INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Heřman s Doležalem zajistili obrat a výhru 2:1 nad Velvary

„A“-muži Fotbalisté Slavoje Vyšehrad si po třech týdnech znovu pozvali k přípravnému utkání divizní Velvary a podruhé je dokázali porazit těsným rozdílem. Zatímco koncem ledna zajistil šemíkům výhru 1:0 Radim Matysík, tentokrát to byli Jiří Heřman s Jakubem Doležalem, kteří se dvěma brankami v rozmezí pěti minut postarali o obrat z 0:1 na 2:1. Velvary pod vedením trenéra Pavla Janečka podaly v prvním poločase vynikající výkon, po změně stran však převzal iniciativu domácí tým, což se promítlo i do konečného výsledku.

Hned první střelecký pokus v tomto utkání přinesl vedení pro hosty. Po pěti minutách hry a náběhu z levé strany vypálil z rohu vápna Müller a jeho křížná střela zapadla k zadní tyči: 0:1.

Šemíci kontrovali po čtvrthodině hry krásným obloučkem Matějky za obranu hostí, balon převzal nabíhající Heřman a ocitl se sám před brankářem Markem, ten ale včas vyběhl a zabránil vyrovnávacímu gólu. Do šance se pak tlačil na druhé straně bývalý útočník Vyšehradu Červený, gólman Winter ale zneškodnil míč nohama.

Přesně po půlhodině hry utekl po levé straně hřiště Dvořák, křížnou střelou těsně minul Winterovu bránu. Slavoj kontroval ofenzivní akcí ve 37. min., kdy Drobílek převzal přihrávku od Volešáka a z místa penalty ve skluzu minul, byl však přitom důrazně atakován velvarským Chrobákem (lavička domácího týmu reklamovala penaltu). Pak měly ještě svoji čtvrtou šanci v prvním poločase Velvary, ale Winter ji zpacifikoval.

V poločase Wintera nahradil Procházka a domácí trenéři také trochu přeskupili rozestavení hráčů v poli. Ve 48. min. rozehrál Volešák roh na zadní tyč, Drobílek poslal balon do vápna, Matysík ho během soubojem s obranou hostí sice jen tečoval, propadl však na druhou tyč a tam už zblízka dorážel Heřman: 1:1!

Tři minuty nato Doležal převzal míč od Matysíka, centrem na zadní tyči našel Heřmana, tomu ale v autorství druhé branky zabránili hosté odkopem na brankové čáře. Za další dvě minuty, tedy v 53. min., Drobílek poslal balon centrem z pravé strany na hraníci vápna a odsud ho napálil ukázkovým bodlem Doležal: 2:1! Byl to vítězný a také velmi efektní gól, střela s razancí projektilu se odrazila od břevna dolů za brankovou čáru a odsud díky falši ven do hřiště.

Tým Vyšehradu měl v těchto fázích hry navrch a další gólová šance přišla v 57. min., kdy po Jenneho centru z levého rohu hřiště hlavičkoval zblízka Matysík, respektive hlavou jen líznul míč a ten skončil v zámezí.

Za další dvě minuty po spolupráci Jenneho s Madejem našel centr za obranu Velvar Volešáka, který trefil vyběhnuvšího gólmana hostí. Trenéři Slavoje pak sáhli ke třem střídáním a hosté se ještě zmobilizovali ve snaze vstřelit vyrovnávací gól. Třikrát musel hasit jejich šance či pološance Procházka, což se mu podařilo, a tak šemíci porazili Velvary 2:1.

Ve druhém sobotním utkání kombinovaný tým Vyšehradu s převahou hráčů juniorky podlehl divizní Aritmě 0:5.

Další prověrka v rámci přípravy přijde na řadu za týden v sobotu 25. února formou dvojzápasu: v 11.00 s Loko Vltavín a v 13.00 s Čáslaví. I tato dvě utkání se budou hrát na Vyšehradě.

Asistent Milan Kopřiva: „Díky dvěma gólům a obratu v utkání jsme vyhráli 2:1, herně to však z naší strany nebylo zase až tak dobré. V první půli jsme podali vyloženě špatný výkon a Velvary, spoléhající na brejkovou taktiku, nám mohly dát ne jeden, ale tři góly. My jsme totiž kazili i jednoduché balony, což byla voda na mlýn pro soupeře. Do druhé půle jsme vyztužili obranu Matym na počet čtyř hráčů, brzy jsme po standardce vyrovnali a díky tomu, že jsme se začali dostávat do šancí, jsme přidali i druhý gól. Nadále však platí, že máme hodně co zlepšovat.“

Slavoj Vyšehrad – Slovan Velvary 2:1 (0:1)

Přípravné utkání v sobotu 18. února 2017. Branky: 48. Heřman, 53. Doležal – 6. Müller.

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:6. Zblokované střely: 2:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3.  

Rozhodčí: Wimmer – Burda, Bužo. Bez karet.

Diváků: 45.

Vyšehrad: Winter (46. Procházka) – P. Ježdík (75. Šlegl), Hendrych, Jenne – Drobílek, Matějka, Doležal, Madej – Volešák – Matysík (71. Rossmann), Heřman (66. Macej). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...