INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na Vyšehrad nejen za synem, ale i za prvenstvím v tombole!

Tombola – Simona Heřmanová z Ústí nad Labem – pro fanoušky i všechny lidi, kteří se pohybují okolo Slavoje Vyšehrad, je vcelku snadné uhodnout, o koho se asi tak může jednat. Samozřejmě jde o maminku našeho útočníka a současně benjamínka A-týmu šemíků, který oslaví za dva týdny 24. listopadu své devatenácté narozeniny. Slavit ale mohou Heřmanovi už nyní, paní Simona totiž na první listopadovou sobotu vyhrála vyšehradskou tombolu! Domů do Ústí nad Labem si tak odvezla nejen svoji rodinu, ale i moderní osvětlovací lampu a sušenky.

„V tombole jsem dosud nikdy nikde nevyhrála, až teď tady,“ usmívala se paní Heřmanová. Není ale v tomto směru nějakou raritou – už před ní vyhráli tombolu tři rodičové našich hráčů. Na podzim roku 2012 to byla Monika Prokešová, maminka brankáře Josefa Prokeše. O rok později Jiří Mojdl, na jaře 2014 jeho manželka Světlana Mojdlová, rodiče záložníka Jiřího Mojdla. A nyní tedy také Simona Heřmanová.

Sama dříve aktivně sportovala. Ve volejbale si zahrála dorosteneckou ligu a věnovala se i gymnastice. V civilu je zaměstnána u ústeckého soudu. „Jezdíme sem na Vyšehrad pravidelně s manželem, babičkou i bratrem, takřka celá rodina, ale často i na zápasy venku. Navštěvujeme pravidelně i zápasy béčka Vyšehradu, ve kterých syn hraje. Zatím jsme byli na všech,“ zmínila paní Heřmanová. „Všechno sledujeme a archivujeme!“

Heřmanovi tak viděli na vlastní oči i zápas pražské I. A třídy Vyšehrad B – Dubeč, který skončil 15:3 a v němž nastřílel Jiří šest branek. Vzhledem k výši výsledku mělo utkání i mediální ohlas, a to zejména na webovém portálu pražského fotbalu.

V sobotu 5. listopadu hostili šemíci tým Dobrovice a Jiří Heřman nastoupil právě v tomto utkání ČFL poprvé v základní sestavě A-týmu. Jenomže soupeř kladl tuhý odpor a naši hráči dlouho nebyli sto se prosadit. Z předvedeného fotbalu v prvním poločase nebyli diváci vůbec nadšeni a paní Heřmanová ho označila jako „bitvu“.

„Je to hra, a tak věřím, že po třech porážkách za sebou se to znovu otočí k lepšímu. Těší mě, že Jirka se objevil konečně v základní sestavě, snad se v ní udrží. Byla bych ráda, aby Vyšehrad vyhrál, stačí 1:0. A samozřejmě aby byl Jirka u toho gólu,“ přála si na začátku druhé půle paní Heřmanová.

První část přání se jí splnila naprosto přesně, druhá zčásti. Šemíci vyhráli opravdu 1:0 a její syn byl mezi aktéry gólové akce, která vyvrcholila Strnadovou střelou do dobrovické sítě.

Fotbalisty Vyšehradu čekají už jen dva podzimní zápasy, zato ale oba v Praze. V sobotu 12. listopadu od 10.15 hod. se představí v derby na hřišti Loko Vltavín v Holešovicích a nakonec v sobotu 19. listopadu rovněž od 10.15 hod. doma proti Benešovu. A to bude také poslední možnost v roce 2016 zkusit štěstí ve vyšehradské tombole!

 

Dosavadní vítězové podzimní tomboly

Luděk Růžička, Horní Jirčany

František Makuš, Černý Most

Václav Novotný, Střížkov

Marie Štěpánková, Krč

Lukáš Hurt, Nusle

Jiří Prošek, Pankrác

Simona Heřmanová, Ústí nad Labem

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...