INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Porážka 2:4, přesto důstojná partie s prvoligovou Příbramí

„A“-muži Na protivníka z nejvyšší soutěže fotbalisté Slavoje Vyšehrad sice nestačili, s výjimkou závěru prvního poločasu však s ním odehráli důstojnou partii. Příbram nakonec vyhrála 4:2 a po změně stran se objevil v její sestavě i Pavel Pilík, jenž na podzim oblékal dres Vyšehradu (na snímku je vlevo v souboji s Jirkou Filipem).

Utkání se hrálo v sobotu 4. února a jako první zahrozili hosté, když do koncovky se dostali T. Pilík a Tregler. Na druhé straně se protlačil ke střele dvakrát Matějka, gólmana Boháče ale neohrozil.

V polovině první půle ve 23. min. T. Pilík rozehrál trestný kop, do vápna si naběhl bývalý reprezentant (účastník EURO 2004 v Portugalsku) Jiránek a hlavou tečoval míč, který se odrazil od břevna dolů a za čáru: 0:1. Byl to laciný gól, protože šlo o dobře čitelnou situaci a Jiránek měl být při standardce lépe pokryt. Navíc ve 27. min. Suchan nastřelil tyč.

Ve 29. min. byl na druhé polovině hřiště faulován Jenne a Drobílek rovněž z trestného kopu trefou od břevna dolů vyrovnal: 1:1! Byla to efektní dělovka z více než třiceti metrů, kterou ještě týž den zařadila do svého zpravodajství Česká televize. Vzápětí mohl poslat domácí tým do vedení Matysík, bohužel ale trefil jen vyběhnuvšího brankáře Boháče.

Klasika nedáš – dostaneš se naplnila, a to hned dvojnásob, v poslední pětiminutovce první půle. Ve 40. min. prošel Linhart a střelou z vápna po zemi trefil: 1:2. Ve 45. min. po centru zprava hlavičkoval zblízka do odkryté brány Bazal: 1:3 a vzápětí poločas skončil.

Tři minuty po změně stran se znovu prosadil odchovanec Slavie Bazal: 1:4. Nejméně třikrát se vyznamenal gólman Slavoje Procházka, když postupně zneškodnil čisté gólové šance Linharta, T. Pilíka a Suchana.

Naopak v 71. min. mohl snížit Filip, chyběl mu však důraz v koncovce. Až v 78. min. po akci Rossmanna a jeho přihrávce z levé strany doklepl balon zblízka do příbramské sítě: Matysík: 2:4! Skóroval tak už ve třetím zimním utkání.

Další přípravné střetnutí čeká šemíky již v neděli 5. února na Vyšehradě od 13.30 hod. s Čechií Vykáň, třetím týmem podzimní tabulky Středočeského krajského přeboru.

Trenér Jaroslav Klíma: „S výjimkou laciné první inkasované branky jsme Příbram v úvodních třiceti, možná pětatřiceti minutách k ničemu moc nepustili. Navíc Drobílek krásnou trefou z trestného kopu vyrovnal na 1:1. Pak jsme ale bohužel ještě před poločasem dvakrát špatně uzavřeli prostor, dostali z toho dva hloupé góly a umožnili soupeři odskočit na 1:3. Dvoubrankovým rozdílem ve prospěch soupeře také nakonec zápas skončil, náš gólman Procházka ale ve druhé půli zlikvidoval tři vyložené šance Příbrami. Máme stále na čem pracovat.“

 

Slavoj Vyšehrad – 1. FK Příbram 2:4 (1:3)

Přípravné utkání v sobotu 4. února 2017 na Vyšehradě.  

Branky: 29. Drobílek, 77. Matysík – 45. a 48. Bazal, 23. Jiránek, 40. Linhart.

Střely na branku: 8:13. Střely mimo: 7:6. Zblokované střely: 1:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Toman – Košina, Chrenko. Bez karet.

Diváků: 65.

Vyšehrad: Procházka – Šlegl, Hendrych, Jenne – Drobílek, Matějka (55. Nosek), Doležal (69. Filip), Madej – Kostorek (65. Kubík) – Heřman (77. Rossmann), Matysík. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Příbram: Boháč (46. Hruška) – Lupták, Chalus, Jiránek (46. Trapp), Divíšek – Bazal, Suchan, Tregler (46. Krameš), T. Pilík (62. P. Pilík) – Rezek (62. Januška), Linhart. Trenér Kamil Tobiáš.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...