INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavia potvrdila své kvality, rozstřílela šemíky sedmi góly

„A“-muži – Červenobílí si v generálce před startem jarní části nejvyšší soutěže s chutí zastříleli, a fotbalisté Slavoje Vyšehrad si tak odvezli z vršovického Edenu porážku 0:7. Rozdíl byl na hřišti patrný a Slavia potvrdila své vysoké ambice. Tak těžkému soupeři, tím spíš bez stopera Radka Dosoudila, bylo velmi nesnadné vzdorovat: do poločasu se to ještě dařilo, po změně stran už ale šemíci pětkrát inkasovali. Domácí navíc třikrát nastřelili tyč nebo břevno a navíc obránce Slavoje Petr Ježdík dvakrát odvracel míč z brankové čáry.

Skóre se však poprvé měnilo už v čase 1:25 min., kdy Ščuk přihrál do odkrytého prostoru na pravé straně a Mešanovič trefil na zadní tyč: 1:0. Pět minut nato zpacifikoval nebezpečný centr zleva do vápna brankář Winter.

Šemíci se dostali k prvnímu ohrožení branky Slavie ve 12. min., Volešákův centr z trestného kopu ale vystihl a odvrátil jeden z domácích hráčů. Na druhé straně o tři minuty později po ideálním centru od Mešanoviče spálil čistou gólovou šanci Škoda, zblízka přehodil Winterovu bránu.

Winter úřadoval i vně vápna, kde uhasil jednu z nebezpečných situací „žlutým“ faulem na pronikajícího Mešanoviče. Vzápětí vyrazil Hušbauerovu střelu z trestného kopu na zadní tyč.

Po dvaceti minutách hry se dostal k první střele i tým v modrých dresech, Madej ale po přihrávce od Volešáka minul Pavlenkovu bránu.

V polovině první půle Petr Ježdík zabránil gólu přímo na brankové čáře, když odvrátil Zmrhalovu střelu – těsně předtím ji ještě trochu ztlumil Winter. Vzápětí vytěsnil na roh takřka gólovou střelu Mešanoviče na zadní tyč.

Přesně po půlhodině hry se zkoušel probít po levé straně Madej, ale ztroskotal v rohu hřiště na Sýkorovi. Ten to pak zkusil i v ofenzivě, jeho střelu zpoza vápna i úspěšný Winterův zákrok ocenily ochozy potleskem.

Ve 39. min. nováček v dresu Slavie Lüftner fauloval Volešáka, ten to vzápětí sám zkusil z trestného kopu centrem na zadní tyč, nabíhajícího Hendrycha však nachytal pomezní sudí v ofsajdové pasti.

Necelých pět minut před koncem první půle Hušbauer odcentroval zprava na druhou stranu vápna a z jeho rohu dokonale trefil z voleje na zadní tyč Sýkora: 2:0.

To ale nebylo vše, šemíci kontrovali střelou Kostorka vedle a také Slavia se dostala ještě do jedné šance, kterou měl Škoda, Winter ho však vychytal.

V poločase Matějku nahradil Doležal, další střídání se uskutečnila později – do hry se postupně dostalo všech devět náhradníků z lavičky, a tak celý zápas odehráli jen Hendrych s Drobílkem. Jenomže už ve 47. min. byli šemíci hodně blízko k tomu, aby vstřelili kontaktní gól! Pavlenkovu nevydařenou rozehrávku vystihl Volešák, než ale stihl zakončit, byli u něj jak gólman, tak i jeden z domácích zadáků a připravili ho o možnost skórovat – podle vyjádření samotného Volešáka to bylo jen za cenu faulu na něj ve vápně. Penalta se nepískala.

Pak už se Slavia do zápasu „opřela“ a skóre začalo narůstat. Ještě ve 49. min. znovu Petr Ježdík stihl odvrátit gólovou situaci na brankové čáře, ale hned nato vyšlo červenobílým neuvěřitelné přečíslení čtyři na jednoho, které zakončil finální přihrávkou Zmrhal a Tecl trefil už jen prázdnou bránu: 3:0.

V 55. min. opět zkusil prověřit Pavlenkovu pozornost Volešák, tentokrát střelou zpoza vápna, trefil ale právě jen brankáře domácích. Hned nato se probili do vápna Slavie Matysík s Kostorkem, přišli ale o míč ještě před pokusem o zakončení.

V 57. min. Tecl převzal kolmý pas a střelou z pravé strany překonal Wintera: 4:0. V 59. min. se prosadil i druhý čerstvý útočník Slavie van Buren: 5:0. Šemíci symbolicky kontrovali Kostorkovou střelou vedle brány.

V 64. min. van Buren nejprve hlavou trefil břevno brány, ve které už stál namísto Wintera Procházka, o několik málo vteřin později van Buren v čisté gólové šanci poslal balon pro změnu skluzem do tyče. V 69. min. střelou zpoza vápna orazítkoval tyč brány Vyšehradu Čermák.

V 73. min. po centru Součka zvýšil hlavou Barák na 6:0. Minutu nato spálil čistou šanci van Buren.

