INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Od vedení 2:0 k porážce 2:4 proti kombinované Příbrami

„A“-muži Přesně týden po porážce 2:4 s prvoligovým týmem Příbrami nastoupili fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 11. února na domácí půdě proti témuž soupeři, který ale tentokrát poslal do boje mužstvo zkombinované spíš z hráčů druhé vlny a juniorky. Šemíci podali v úvodních cca 35 minutách hry výborný výkon, dokonce jeden z nejlepších v průběhu zimní přípravy, jenomže… Koncem první půle a pak zejména ve druhé nabral tento výkon sestupný trend, a tak z toho byla nakonec znovu prohra 2:4. Netřeba ale věšet hlavu, stále jde o přípravu. Ostatně ani v létě to nevypadalo s herním projevem bůhvíjak oslnivě, aby potom přišel velmi dobrý vstup do podzimní části ČFL.

V týmu Příbrami se představili tři hráči, kteří ještě na podzim působili na Vyšehradě: brankář Ondřej Kočí, stoper Jan Kvída a levý záložník Jiří Junek.

Šemíci vstoupili do utkání velmi ofenzivně – na branku Kočího mířila jedna střela za druhou a na kontě domácích přibývaly i rohy. Po jednom z nich ve 21. min. se také poprvé měnilo skóre. Volešák poslal balon zleva do vápna, ten propadl až na zadní tyč, kde se objevil Madej a poslal ho bez otálení do sítě: 1:0! Pět minut nato střelu Petra Ježdíka s gólovými parametry k tyči vytáhl Kočí.

Ve 33. min. se probil z pravé strany Matějka, poslal balon pod sebe na vápno a odsud Volešák překonal „angličanem“ Kočího: 2:0!

Až ve 38. min. hosté poprvé trefili Procházkovou bránu, dvě minuty nato se však už radovali z kontaktní branky. J. Junek odcentroval zleva téměř z rohu hřiště a Kacafírek hlavičkoval z malého vápna: 2:1. Minutu před poločasem mohl vyrovnat Kvída, zůstal osamocen na zadní tyči, jeho hlavičku však Procházka chytil.

Sedm minut po změně stran už bylo opravdu vyrovnáno. Po první střele Ayonga osvědčil při dorážce svoji pohotovost a orientaci ve vápně Kacafírek: 2:2.

Pak měli hráči Vyšehradu hned pět šancí nebo pološancí znovu převzít vedení. Nejprve po centru od Madeje Kostorek hlavičkoval nad, poté Volešák přihrál Drobílkovi a jeho bombu k tyči vyrazil brankář Kočí. Vzápětí to zkoušel Kostorek lobem, Kočí ale vytěsnil na roh. Po něm se dostal k ostré střele Matějka, jenomže vítězem situace se stal znovu Kočí – opět míč zneškodnil. A v 71. min. pálil z malého vápna Kostorek, míči ovšem zabránil v cestě do sítě jeden ze zadáků soupeře a střelu zblokoval.

Čtvrt hodiny před koncem utkání měli hosté při podobné situaci víc štěstí: od Kacafírka zblokovaná střela se odrazila k Ayongovi a ten vstřelil vítěznou branku Příbrami: 2:3. A těsně před koncem v 90. min. po rohu překonal Procházku hlavou Macek: 2:4.

V úterý 14. února čeká náš tým další zápas a rozhodně nebude ledasjaký – obtížnější prověrku si lze jen stěží představit. Fotbalisty Vyšehradu si totiž přizvala ke své generálce před startem jarní části I. ligy Slavia, od které se čeká, že se na jaře popere společně s Plzní a Spartou o mistrovský titul. Hraje se na trávě hlavního stadionu ve vršovickém Edenu, výkop je v 16.30 hod.

Ani ne o 24 hodin později, ve středu 15. února od 15 hodin, přijde na řadu další přípravné utkání: doma na Vyšehradě s druholigovým Táborskem.

Asistent Milan Kopřiva: „Zápas měl dva odlišné poločasy. V tom prvním jsme podali velmi dobrý výkon a měli víc ze hry. Už v této fázi utkání jsme ho však měli výsledkově rozhodnout v náš prospěch, vedli jsme 2:0 a další vyložené šance neproměnili. Začali jsme však hrát až příliš profesorsky, což se nám hned vymstilo, takže namísto vysokého vedení to bylo v poločase jen 2:1. Ve druhé půli se už kombinovaný tým Příbrami lépe pohyboval, kombinoval i zakončoval, což se promítlo do vývoje skóre. Z utkání, které jsme měli vyhrát rozdílem tří branek, tak byl nakonec výsledek 2:4. Je to už šestý přípravný zápas v novém roce, v němž jsme inkasovali tři nebo více branek. To není dobré, protože jsme dnes hráli téměř kompletní.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Příbram komb. 2:4 (2:1)

Přípravné utkání v sobotu 11. února 2017 na Vyšehradě.

Branky: 21. Madej, 33. Volešák – 40. a 52. Kacafírek, 76. Ayong, 90. Macek.

Střely na branku: 7:11. Střely mimo: 10:9. Zblokované střely: 4:1. Rohy: 10:8. Ofsajdy: 2:1.

Rozhodčí: Beníček – Handl, Janků. Bez karet.

Diváků: 35.

Vyšehrad: Procházka – P. Ježdík (75. Šlegl), Hendrych, Jenne – Drobílek, Volešák (60. V. Ježdík), Matějka (77. P. Ježdík), Madej – Kostorek – Heřman (61. Doležal), Matysík. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...