INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Remíza 1:1 s Varnsdorfem, vyrovnával Matějka z penalty

„A“-muži – Velmi solidního výsledku v konfrontaci se soupeřem z vyšší soutěže dosáhli ve středu 8. února fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V přípravném utkání s druholigovým Varnsdorfem remizovali 1:1: hosté sice se sice ujali vedení a pak dali i druhý gól, který ovšem neplatil pro ofsajd, těsně před poločasem, po faulu na Petra Ježdíka ve vápně, David Matějka (na snímku) vyrovnal z penalty. Po změně stran gól sice padl, druhý Matějkův gól ale rovněž neplatil kvůli ofsajdu. Na druhé straně hosté ze Šluknovského výběžku dvakrát nastřelili tyč. Z pohledu domácího týmu byl však nejvýznamnější fakt, že poprvé do zápasu nastoupil zkušený exligový stoper Radek Dosoudil, který by měl být na jaře pilířem defenzivy šemíků.

Desátý zápas šemíků v zimní přípravě (včetně dvou prosincových utkání) patřil zprvu žlutomodrým, sebevědomě hrající Varnsdorf šel brzy do vedení. V 7. min. po Bílkově rohu hlavičkoval jeden z hostujících hráčů do břevna Winterovy brány, k dorážce na zadní tyči se dostal Švantner a otevřel skóre: 0:1. Ve 21. min. se na druhé straně dostal po trestném kopu k zakončení Kostorek, jeho střelu k tyči však gólman Kolář kryl.

Ve 27. min. kopal Bílek znovu roh, nejlépe se zorientoval ve vápně opět Švantner a podruhé překonal Wintera. Gól však kvůli ofsajdu neplatil. A Durdević po půlhodině hry těsně minul.

Když už se zdálo, že hosté vyhrají první půli 1:0, hostující hráč s číslem 20 fauloval ve vápně Petra Ježdíka a sudí Hlaváček ukázal na bílý bod. Lavička hostí se sice stejně jako při neuznané brance zlobila, penalta ale platila a proměnil ji bezpečně Matějka: 1:1!

V poločase Wintera nahradil Procházka a Šlegla Volešák, chvíli nato přišli na hřiště, namísto Petra Ježdíka a Kostorka, také Václav Ježdík s Doležalem. Přesně po hodině hry pak vystřídal Dosoudila Zimmermann.

Pravdou je, že Varnsdorf se dostával poměrně často do zakončení, buď ale jeho hráči těsně minuli, nebo ztroskotali na Procházkovi. Ten měl velké štěstí v 65. min., kdy dvakrát ze jeho zády zazvonila tyč. O deset minut později zakončil krásnou kombinaci domácího týmu finální přihrávkou z pravé strany Zimmermann, Matějka poslal balon z vápna střelou bez přípravy do sítě, gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Zápas tak skončil 1:1.

V sobotu 11. února budou hrát šemíci později, než jak bylo původně avizováno. Nejprve v 10.30 hod. se totiž uskuteční na Vyšehradě přátelské střetnutí Příbrami s Viktorií Žižkov. Domácí Slavoj tak nastoupí proti kombinovanému týmu Příbrami (A-tým + juniorka) až ve 12.30 hod. a o další dvě hodiny později ve 14.30 hod. proti Sokolu Nespeky.

Asistent Milan Kopřiva: „Radek Dosoudil přinesl do naší defenzivy důraz, organizaci a přehled, jeho přítomnost na hřišti byla opravdu znát. V první půli byl lepší Varnsdorf, dal nám dva góly, ten druhý však neplatil pro ofsajd. My jsme se ale postupně zlepšovali, vyrovnali jsme před poločasem na 1:1 a ve druhé půli jsme dokázali držet se soupeřem krok v rychlosti i důrazu. Místy jsme byli v těchto fázích hry dokonce lepší, dokonce jsme dali Matym po centru Cimiho druhý gól, ale také neplatil pro ofsajd. Na druhou stranu soupeř měl asi víc šancí a dvakrát nastřelil tyč.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Varnsdorf 1:1 (1:1)

Přípravné utkání ve středu 8. února 2017 na Vyšehradě.

Branky: 45. Matějka z pen. – 7. Švantner. Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 1:8. Zblokované střely: 1:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 5:1.

Rozhodčí: Hlaváček – Toman, Polena. Bez karet.

Diváků: 50.


Vyšehrad: Winter (46. Procházka) – Dosoudil (60. Zimmermann), Šlegl (46. Volešák), Jenne – P. Ježdík (48. V. Ježdík), Drobílek, Matějka, Madej – Kostorek (48. Doležal) – Heřman, Matysík (79. Rossmann). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Varnsdorf: Kolář – Zbrožek, Zieris (46. Čurgali), Lischka – Cenerrazzo (46. Daníček), Bílek (46. Richter), Bláha (46. Beránek), Knejzlík – Dordič, Durdević (46. O. Fotr) – Švantner (46. Novotný). Trenéři Zdenko Frťala a Libor Macháček.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...