INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tři inkasované góly za osm minut a prohra 2:3 s Vlašimí

„A“-muži Poslední utkání letošního roku fotbalistům Slavoje Vyšehrad výsledkově nevyšlo. V oboustranně svižném měření sil s druholigovou Vlašimí vedli sice gólem dorostence Tomáše Junka 1:0, v polovině druhé půle však inkasovali mezi 63. a 71. minutou tři góly. Šest minut před koncem už jen snížil Jiří Heřman na konečných 2:3.

Poprvé oblékl dres Vyšehradu Radim Matysík z Viktorie Vestec (Fotbalová akademie Jiřího Novotného) a postavil se do středu záložní řady vedle Davida Matějky. Z obou Junků nastoupil tentokrát jen ten mladší, tedy útočník Tomáš. A už v 7. min. se po rohu Písačky a odraženém míči protlačil do šance, nicméně trefil jen dobře postaveného vlašimského brankáře Vorla. Do další možnosti se dostal ve 28. min., kdy po Drobílkově přiťuknutí zleva pálil k tyči, Vorel byl však opět na místě.

Až třetí minisouboj těchto dvou hráčů vyzněl pro mladého forvarda Vyšehradu. Při jednom z postupných útoků sice Písačkovi podklouzl balon pod nohou do autu, hosté proto rozehráli balon, ale vzápětí ho zase ztratili. Dostal se k němu Matějka, okolo vápna však nebyl sto najít skulinku ke střele. Posunul tak na Pilíka, který nádhernou křížnou přihrávkou doprava, která „měla oči“, našel na zadní lajně Drobílka. Ten bez otálení poslal míč takřka podél brankové čáry na druhou stranu vápna a T. Junek nekompromisní střelou z ostrého úhlu propálil Vorla 1:0! Od začátku až do konce to byla vskutku excelentní a fotbalově vysoce sofistikovaná akce.

Mezitím ve 20. min. se dostal do zajímavé hlavičkové pozice Heřman, nepodařilo se mu však usměrnit míč na správnou stranu. Tři šance měli ovšem i svěřenci trenéra Martina Haška, pozorně chytající brankář Kočí byl však pokaždé na místě.

Hned v nástupu do druhé půle předvedl individuální akci Drobílek a po jeho přihrávce zprava se snažil prosadit na malém vápně Heřman, zadáci hostí ho ale na poslední chvíli zbavili možnosti zakončit. Vlašim kontrovala Nečasem, sám před Kočím minul jeho bránu. Slavoj měl pak ještě tři šance či spíš pološance pojistit své vedení: Matysík střelou zpoza vápna o metr přestřelil břevno Vorlovy brány a Junkův centr z pravé strany nenašel adresáta v podobě spoluhráče v zeleném dresu. Do třetice Heřmanovu střelu po zemi k tyči v 62. min. kryl vlašimský gólman.

Nedáš – dostaneš a minutu nato hosté srovnali skóre. Už Kučerova pohotová střela na zadní tyč měla gólové parametry, Kočí ji přesto stihl robinzonádou vytěsnit na roh. Po něm už ale Vlašim udeřila a Liener srovnal na 1:1.

V týmu Slavoje došlo mezitím k prostřídání sestavy a než se její nová podoba zformovala k ucelenému hernímu projevu, inkasovala dva slepené góly. V 70. min. po centru zprava Nečas v pádu a střelou z voleje získal Vlašimi vedení a jen o několik vteřin později Vyhnal zvýšil na 1:3. Gól útočníka, který ještě v loňské sezoně hrál II. ligu za Vyšehrad, byl nakonec rozhodující. V 84. min. totiž Drobílek centrem zprava po zemi našel na hranici vápna Heřmana a ten střelou bez přípravy snížil: 2:3!

Vyrovnávací gól se už vstřelit nepodařilo. Ještě v 86. min. se dostal do zajímavé pozice stoper Šlegl, stihl ale jen slabě vystřelit. Z protiútoku pak Nečas napálil balon do břevna Štikovy brány, na výsledku 2:3 se už ovšem nic nezměnilo.

Po Novém roce zahájí fotbalisté Vyšehradu přípravu v pondělí 9. ledna 2017 v domácím prostředí a v plánu je předběžně porce patnácti přípravných utkání.

Asistent Milan Kopřiva: „Kvalitní příprava v posledním utkání letošního roku. Pro některé naše mladé hráče to byl zápas se soupeřem, proti jakému dosud nehráli. Navzdory řadě absencí jsme v první půli předvedli velmi dobrý výkon a po krásné kombinaci šli do vedení. Navíc jsme další šance nevyužili. Hráli jsme dobře a včas dostupovali protihráče. Do druhé půle Vlašim zamíchala se sestavou, a to se projevilo na obrazu hry. Navzdory třem inkasovaným brankám v krátkém časovém úseku, kdy jsme pykali za individuální chyby, to celkově z naší strany nebylo špatné. V zimě ale chceme mužstvo posílit třemi až čtyřmi fotbalisty s předpokladem nastupovat na jaře v základní sestavě.“


Slavoj Vyšehrad – Sellier & Bellot Vlašim 2:3 (1:0)

Přípravné utkání ve středu 14. prosince 2016. Branky: 35. T. Junek, 84. Heřman – 63. Liener, 70. Nečas, 71. Vyhnal.

Střely na branku: 8:11. Střely mimo: 4:3. Zblokované střely: 1:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:8.

Rozhodčí: Polena – Chrenko, Hlaváček. Bez karet.

Diváků: 40.

Vyšehrad: Kočí (68. Štika) – Macej, Šlegl, Kvída, Pilík – Drobílek, Matysík (69. Badúr), Matějka (61. Rossmann), Písačka – Heřman, T. Junek (75. Kubík). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...