INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

S Viktorií Žižkov prohra 1:3

„A“-muži Také ve druhém lednovém přípravném duelu fotbalisté Slavoje Vyšehrad odešli poraženi výsledkem 1:3. V sobotu 21. ledna v Horních Měcholupech změřili své síly s Viktorií Žižkov a přestože vedli zásluhou trefy úplně nového hráče Oldřicha Kostorka, sami pak třikrát inkasovali. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl ve schopnosti ohrozit branku soupeře a důrazu v koncovce: viktoriáni měli v tomto utkání celkem 19 střeleckých pokusů, zatímco šemíci jen čtyři.

Žižkovští měli sice ještě před sebou odpolední vystoupení na Slavii, přesto se proti Vyšehradu nijak nešetřili a díky tomu vyhráli úvodní dvacetiminutovku na vyložené gólové šance 3:1. Již ve 2. min. po centru zleva Jiří Mareš zblízka ve skluzu přehodil odkrytou část Winterovy brány. V 5. min. se snadno individuálně prosadil Vild, střelou na zadní tyč ale těsně minul vyšehradskou svatyni.

Tři minuty nato na druhé straně Madej uvolnil Kostorka, ten se dostal sám pře brankáře Soukupa, ale trefil jen jeho.

Ve 20. min. Urbanec vyslal zpoza vápna skákavou střelu k tyči, ale Winter ji vyrazil. Chvíli nato pálil Urbanec nad.

Ve 23. min. se už podruhé dostal za žižkovskou obranku Kostorek, tentokrát po přihrávce od Heřmana. Tentokrát se už nemýlil: technickou střelou jen lehce ťukl do balonu a poslal ho podél brankáře Soukupa do sítě: 1:0! Kostorek hrával mj. za Příbram a Znojmo, v jehož dresu také nastoupil v srpnu roku 2015 proti Vyšehradu. Tehdy to byl premiérový zápas ve FNL.

Trvalo jen dvě minuty a skóre bylo srovnáno. Surmaj předvedl krásnou individuální akci a po souboji s Winterem skončil na zemi. Rozhodčí Dittrich odpískal penaltu, již proměnil Urbanec: 1:1.

Týž hráč byl také ještě před poločasem autorem vítězné žižkovské branky. Ve 34. min. Urbanec snadno pronikl defenzivou šemíků a střelou zleva z úhlu překonal Wintera: 2:1.

Po změně stran se postupně prostřídala sestava Slavoje na šesti postech a moc zajímavých situací už vidět nebylo. V 54. min. ostře vypálil zpoza vápna Kubík, žižkovský brankář Pochylý balon vyrazil jen k dobíhajícímu Volešákovi, který se ho už chystal dorazit do sítě. Z vyrovnání na 2:2 však nic nebylo, protože byl Volešákovi odmáván ofsajd.

V 70. min. převzal přihrávku od Řezáče Drobílek, dostal se do šance, ale minul žižkovskou bránu. Dvě minuty nato mohl zase skórovat žižkovský Jiří Mareš, ale také on netrefil. Na nápravu nemusel čekat dlouho. V 76. min. Jiří Mareš hlavičkoval do břevna, míč se odrazil dolů na čáru a pak ven, sudí to však, navzdory protestům brankáře Procházky, uznal jako gólovou situaci: 3:1.

Odpoledne po utkání odjel tým Vyšehradu na soustředění do Železné Rudy, návrat do Prahy je plánován na čtvrtek. V neděli 29. ledna přijde na řadu přípravný dvojzápas doma na Vyšehradě: s divizními soupeři: od 11 hodin s Čížovou a o dvě hodiny později s Velvary.

Asistent Milan Kopřiva: „Stále dokola opakujeme individuální chyby, po nichž inkasujeme góly a prohráváme zápasy. Viktoria Žižkov byla kvalitním soupeřem, i když na horším a malém hřišti. Platila zde úspěšnost v osobních soubojích i technika hráčů, a v těchto herních aspektech jsme zůstávali pozadu. Hráli jsme místy jako staří páni. Paradoxně jsme šli přitom do vedení my, když jsme předtím ustáli tři vyložené šance soupeře. Pak jsme ale po taktických i individuálních chybách dostali tři góly – tedy jenom tři, protože výsledek mohl být určitě horší než 1:3. Pokud bych měl nalézt něco pozitivního, pak to, že se předvedli v dobrém světle noví hráči Kostorek a Jenne.“

 

Viktoria Žižkov – Slavoj Vyšehrad 3:1 (2:1)

Přípravné utkání 21. ledna 2017 v Horních Měcholupech.  

Branky: 25. z pen. a 34. Urbanec, 76. J. Mareš – 23. Kostorek.

Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 9:1. Zblokované střely: 1:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Dittrich – Petřík, Šrámková. Bez karet.

Diváků: 40.


Viktoria Žižkov: Soukup (46. Pochylý) – Pardubský, Pimpara, Šindelář, Hurka – J. Mareš, Eliáš, Čapek, Urbanec – Vild (46. Sixta) – Surmaj (46. Jelínek). Trenér David Vavruška.

Vyšehrad: Winter (46. Procházka) – Macej (52. Kubík), Hendrych (46. Nosek), Matějka, Jenne – Drobílek, Volešák (65. Filip), Doležal, Madej (46. Rossmann) – Kostorek, Heřman (51. Řezáč). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...