INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Generálka na jarní část ČFL: Vyšehrad porazil Turnov 3:1

„A“-muži Poslední přípravný zápas před startem jarní části ČFL mají fotbalisté Slavoje Vyšehrad za sebou. Na domácí půdě porazili v sobotu 4. března divizní Turnov 3:1, když v úvodu zápasu se dvakrát trefil Jiří Heřman a po změně stran jednou Oldřich Kostorek.

Hned první střela v tomto utkání si našla cestu do sítě: po přihrávce od Kostorka trefil z pravé strany Heřman: 1:0! V 9. min. Drobílek kolmou přihrávkou uvolnil Heřmana, jeho střelu však tentokrát vyrazil brankář Turnova na roh. Ve 14. min. se ale po přihrávce od Volešáka trefil Heřman podruhé: 2:0! Korunoval tak svůj vynikající vstup do tohoto utkání a současně se stal se sedmi góly nejlepším střelcem týmu v zimní přípravě (nejlepším nahrávačem pak Drobílek s osmi asistencemi).

Potom se dostal, po přihrávkách od Jenneho a Drobílka, do dvou příležitostí Kostorek, ale trefil jen brankáře. Strážce turnovské svatyně se vyznamenal i sedm minut před poločasem, kdy Volešák rozehrál trestný kop a Dosoudil tečoval míč do horního růžku brány, gólman ho ale vyrazil na roh. Hosté trefili poprvé prostor mezi třemi tyčemi Winterovy brány až ve 39. min. střelou zpoza vápna.

Po změně stran už byli Turnovští mnohem aktivnější, většinou ale minuli. Po hodině hry chytil jejich vyloženou šanci Procházka a z protiútoku se hnal sám na turnovskou bránu Kostorek, zastavil ho ofsajd. Vzápětí po centru zprava od Drobílka trefil tyč hostující brány. S tím se ale nespokojil a natlačil se vzápětí do další šance, která skončila rohem. Ten rozehrál v 62. min. Volešák a Kostorek hlavou bezpečně zavěsil: 3:0!

Dvě minuty nato po přihrávce od Matysíka, který právě přišel na hřiště, v další vyložené šanci trefil turnovského brankáře. V 66. min. ale hostující Špína nadvakrát překonal Procházku a dosáhl pro svůj tým čestného úspěchu: 3:1.

V 74. min. po rohu Volešáka hlavičkoval Matějka z malého vápna vedle a vzápětí minul i Matysík. To už bylo ze strany šemíků vše a ani Turnovští už nedokázali podruhé překonat Procházku.

V jarní premiéře fotbalisté Vyšehradu přivítají na domácí půdě v sobotu 11. března v 10.15 hod. soupeře z Převýšova a půjde o souboj pátého s osmým týmem tabulky ČFL.

Trenér Jaroslav Klíma: „V první půli jsme zahráli dobře a vyjádřili svoji převahu dvougólovým vedením, přičemž další dvě až tři šance jsme neproměnili. Ve druhé půli jsme polevili a soupeř si vypracoval asi čtyři gólové šance, z nichž jednu proměnil. Celkově byl náš projev ještě trochu rozháraný.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Turnov 3:1 (2:0)

Přípravné utkání v sobotu 4. března 2017.  

Branky: 2. a 14. Heřman, 62. Kostorek – 66. Špína.

Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:8. Zblokované střely: 3:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 7:2.  

Rozhodčí: Bočok – Toman, Rod. Bez karet.

Diváků: 50.

Vyšehrad: Winter (46. Procházka) – P. Ježdík (58. Macej), Hendrych, Dosoudil (52. Doležal), Šindelář – Drobílek, Volešák, Matějka, Jenne (52. Madej) – Kostorek (74. Kubík), Heřman (64. Matysík). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...