INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Velká vzpruha: vítězství 2:1 na hřišti rozjetého Vltavínu!

„A“-muži Takový výsledek už fotbalisté Slavoje Vyšehrad potřebovali jako sůl. Po několika ne zrovna oslnivých výkonech zabrali naplno v pražském derby: v sobotu 12. listopadu zvítězili na hřišti Loko Vltavín 2:1. Díky zisku šesti bodů ze dvou dosavadních listopadových zápasů se tak znovu reálně vrátili do bojů o čelné pozice v tabulce. V Holešovicích dal vedoucí gól Jiří Heřman, domácí pak sice brzy vyrovnali, ale přesně po hodině hry rozhodl derby střelou z trestného kopu Pavel Pilík.

Do utkání již nenastoupil útočník Strnad, který se v týdnu s klubem rozešel, a tak dvě kola před koncem podzimní části ukončil své angažmá na Vyšehradě. Oproti předchozímu utkání s Dobrovicí učinili trenéři čtyři změny v základní sestavě.

Vstup do holešovického střetnutí byl však pro tým hrající v modrých dresech mírně rozpačitý, neboť už ve 2. min. se dostal do šance domácí bek Janda – jeho hlavičku brankář Winter kryl. Na druhé straně v 9. min. vyšel průnik po pravé straně rychlonohému Smolákovi, střelu však vyrazil gólman Vltavínu Pávek na roh. Ve 13. min. to už šemíkům vyšlo podle představ, po výkopu Wintera a krásné akci Proska po pravé straně hřiště s jistotou zakončil Heřman: 0:1!

O sedm minut později znovu zahrozil Heřman, tentokrát však stihl jeho pokus zblokovat kapitán Lokády Komárek. Ve 25. min. se prezentoval tvrdou ranou Matějka, ale do středu brány, takže Pávek ji kryl. O několik vteřin později při dalším útoku přišel faul na Heřmana, Volešák ale z trestného kopu minul domácí bránu.

Ve 28. min. si „vybrali“ šemíci kraťoučký oddychový čas, a hned za něj krutě pykali. Valíček prošel neatakován až na vápno a jeho střela skončila v síti: 1:1. Pět minut nato mohl získat vedení domácím jejich nejlepší střelec Prokeš, ale z výhodné pozice přestřelil Winterovu bránu.

Deset minut před poločasem se dostal do rychlého brejku Heřman, v šestnáctce byl faulován Komárkem, píšťalka sudího se ale neozvala. Na druhé straně vyrobili domácí závar před Winterovou bránou, skórovat mohl Pozníček, ale chyběly mu lepší orientace i důraz.

Rozhodnutí padlo po změně stran v čase 59:31 min. Po kombinaci Drobílek přihrál Heřmanovi, ten šel těsně před vápnem do dalšího z mnoha soubojů s Komárkem a domácí kapitán v té chvíli nechtěně zahrál rukou. Trestný kop brilantně provedl Pilík: 1:2!

Už o tři minuty později mohl vyrovnat Hodas, hlavičkoval však vedle brány. Potom se dostal po trestném kopu k hlavičkovému zakončení také Uvíra, Winter ale míč letící pod břevno bezpečně kryl.

V 69. min. dostal míč do domácí brány Macej, který nahradil v útoku Heřmana, byl mu však odmáván ofsajd. V 81. min. mohl naopak vyrovnat Pejša, svoji šanci ale nevyužil. Ještě tři minuty před koncem po přihrávce od Drobílka se probil s míčem až na malé vápno J. Junek, ztroskotal na brankáři Pávkovi. Tři body si už ale hráči Vyšehradu vzít nenechali.

V podzimní derniéře ČFL šemíci přivítají v sobotu 19. listopadu tým Benešova. Hraje se na Vyšehradě od 10.15 hod.

