, přišel nákop do vápna Vyšehradu a s nechtěnou pomocí nešťastné teče spadl balon přímo na nohu Fořtovi, který si už věděl rady: 1:0. Byla to jediná střela Jiskry mezi tři tyče v první půli.

Do té druhé vlétli hráči Vyšehradu s viditelným odhodláním udělat něco s číslicemi na ukazateli skóre. Dlouhotrvající závar před bránou domácích přišel po necelé hodině hry, kdy nejprve ve vyložené šanci Volešák trefil brankáře Šimana, pak se dostal míč k Pilíkovi a ten z úhlu napálil vzdálenější tyč. Domácí na chvíli nebezpečí odvrátili, ale akce pokračovala, Matějka posunul balon na Drobílka, ten ho zatáhl k pravé lajně, pak se s ním přes dva hráče domácích vrátil a z jeho zpětné přihrávky těžil Smolák: 1:1! Střelou po zemi ke vzdálenější tyči trefil v 59. min. přesně tam, kam bylo třeba.

Vedoucí gól na noze pak měl Smolák, z mraku před domácí bránou však zapršelo až v 67. min. Šemíci završili kombinaci finální přihrávkou Pilíka a střelou Volešáka po zemi mezi nohy brankáře Šimana: 1:2! Volešák chvíli nato téměř vystihl ne úplně povedenou malou domů jednoho z domažlických zadáků, ale brankář Šiman situaci s potížemi nakonec ustál.

V 70. min. přišel na hřiště domácí žolík (a současně nejlepší střelec) Černý. Stačilo mu pět minut, aby se svým desátým gólem v sezoně postaral o vyrovnání. Domažlice rozehrály akci z pravé strany a přes svého defenzivního halva, který našel nabíhající spoluhráče na pravé straně hřiště a ten odcentroval zpětnou přihrávkou na zadní tyč, kde už číhal Černý a zblízka dorazil: 2:2.

O tři minuty později mohl vrátit hostujícímu týmu vedení Matějka, ale v dobré pozici trefil jen střed brány a tudíž i Šimana. Dvě minuty po něm se ocitl ve vyložené šanci také Pilík, měl však smolný den a minul tři tyče. Obě tyhle situace doslova hlasitě křičely po gólu.

Utkání gradovalo, v 90. min. měl velmi dobrou pozici při exekuci trestného kopu domácí Špírek, ale také on trefil jen střed brány a Winter balon bezpečně kryl. V první minutě nastaveného času šli domácí do přečíslení dva na jednoho, Braun se dostal z pravé strany do výhodně střelecké pozice, ale Winter zachránil. V 92. min. se takřka prodral z brejku mezi dvěma bránícími zadáky Domažlic Heřman, jenomže mu chyběla rychlost, jinak by měl Šiman obrovský problém a musel by ho na hranici vápna faulovat. Takhle míč vcelku bezpečně sebral a dlouhatánským výkopem ho poslal hluboko do druhé poloviny hřiště.

Nemá smysl někoho jmenovat, nicméně přišly tři defenzivní chyby hráčů Vyšehradu v rychlém sledu za sebou a Domažlice z téměř stejné situace jako při druhém gólu vstřelily i ten rozhodující. Braun odcentroval opět zprava na malé vápno a tam hlavičkoval Fořt přesně k tyči: 3:2. To bylo v čase 92:05 min. a hned nato sudí Drábek střetnutí ukončil.

Vinou branky inkasované v nastaveném čase ztratil Vyšehrad zápas poprvé po třech a půl letech. Předtím se tak stalo 7. dubna roku 2013 doma v derby s Meteorem Praha VIII. Výsledek tehdejšího utkání divize B byl 1:2 (branky: 52. Kočí – 12. Minárčik, 90. + 1 Míča).

Zápas v Domažlicích byl letos posledním letošním výjezdem mimo Prahu. Do konce podzimní části ČFL zbývají ještě tři kola v listopadu: v sobotu 5. 11. hrají šemíci doma s Dobrovicí, v sobotu 12. 11. derby na hřišti Loko Vltavín v Holešovicích a nakonec v sobotu 19. 11. doma s Benešovem. Začátky všech tří zápasů jsou v 10.15 hod.

Asistent Milan Kopřiva: „Dokázali jsme prohrát zápas, který se prohrát nedal. Domažlice nehrály dobře, čehož jsme měli využít a už do poločasu utkání rozhodnout. Šance jsme k tomu měli, přestože jsme spoustu finálních přihrávek pokazili. Namísto toho se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Ve druhé půli jsme otočili skóre na 2:1 a měli možnost soupeře dorazit, ale stal se pravý opak. Před zápasem jsme přitom upozorňovali, že gól můžeme dostat jen od Fořta nebo Černého, ale nebylo to nakonec nic platné. Herní nedisciplinovanost, nepozornost a nekoncentrovanost způsobily, že jsme se vrátili domů bez bodů.“

Trenér Domažlic Radek Kronďák: „Po herní stránce to ještě není úplně ono, děláme velké chyby v defenzivě a jsme nedůrazní, což musíme odstranit. Výsledky však máme, a to je to hlavní. Vyšlo nám střídání, původně měl totiž Černý nahradit Fořta, ale naštěstí jsme tam oba nechali na závěr zápasu.“


Jiskra Domažlice – Slavoj Vyšehrad 3:2 (1:0)

Branky: 36. a 90. (+3) Fořt, 76. Černý – 59. Smolák, 67. Volešák.

Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 4:5. Zblokované střely: 0:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:2.  

Rozhodčí: Drábek – Šedivka, Fojtík. ŽK: Matějka, Heřman (oba Vyšehrad).  

Diváků: 250.

Domažlice: Šiman – Chocholoušek, Bauer, Blažek, Piroch (70. Černý) – Špírek, Hrubý (63. Hejda), Bezdička, Mužík – Braun, Fořt. Trenér Radek Kronďák.

Vyšehrad: Winter – Prosek, Kvída, Hendrych, Písačka – Smolák (73. Madej), Matějka, Drobílek, Pilík – Volešák, Strnad (57. Heřman). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí, Macej, J. Junek, Doležal a Komjatý. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Strnad

5 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Smolák

3 – Komjatý

2 – Madej (z toho 1 v Poháru FAČR)

1 – Hendrych, Heřman, Macej, Pilík, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

9 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Strnad

4 – Drobílek

3 – Pilík

2 – J. Junek, Komjatý, Matějka, Nosek, Smolák

1 – Doležal, Madej (v Poháru FAČR)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...