INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Týž začátek i konec podzimu: prohra v penaltovém rozstřelu

„A“-muži Roli favorita se fotbalistům Vyšehradu splnit v podzimní derniéře nepodařilo. Patnáctý Benešov, který měl za sebou pět porážek, měli šemíci doma porazit, zápas ale skončil remízou 2:2 a na penalty pak vyhráli hosté 8:7. Namísto tří tak vynesl poslední letošní mistrovský zápas jen jeden bod, celkově třicátý, a to znamená přezimování na 5. místě tabulky. Vedoucí Jirny mají o 11 bodů víc a druhá Olympia Hradec Králové o 4 body víc. Tak jak Slavoj podzimní část rozehrál, tedy remízou a následnou prohrou v penaltovém rozstřelu v Převýšově, tak ho i dokončil.

Oproti utkání před týdnem v Holešovicích došlo k jediné změně v základní sestavě, kdy Proska nahradil Komjatý. Nastoupil z pravé strany záložní řady a pod něj se stáhnul na post pravého beka Smolák.

Benešov zahrozil po osmi minutách hry, kdy se po přihrávce zprava tlačil do šance Ibe, ale jeho bývalý dlouholetý spoluhráč ze střížkovské Bohemky Winter byl rychlejší a centr včas zneškodnil.

Po čtvrthodině hry byl faulován před benešovským vápnem Pilík, trestný kop rozehrál zleva Volešák a Heřmanovu gólovou hlavičku vyrazil brankář Beník na roh. To už byla vyložená šance a Heřman se také po ní chytil za hlavu.

Ve 21. min. Drobílkovu střelu k tyči Beník s menšími potížemi kryl a o dvě minuty později se pro změnu chytal za hlavu Matějka. Volešák přihrál ze středu hřiště doleva na Junka, ten odcentroval na zadní tyč a Matějka z bezprostřední blízkosti sklepl míč dolů – bohužel ne za brankovou čáru, ale do zámezí.

Ve 26. min. zahrávali hosté od vlastní střídačky trestný kop, dlouhatánský nákop letěl takřka přes celou šíři hřiště a našel si Laštovku. Nikým nepokrytý benešovský kapitán bombou z voleje a k tomu z ostrého úhlu trefil přesně na zadní tyč: 0:1.

Šemíkům trvalo 12 minut, než se vzpamatovali a zrealizovali smysluplnou ofenzivní akci. Po kombinaci Volešák opět našel nalevo Junka, ten odcentroval a Komjatý střelou po zemi minul bránu. V tu chvíli to vypadalo s prvním poločasem všelijak, nicméně vzápětí ve 38. min. Drobílek našel vlevo Junka, který posunul na Volešáka – ten zasekl míč a odcentroval před bránu, odražený míč napálil ve skluzu na zadní tyč Komjatý a tam už hlavičkoval zblízka Kvída: 1:1!

To ale nebylo vše, v závěru první půle šel kopat Volešák zleva roh a v čase 44:52 min. znovu našel na zadní tyči Kvídu: 2:1!

Tři minuty po zahájení druhé půle pověrčiví diváci poukazovali na zlé znamení – brankář Winter si musel jít na lavičku vyměnit poškozenou kopačku. A pesimistické vize se velmi rychle naplnily, přesněji v 55. min. po ztrátě míče uprostřed pole. Balon vybojoval benešovský Adjei Kwame, nastartoval po pravé lajně jednoho ze svých spoluhráčů a centr před bránu zužitkoval nabíhající Ibe efektní i efektivní patičkou: 2:2.

Šemíci se pak vrhli do ofenzivy s cílem zápas rozhodnout třetím gólem, to už se ale nepodařilo. Blízko k tomu bylo v 69. min., kdy Volešák rozehrál trestný kop a Komjatý střelou z vápna trefil pod břevno – pozorný Beník ale vyrazil balon reflexivně na roh. Do dvou nadějných situací se dostal i střídající Madej. V 88. min. krásnou střelou bez připravy trefil pod břevno, jenomže Beník byl i v tomto případě na místě a zase vyrazil míč na roh. Ještě ve čtvrté minutě nasteaeného času přišel poslední závar před bránou žlutomodrých, ale ani z něj nic nebylo. V penaltovém rozstřelu pak vyhráli hosté 8:7.

Asistent Milan Kopřiva: „Z naší strany jednoznačně propadák. Po výborném výkonu i výsledku v derby na Vltavínu jsme počítali proti Benešovu se třemi body, vinou vlastní laxnosti jsme to ale nezvládli. Fotbal přitom oboustranně za nic nestál. Soupeř většinou jen nakopával balony, jenomže my jsme byli bez pohybu, snahy o moment překvapení i bez srdce. Tenhle poslední zápas musí být pro nás ponaučením, že nemůžeme opakovat stále dokola stejné chyby.“

Autor obou gólů Vyšehradu Jan Kvída: „Lepší než moje dva góly by byly tři body z tohoto utkání. Sami sebe jsme dostali pod tlak, protože jsme zápas vnímali jako povinnost ho vyhrát. Bojovný soupeř nás ale bohužel obral o dva body. Je to určitě ztráta a škoda, na jaře se však dá ještě všechno dohnat.“

Asistent benešovského trenéra Pavel Šimáček: „Po pěti porážkách za sebou jsme už potřebovali bodovat jako sůl. Remízu jsme uhráli s trochou štěstí, ale za bojovnost jsme si ji zasloužili. Pomohl nám k ní dobrý vstup do obou poločasů, a to se nám ještě v závěru utkání naskytla možnost vstřelit vítězný gól, Farkaš ale svoji šanci neproměnil. Vyšehrad má však kvalitnější tým, a tak jsou pro nás dva body odsud určitě úspěchem.“


Slavoj Vyšehrad – SK Benešov 2:2 (2:1), pen. 7:8

Branky: 38. a 45. Kvída – 26. Laštovka, 55. Ibe, rozhodující penalta Žák.

Penalty proměnili: Pilík, Matějka, Volešák, Kvída, Hendrych, Drobílek, Šlegl – Kucalas, Vrňák, Zákostelský, Skopec, Braný, Ibe, Kwame, Žák. Penalty neproměnili: Winter, Madej – Laštovka.

Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 12:4. Zblokované střely: 3:1. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 2:0.

Rozhodčí: Vaňkát – Teuber, Žáková. ŽK: Winter, Kvída, Macej – Farkaš, Laštovka, Vrňák.

Diváků: 165.

Vyšehrad: Winter – Smolák (46. Macej), Kvída, Hendrych, Pilík – Komjatý (74. Šlegl), Matějka, Drobílek, J. Junek – Heřman (58. Madej), Volešák. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Kočí a Rossmann. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Benešov: Beník – Žák, Kucalas, Zákostelský, Laštovka – Kwame – Balata (90. Kulhavý ml.), Farkaš (87. Braný), Skopec, Afanasenko (46. Vrňák) – Ibe. Trenéři Kamil Kulhavý a Pavel Šimáček.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

5 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Smolák

3 – Komjatý

2 – Heřman, Kvída, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Pilík

1 – Hendrych, Macej, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

12 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Strnad

4 – Drobílek

3 – Pilík

2 – Komjatý, J. Junek, Matějka, Nosek, Smolák

1 – Doležal, Heřman, Madej (v Poháru FAČR), Prosek

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...