INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Podaří se reparát? Vyšehrad hostí tým Benátek nad Jizerou

„A“-muži Oba budou mít podobnou motivaci, oba totiž chtějí odčinit jarní premiéru s nepříjemnou domácí porážkou: Slavoj Vyšehrad 0:2 s Převýšovem, zatímco SK Benátky nad Jizerou 0:3 s Chrudimí. Šemíci sice odehráli dobrý první poločas, chvílemi možná i velmi dobrý, ale to nestačilo, selhali totiž v koncovce a vyšli bodově naprázdno. Úspěch slavil jednoduchý, nekomplikovaný a důrazný herní projev Převýšova. Teď je na mužstvu okolo kapitána Miroslava Hendrycha, aby tohle zaváhání napravilo a zvládlo reparát. V sobotu 18. března dopoledne půjde o souboj 9. s 16. týmem tabulky, znovu se bude hrát na Vyšehradě, a tak je na domácím mužstvu, aby dovedlo utkání k tříbodovému zisku. Samozřejmě s takovou představou a očekáváním přijdou na zápas i fanoušci.

SK Benátky nad Jizerou oslaví za tři roky stoleté výročí, jeho cesta do horních pater amatérských mistrovských soutěží ale započala docela nedávno, až v roce 2004. Tehdy totiž tým z osmitisicícového města (kde je jinak sportovní jedničkou extraligový tým volejbalistů a po něm hokejisté, ale také např. motokros) vyhrál I. B třídu a čtyři roky nato i I. A třídu, takže se po letech probil do Středočeského krajského přeboru. Zde strávil šest sezon.

V roce 2014 obsadily Benátky v krajském přeboru druhé místo (o 4 body za vítěznými Ovčáry), což je posunulo zase výš, tedy do divize. V divizi C se zdrželo rozjeté mužstvo pouhý rok, neboť také zde znamenalo 2. místo (o 9 bodů za vítěznou Dobrovicí) postup, pro Benátky historický: do třetí nejvyšší soutěže.

Tak vysoko benátecký fotbal dosud nebyl, a tak byla cílem logicky záchrana. V premiérové sezoně 2015/16 v ČFL to dlouho vypadalo s Benátkami všelijak, nakonec ale utekly hrobníkovi z lopaty doslova tři minuty po dvanácté: díky tomu, že vybojovaly v posledních třech zápasech 9 bodů a současně v posledním kole díky prohře Kolína v Králově Dvoře gólem až ve třetí minutě nastaveného času. To znamenalo nakonec 14. místo a s notnou dávkou štěstí záchranu v ČFL na úkor Kolína.

Tým trenéra Jíchy také letos bojuje o záchranu

Tým Benátek bojuje také letos o setrvání v nejvyšší amatérské soutěži. Svěřenci trenéra Pavla Jíchy (na snímku vlevo) před týdnem v jarní premiéře podlehli doma 0:3 Chrudimi, když už po čtvrthodině hry přišli o vyloučeného kapitána Horáka – podle domácích neoprávněně.

Figurují tak na 16. místě tabulky se ztrátou sedmi bodů na patnáctý Benešov. Což je sice téměř propast, ale… Při pohledu na chvost tabulky Fotbalové národní ligy se zdá být docela pravděpodobné, že letos by z ní mohla sestoupit dvě moravská mužstva, a v takovém případě by padaly z ČFL také jen dva týmy.

„Průběh utkání s Chrudimí byl naprosto vyrovnaný do 17. minuty. V tu dobu jsme ale nesprávně obdrželi červenou kartu a soupeř nám dal následně po přímém kopu první gól. Než jsme se stačili z tohoto otřesu vzpamatovat, během několika minut jsme ještě dvakrát inkasovali po individuálních chybách v defenzivě. Za stavu 0:3 už ve 26. minutě byl osud utkání víceméně zpečetěn. Ve druhé půli jsme se v deseti soustředili zejména na defenzívu s cílem již neinkasovat. Kluci bojovali, další branku již neobdrželi a soupeře ani nepustili do šance. Občas jsme i zahrozili směrem dopředu, bohužel bez gólového efektu. Musíme nepovedené utkání hodit za hlavu a soustředit se na to další na Vyšehradě,“ řekl pro klubový web trenér Benátek Pavel Jícha.

