INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Podzimní část ČFL, 5. místo: spokojenost ne, spíš rozpaky

„A“-muži Předloni byli fotbalisté Slavoje Vyšehrad nováčky ČFL a po podzimní části se těšili ze svého postavení na 5. místě tabulky. Tehdy to byl úspěch – jak by také ne, do té doby tak vysoko šemíci nikdy ve své historii nebyli. Nemluvě o tom, co následovalo na jaře a vyvrcholilo historickým postupem do II. ligy. Letos je náš tým po podzimu ve třetí nejvyšší soutěži znovu na 5. místě. To však evokuje spíš mírné rozpaky než nějakou euforii.

„Poslední zápas podzimu, v němž jsme remizovali doma s Benešovem a pak ještě prohráli na penalty, byl charakteristický pro naše účinkování v první polovině sezony. Pokud bychom ho zvládli za tři body, řekl bych ještě, že jsme na podzim v ČFL obstáli, protože bychom měli na svém kontě deset výher. Takhle ale ne. Utkání naopak v plné nahotě ukázalo, že naši hráči nejsou schopni udržet si po jistý čas vyrovnané výkony,“ ohlédl se trenér a současně majitel FC Slavoj Vyšehrad Jaroslav Klíma. Jen pro připomenutí – týden před hodně rozpačitou podzimní derniérou s Benešovem podali šemíci vynikající výkon v derby na holešovickém hřišti Loko Vltavín, kde také vyhráli 2:1.

Po červnovém sestupu z Fotbalové národní ligy se tým sice obměnil, přesto v kádru zůstalo dost hráčů, kteří oblékali dres Vyšehradu v druholigové sezoně 2015/16. A další dva se pak vrátili během rozběhnutého podzimu. Letní přípravné období vyznělo sice dost rozpačitě, což podtrhly čtyři inkasované branky na půdě divizních Klatov a pohárové vyřazení, pak ale přišel ostrý start ČFL a velmi dobrý a nadějný výkon v Převýšově.

Bohužel některé dobré výkony i výsledky se moc nedařilo potvrzovat v následujících zápasech, a to byl nejcharakterističtější rys, jenž provázel podzimní účinkování Vyšehradu v ČFL. Nejlepším obdobím byl začátek září se třemi výhrami za sebou během tzv. anglického týdne: v Hořovicích, Štěchovicích a doma proti Královu Dvoru. Potom stále ještě v září přišly dvě výhry za sebou proti Litoměřicku a Táborsku B, a pak už jen nahoru a dolů jako na rozbouřeném moři.

„Výkyvy v našich výkonech i výsledcích byly příliš markantní. Kromě toho jsme absolutně nezvládli penaltové rozstřely. V Převýšově, v Jirnech a nakonec i doma proti Benešovu jsme je prohráli,“ připomněl asistent Milan Kopřiva. S tím, že týmu chyběla kvalita na některých postech, takže bude nezbytné dva až tři hráče přivést.

„Máme tady dost hráčů se zkušenostmi z první i druhé ligy, měli jsme si tudíž poradit na podzim se soupeři lépe,“ uvedli shodně oba trenéři šemíků. Na čele tabulky přezimují suverénní Jirny (41 bodů) před Olympií Hradec Králové (34), Král. Dvorem (33), Zápy (32) a Vyšehradem (30).

V zimní pauze se bude mužstvu hodně věnovat i kondiční trenér, jehož přivede sportovní ředitel Jiří Bílek. Ještě v prosinci se uskuteční na Vyšehradě dva přátelské zápasy: v sobotu 3. 12. s divizním Motorletem (z historického pohledu největším rivalem šemíků) a ve čtvrtek 15. prosince s druholigovou Vlašimí. V lednu a v únoru budou na programu jen přátelské zápasy – tentokrát tedy bez účasti v zimním turnaji, kde je nezbytné podřídit se předem daným termínům.

 

Podzimy Slavoj Vyšehrad ve třetí nejvyšší soutěži

Podzim 1981: 9 bodů, skóre 15:34 a 15. místo (na konci sezony 15. místo a sestup do divize)

Podzim 2000: 11 bodů, skóre 16:34 a 18. místo (na konci sezony 18. místo a sestup do divize)

Podzim 2007: 18 bodů, skóre 18:25 a 15. místo (na konci sezony 13. místo)

Podzim 2008: 17 bodů, skóre 19:24 a 13. místo (na konci sezony 16. místo)

Podzim 2009: 13 bodů, skóre 18:30 a 18. místo (na konci sezony 17. místo a sestup do divize)

Podzim 2014: 32 bodů, skóre 36:32 a 5. místo (na konci sezony 3. místo a postup mimo pořadí do FNL)

Podzim 2016: 30 bodů, skóre 32:26 a 5. místo (na konci sezony ???. místo)

 

Poznámka: v sezoně 1981/82 šlo o II. národní ligu (skupina B) s 16 účastníky a dvoubodovým systémem.


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...