INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz první jarní tomboly pan Votava chodí fandit už 64 let!

Tombola Věrnějšího fanouška Slavoje Vyšehrad lze dnes najít už jen dost obtížně. Pan MIROSLAV VOTAVA totiž povzbuzuje tým šemíků při domácích zápasech už 64 let! Začal sem chodit v roce 1953, když bylo jemu samotnému teprve sedm let: v této „poúnorové“ době hrál náš tým tzv. městskou soutěž pod názvem Slavoj SKP. A chodí fandit stále, ve svých 71 letech.

Jsou tomu přesně čtyři roky, kdy vyhrál vyšehradskou tombolu jeho o dva roky starší bratr Pavel, rovněž skalní příznivec Vyšehradu. Tentokrát, v poločase utkání s Převýšovem, se štěstí usmálo na Miroslava Votavu z Krče, a tak se stal šťastným majitelem moderní sportovní tašky. I když přiznal, že si přál spíš triko s klubovými symboly.

Tombola na našem stadionu zažila už hodně pestrou škálu vítězů, například v podzimní derniéře při utkání s Benešovem se radoval tak trochu exotický výherce: Švéd Magnus Bang. Nejlepší ale vždy je, pokud se štěstěna usměje na věrného fanouška.

„Od toho zmíněného roku 1953 jsem byl také členem sportovního oddílu Vyšehrad. Ne jako fotbalista, ten jsem hrál jen rekreačně. Mou zálibou jsou hlavně šachy. Hrál jsem je závodně za Vyšehrad a později jsem byl trenérem zdejšího ligového oddílu,“ zmínil pan Votava.

Šachisté se neobejdou bez brilantní paměti, a tou se může pan Votava stále pochlubit. Bez přemýšlení například vyjmenuje celé plejády fotbalistů Vyšehradu, které se zde od 50. let vystřídaly. Svým způsobem je chodící encyklopedií klubu. A nezapomene zmínit, že se v 80. letech se zde hrála i nejvyšší dorostenecká soutěž.

Ze současného týmu má rád hlavně Miroslava Hendrycha. Nejen pro jeho stabilní a spolehlivé výkony, ale i věrnost k modrobílým barvám. „Je to dlouholetá opora, zaslouží ocenění,“ pochválil kapitána našeho týmu. Pan Votava také přesně ví, že „Héňa“ působí na Vyšehradě už od roku 2008, tedy devět let (s výjimkou hostování v divizním Suchdolu u Kutné Hory v sezoně 2015/16). Líbil se mu i mladý brankář Michal Kubát, který je nyní v divizní Čáslavi.

Z triumfu v tombole měl pan Votava radost, jinak ale v poločase jarní premiéry z fotbalu moc nadšený nebyl. Šemíci totiž prohrávali 0:1. „Převýšov má hlavně lepší přechod do útoku,“ vystihl příčinu nepříznivého stavu. „Doufám, že alespoň vyrovnáme, i když radši bych bral tři body.“

To se ale panu Votavovi, stejně jako všem ostatním, co drží palce Vyšehradu, bohužel nesplnilo. Převýšov dal v nastaveném čase ještě jeden gól a odvezl si tři body po vítězství 2:0. „Potřebujeme zlepšit útočnou fázi, abychom se tak mohli odrazit ze středu tabulky zpátky k bojům o nejvyšší příčky. A vyhrávat hlavně doma, na Vyšehrad totiž musí jezdit soupeři s velkým respektem,“ dodal vítěz první letošní tomboly. Slovy, které by se daly tesat do kamene…

Příležitostí uspět v tombole budou mít diváci na Vyšehradě na jaře ještě osm, při osmi domácích zápasech ČFL: s Benátky nad Jizerou (tuto sobotu 18. března), dále s Hořovickem (1. dubna), Pískem (17. dubna), Jirny (29. dubna), Štěchovicemi (10. května), Chrudimí (13. května), Domažlicemi (27. května) a derby s Loko Vltavín (10. června). Zkuste proto štěstí i vy!

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...