Deset minut před koncem utkání se otevřela pro tým Vyšehradu velká možnost dosáhnout alespoň čestné branky, bohužel zůstalo jen u té možnosti. Drobílek rozehrál z hloubi pole z levé strany trestný kop na hranici vápna a do hlavičkového zakončení se tlačili Hendrych s Matysíkem. Zasáhnout míč se povedlo druhému z nich, trefil ale přesně střed brány, a tak Pavlenka míč bez větších potíží kryl. Gólová šance to však určitě byla.

Nezůstalo jen u pověstného kanára, skóre uzavřel v 89. min. po přihrávce od Součka van Buren, když zasunul míč do odkryté brány: 7:0. A to už bylo definitivně vše, hráči Slavie šli rozdávat rozhovory novinářům a autogramy fanouškům, zatímco hráči Vyšehradu po souboji s gigantem našeho klubového fotbalu získali nové náměty a impulzy, co všechno lze ještě zlepšit před jarním startem ČFL.

Původně avizovaný středeční přípravný zápas s Táborskem je zrušen, hrát se tak bude až v sobotu 18. února se dvěma divizními soupeři: v 11.00 s Aritmou a ve 13.00 s Velvary. Obě utkání se uskuteční na Vyšehradě.

Asistent Milan Kopřiva: „Zápas s tak ambiciózním soupeřem byl nad naše síly a v plné nahotě nám ukázal, jaký je mezi oběma týmy rozdíl. Slavia měla velký tlak už v prvním poločase, zatímco my jsme předvedli v ofenzivní činnosti jen náznaky. V defenzivě jsme se pak dopouštěli chyb při rozestavení a přebírání protihráčů, zachytal nám však Venca Winter, a tak byl poločas 2:0. Na začátku druhé půle přišel možná penaltový faul na Láďu Volešáka, ale zbývající průběh zápasu je pro mě těžké komentovat. Prostě jsme ho nezvládli.“

Miroslav Hendrych: „Zápas na Slavii pro nás výjimečným zážitkem určitě byl, mě nevyjímaje. Dostali jsme sice velmi brzy první gól, pak jsme ale odolávali a podruhé inkasovali až v závěru první půle. V té druhé už se projevil rozdíl v kvalitě, s přibývajícím časem jsme už nedokázali dostupovat hráče Slavie a pokrývat jejich náběhy do stran. Jsou to profíci každým coulem, a to potvrdili. Výsledek 7:0 odpovídá poměru sil, popravdě mohl být i vyšší, ale párkrát nás zachránila tyč a dvakrát jsme odvraceli na čáře. Škoda, že nehrál Radek Dosoudil, ten by nám v obraně pomohl.“

Ladislav Volešák: „I pro mě to byl výjimečný zápas, protože ve Slavii jsem strávil tři a půl roku, získal s ní dva mistrovské tituly a zahrál si i Ligu mistrů. Naposledy jsem tady nastoupil před dvěma roky jako soupeř v dresu Příbrami, ale ještě dnes tady mám řadu kamarádů a známých. V tomto zápase jsme se však nemohli se Slavií rovnat, navíc jsme velmi rychle dostali první gól. Výsledek 7:0 odpovídá průběhu utkání, mohlo to být i víc. Podrželi nás oba gólmani, jak Venca Winter, tak i Prochy. Musím si však postěžovat, že hned na začátku druhé půle měla být odpískána v náš prospěch penalta, faulovali mě současně jak brankář, tak i obránce Slavie.“

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý: „Chtěli jsme odehrát generálku na vlastním hřišti a osahat si trávník. Také jsme chtěli, aby se nikomu nic nestalo. Tenhle účel zápas s Vyšehradem splnil. Těžká utkání jsme odehráli na soustředění ve Španělsku, takového soupeře už jsme nepotřebovali. Máme teď čtyři útočníky, což úplně super zapadá do systému 4 – 4 – 2. První dva odmakají černou práci a ti pak druzí slíznou smetanu jako třeba proti Vyšehradu. Ale až ostré ligové zápasy prověří, jak jsme připraveni.“ 


Slavia Praha – Slavoj Vyšehrad 7:0 (2:0)

Přípravné utkání v úterý 14. února 2017 v Edenu.

Branky: 49. a 57. Tecl, 59. a 89. van Buren, 2. Mešanovič, 41. Sýkora, 73. Barák. Střely na branku: 17:2. Střely mimo: 7:3. Zblokované střely: 6:0. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 7:2.

Rozhodčí: Franěk – Wilczek, Šimáček. ŽK: Winter (Vyšehrad).

Diváků: 1.500.


Slavia: Pavlenka – Frydrych (46. Bořil), Lüftner (60. Žežulka), Deli (46. Bílek), Flo (60. Mareš) – Sýkora (46. Alvir), Hušbauer (46. Souček), Ščuk (46. Barák), Zmrhal (60. Čermák) – Mešanovič (46. Tecl), Škoda (46. Van Buren). Trenéři Jaroslav Šilhavý, Jiří Chytrý a Jan Bauer.

Vyšehrad: Winter (59. Procházka) – P. Ježdík (68. Bandúr), Hendrych, V. Ježdík (61. Nosek), Jenne (79. Rossmann) – Drobílek, Volešák (74. Šlegl), Matějka (46. Doležal), Madej (74. Hulínský) – Kostorek (79. Macej), Heřman (54. Matysík). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

Záznam zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...