Benátky nastoupily před týdnem proti Chrudimi v sestavě: Michňa – Jäger (46. Radosta), Hošťálek, Borovička, Horák – Kocourek (46. Mižič), Tvrzník, Knobloch (79. Kraus), Šimeček, Boček (46. Kamlach) – Šíma (19. Sudek).

Ze sestavy je zřejmé, že tým disponuje velmi kvalitním mladoboleslavským brankářem Michňou, nebo také řadou záložníků se zajímavou fotbalovou historií: Knobloch a Walter bývali oporami Sokola Ovčáry během jeho působení v ČFL, zatímco Boček se podílel předloni na suverénním tažení střížkovské Bohemky touto soutěží. Radosta je zase fotbalistou z líhně Dukly Praha a Šimeček dokonce odehrál tři prvoligová utkání za Slavii. Nejen to, v sezoně 2012/13 byl vyhlášen nejlepším hráčem juniorské ligy! Přibrzdilo ho však zranění kolena.

Utkání Slavoj Vyšehrad – SK Benátky nad Jizerou v 19. kole ČFL se hraje v sobotu 18. března od 10.15 hod. a řídí je východočeští arbitři: hlavní rozhodčí Ondřej Šedivka z Pardubic, jemuž budou asistovat na čarách Jiří Dujsík z Opatovic nad Labem a Martin Fojtík rovněž z Pardubic.

V prvním vzájemném utkání loni v srpnu fotbalisté Vyšehradu zvítězili v Benátkách 3:1 dvěma góly Smoláka a jedním Strnada.

Generálka juniorky a U 19 před jarním startem

Zhruba hodinu po utkání A-týmu s Benátky nastoupí juniorka Vyšehradu v posledním přípravném utkání před zahájením I. A třídy a soupeřem jí bude B-tým Třeboradic, účastník I. B třídy. V neděli v 15 hodin čeká pro změnu generálka před startem jarní části pražského přeboru naši U 19: v posledním přípravném utkání přivítá doma Motorlet. Rezerva U 19 už má jarní premiéru za sebou a vůbec jí nevyšla, když podlehla před týdnem Stodůlkám 0:2. O nápravu se pokusí v neděli dopoledne v 10.30 hod. na hřišti při ZŠ Mikulova na Jižním Městě (poblíž stanice metra Opatov), kde se střetne s dorostenci Újezdu nad Lesy.

Mladší dorostenci (Česká liga U 17 a U 16) nastoupí v jarní premiéře v sobotu dopoledne v Sokolově, zatímco starší žáci (Česká liga U 15 a U 14) přivítají v neděli na Vyšehradě v 10 hodin dopoledne Petřín Plzeň. A hned ve středu 22. března budou hrát v Litvínově. Mladší žáci (Česká liga U 13 a U 12) rozehrají své soutěže až v dubnu.

 

SOUPISKA SK BENÁTKY NAD JIZEROU

BRANKÁŘI: Lukáš Michňa (narozen 1987), Lukáš Jíra (1993), Vojtěch Levíček (1998)

OBRÁNCI: Jindřich Jäger (1995), Břetislav Tvrzník (1994), Martin Borovička (1991), Miroslav Hošťálek (1993), Michal Horák (1987, kapitán mužstva), Jakub Sudek (1992), Milan Štrbík (1999)

ZÁLOŽNÍCI: Jan Kamlach (1995), Viktor Šimeček (1993), Jakub Kocourek (1995), Jan Boček (1993), Jan Knobloch (1984), Jan Mižič (1993), David Radosta (1990), Ondřej Walter (1984), Jan Kraus (1991), Ondřej Šimek (1999)

ÚTOČNÍCI: Ondřej Šíma (1995), Jakub Synek (1990), Štěpán Krýda (1995)


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...