INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Poslední tombola roku 2016: vyhrál ji Švéd Magnus Bang!

Tombola Tak tohle tady v novodobé historii vyšehradské tomboly ještě nebylo. Jejím 55. vítězem se stal totiž cizinec – předtím vyhrál vždy český divák nebo divačka. V sobotu 19. listopadu 2016 v poločase podzimní derniéry ČFL Slavoj Vyšehrad – Benešov však správce a hlasatel Vláďa Novák „vytáhl z klobouku“ losovací číslo, které měl pan Magnus Bang z dalekého Göteborgu. Stal se šťastným majitelem kávovaru.

„Jsem tady v Praze na krátké návštěvě s kamarádem,“ prozradil Magnus Bang, viditelně překvapený, ale i potěšený ze svého úspěchu. Do matičky stověžaté přicestoval již podruhé, krátký pobyt však nezasvětil ani historickým památkám, ani návštěvě některého z nesčetných pražských nevěstinců. Zasvětil ji totiž – fotbalu!

„Mám v plánu navštívit během víkendu celkem čtyři zápasy,“ řekl vítěz tomboly, jehož dojmy tlumočil z angličtiny do češtiny záložník naší juniorky Fimbar Iheanacho Osita. Magnus Bang měl docela honičku: v pátek večer na Julisce derby Slavia – Dukla, v sobotu dopoledne zápas Vyšehrad – Benešov, jehož úroveň se mu prý líbila, v neděli dopoledne utkání II. ligy Viktoria Žižkov – Pardubice a v neděli odpoledne na Letné prvoligový duel Sparta – Karviná.

Magnus Bang doma navštěvuje hlavně zápasy týmu Örgryte IS Göteborg, jehož je fanouškem. Pro zajímavost – jedná se o nejstarší fotbalový a vůbec sportovní klub ve Švédsku, jenž byl založen už v roce 1887. Tedy již o dvacet let dříve, než Slavoj Vyšehrad. Örgryte IS, jehož domovským stadionem je známý Ullevi Park, se stal 12x mistrem švédské ligy (naposledy v roce 1985) a jednou vyhrál i Švédský pohár. Zahrál si také v evropských pohárech. Jenomže teď živoří v průměru druholigové soutěže.

Mimochodem – vzpomenete si ještě na jméno Mentor Zhubi?!

Ano, jde o kosovského Albánce se švédským pasem v kapse, jenž zhruba před šesti lety, v dobách zdejšího působení trenéra Jiřího Formánka, nastupoval v útoku tehdy divizního Slavoje Vyšehrad. Předtím v letech 2003 až 2008 oblékal dres právě týmu Örgryte IS Göteborg, a tak mu chodil fandit i Magnus Bang. Tohle jsou tedy dva malé příběhy, které pojí náš klub se Švédskem.

Další story a zajímavá setkání na Vyšehradě přinese nepochybně jarní část ČFL. V první polovině roku 2017 se zde odehraje celkem devět mistrovských zápasů: v březnu se soupeři z Převýšova a Benátek nad Jizerou, v dubnu s Hořovickem, Pískem a Jirny, v květnu se Štěchovicemi, Chrudimí i Domažlicemi a nakonec v červnu pražské derby s Loko Vltavín.

 

Vítězové podzimní tomboly na Vyšehradě

Luděk Růžička, Horní Jirčany

František Makuš, Černý Most

Václav Novotný, Střížkov

Marie Štěpánková, Krč

Lukáš Hurt, Nusle

Jiří Prošek, Pankrác

Simona Heřmanová, Ústí nad Labem

Magnus Bang, Göteborg

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...