Asistent Milan Kopřiva: „S výsledkem i výkonem našeho týmu jsme tentokrát velmi spokojeni. Do utkání jsme šli přitom s velkým respektem, obavy jsme měli zejména z Abeny. Ale zvládli jsme to, protože kluci hráli jeden za druhého a byli jsme podle mého názoru fotbalovější. Teď ještě potřebujeme zvládnout podzimní derniéru v podobě domácího utkání s Benešovem a na jaře bychom se pak rádi poprali o co nejvyšší příčky v tabulce.“

Brankář Václav Winter: „Byl to zatím náš nejlepší výkon v této sezoně. Pro mě to přitom nebyl úplně nejtěžší zápas, protože kluci přede mnou v obraně zahráli fantasticky a maximálně zodpovědně, takže toho na mne zase tolik nešlo.“

Autor první branky Jiří Heřman: „První gól pro mě vypracoval perfektní zpětnou přihrávkou Honza Prosek, povedlo se mi to trefit a šli jsme do vedení. Potom za stavu 1:1 byl na mě jasný faul ve vápně, měli jsme kopat penaltu. Ve druhé půli mi vyšel individuální souboj s kapitánem domácích a byl z toho přímý kop, z něhož dal Pilda vítězný gól. Jsme moc rádi, že to takhle dopadlo a vybojovali jsme na Vltavínu všechny tři body.“

Autor druhé a vítězné branky Pavel Pilík: „Šli jsme na zahrání trestného kopu společně s Láďou Volešákem a on mi to nechal s tím, že předchozí standardka mu nevyšla. Povedlo se mi to trefit do odkrytého místa brány, a byl z toho vítězný gól. Mám z něj velkou radost, už bylo načase – co jsem zahodil například v Domažlicích, bylo hrozné. Především mě ale těší fakt, že jsme se jako celý tým konečně zase zvedli. Takový výsledek jsme už potřebovali. Já osobně jsem tady na Vltavínu vyhrál vůbec poprvé. Teď ještě porazit za týden Benešov, abychom se znovu zařadili do boje o postup.“

Trenér Loko Vltavín Martin Frýdek: „Vyšehrad zvítězil v tomto derby zaslouženě. My jsme zahráli tentokrát pod svoje možnosti, byli jsme bez pohybu, málo se navzájem nabízeli a tím pádem vázla i kombinace. Přesto jsme měli možnost se zápasem něco udělat ještě za stavu 1:1, kdy jsme měli dvě až tři šance jít do vedení. V té době se lámal chleba. Místo toho jsme sami inkasovali druhý gól a na těžkém terénu pak už rychle ubývaly síly, takže bylo těžké za stavu 1:2 pomýšlet na obrat. Prohráli jsme doma podruhé, předtím v srpnu s Jirny to však bylo vinou inkasované branky až v nastaveném čase.“

 

Loko Vltavín – Slavoj Vyšehrad 1:2 (1:1)

Branky: 23. Valíček – 13. Heřman, 60. Pilík.

Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 7:4. Zblokované střely: 1:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:5.

Rozhodčí: Makovička – Němec, M. Novotný.

ŽK: Komárek, Janda – Hendrych, Volešák, Winter.

Diváků: 186.

 

Loko Vltavín: Pávek – O. Janda, Komárek, Uvíra, Schindler (46. Macháč) – Pozníček, Abena, Valíček (78. Růžička), Podzi-mek – Prokeš (46. Hodas), Šípek (78. Pejša). Trenér Martin Frýdek.

Vyšehrad: Winter – Prosek, Kvída, Hendrych, Pilík – Smolák (73. Doležal), Drobílek (88. Komjatý), Matějka, J. Junek – Heřman (62. Macej), Volešák (90. +1 Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí a Nosek. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

5 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Smolák

3 – Komjatý

2 – Heřman, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Pilík

1 – Hendrych, Macej, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Strnad

4 – Drobílek

3 – Pilík

2 – J. Junek, Komjatý, Matějka, Nosek, Smolák

1 – Doležal, Heřman, Madej (v Poháru FAČR), Prosek

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...