INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavoj zahájil zimní přípravu, zapojily se i čtyři nové tváře

„A“-muži – Třiadvacet fotbalistů Slavoje Vyšehrad absolvovalo první trénink zimního přípravného období. Uskutečnil se v pondělí 9. ledna 2017 v domácím prostředí a představily se během něj i čtyři nové tváře: stoper Radek Dosoudil (naposledy působil v prvoligové Příbrami, 33 let), levý obránce Patrik Langer (Jiskra Ústí nad Orlicí, 20 let), levý záložník Daniel Jenne (Dynamo České Budějovice, 22 let) a další středopolař Radim Matysík (Viktoria Vestec/Fotbalová akademie Jiřího Novotného, 25 let). Posledně jmenovaný hráč ale už nastoupil za Vyšehrad v prosincovém přátelském utkání proti Vlašimi.

Po pěti měsících, poprvé od srpna loňského roku, se vrátil k mužstvu brankář Jan Procházka (na snímku). Oproti podzimu chyběli naopak tři kmenoví hráči Příbrami, kteří se nyní připravují se svým mateřským oddílem: brankář Ondřej Kočí, obránce Jan Kvída a záložník Pavel Pilík.

Nejznámější z posil je pochopitelně Radek Dosoudil, obránce s 94 starty v české nejvyšší soutěži (Mladá Boleslav, Jablonec, Slavia, Příbram) a k tomu řadou zajímavých zahraničních štací (Denizlispor, Artmedia Bratislava, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi). Kromě toho v mládežnických reprezentacích celkem 50x oblékl reprezentační dres.

„Jsem Pražákem a hledal jsem nějaké angažmá tady doma. Oslovil mě sportovní ředitel Slavoje Vyšehrad pan Jiří Bílek, proto jsem teď zde. Zatím nevím, co od toho mohu čekat, jelikož ČFL jsem dosud nehrál. Fotbal mi však už chyběl, mám do něj velkou chuť. Angažmá na Vyšehradě proto beru jako novou výzvu,“ svěřil se po prvním tréninku sám Radek Dosoudil, který je znám hlavně díky svým výborným hlavičkářským schopnostem a také důrazu. A tomu přikládají trenéři Jaroslav Klíma s Milanem Kopřivou velkou váhu.

Hlavní trenér a současně majitel klubu je však nyní v zahraničí, a tak se během prvního týdne připravuje mužstvo pod vedením dvojice Milan Kopřiva – Václav Winter. Tréninky probíhají denně, volno bude až v sobotu a v neděli 15. ledna přijde na řadu první přípravné utkání: na domácí půdě, a sice s příbramskou U 19. Ta je účastníkem nejvyšší soutěže staršího dorostu, kde přezimuje na 10. místě tabulky. Výkop je hodinu po poledni.

Kromě A-týmu Slavoje Vyšehrad zahájila v pondělí 9. ledna přípravu také naše U 19, která vede tabulku pražského přeboru staršího dorostu. Oproti podzimu postrádal trenér Jiřího Hruška útočníka Františka Majera, jenž nyní zkouší štěstí v přípravě s Bohemians 1905. První přípravný zápas čeká naši „devatenáctku“ až ve středu 25. ledna, kdy změří síly s dorostenci Roudnice nad Labem.

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...