INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kostorek v nastaveném čase skolil Benátky: vítězství 2:1!

„A“-muži První jarní body jsou doma. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad ubojovali v sobotu 18. března výhru 2:1 nad soupeřem z Benátek nad Jizerou a udrželi si kontakt s pronásledovateli vedoucích Jiren. Soupeř z chvostu tabulky má sice jen třetinu bodového zisku našeho týmu, na Vyšehradě ale podal velmi dobrý výkon. K šemíkům se tentokrát přiklonilo víc sportovního štěstí, než před týdnem v souboji s Převýšovem, a to hlavně díky nezměrné vůli po vítězství, která vygradovala v závěru utkání. Kromě gólů Maceje a Kostorka v nastaveném čase je potřeba vyzdvihnout i fakt, že brankář Procházka zneškodnil ještě za stavu 0:0 penaltu.

Oproti jarní premiéře došlo v základní sestavě ke čtyřem změnám: za Wintera, Noska, Heřmana a zraněného Volešáka nastoupili Procházka, Smolák, Doležal a Madej. Procházka se hodně zapotil už po deseti minutách hry, kdy vyrazil na roh hlavičku benáteckého kapitána Borovičky z malého vápna. Z brejku to zkoušel hrotový útočník Šíma, byl ale včas paralyzován a odzbrojen. Na druhé straně Hendrych střílel zády k bráně, jeho oblouček šel nad a ani dva Matějkovy pokusy nenašly prostor mezi třemi tyčemi.

Po dvaceti minutách hry se chytal za hlavu hostující záložník Kamlach, když se probil po pravé straně a vypálil po zemi, balon však jen těsně minul zadní tyč domácí brány.

Šemíci však měli územní převahu a byly vidět místy i hezké akce, jen gól ne. Ve 35. min. se dvakrát otočil na vápně s balonem Drobílek a vypálil přesně na zadní tyč, gólman Michňa si ale s touto velmi obtížnou střelou poradil. Byla to první střela Vyšehradu na bránu. Tři minuty nato se probil z levé strany až od lavičky hostí Dosoudil a zpoza vápna vystřelil, trefil ale jen střed brány a gólmana. Dvě minuty před poločasem byl pak Dosoudil faulován, jenomže Drobílkův oblouček z trestného kopu šel zhruba metr nad břevno.

Dvě minuty po změně stran po závaru v domácím vápně přišel souboj Hendrycha s Bočkem a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil na bílý bod kapitán hostí Borovička, jeho penaltovou střelu však Procházka vyrazil na tyč a od ní se balon odrazil do pole!

Šemíci mohli jít do vedení přesně po hodině hry, Kostorkovu střelu však Michňa reflexivně vykopnul nohou. Dosoudil z trestného kopu trefil zeď, Drobílek pálil těsně vedle a Matysík hlavičkoval do středu brány.

Dalaší významný moment utkání přišel čtvrt hodiny před koncem. Po strkanici viděl Dosoudil žlutou kartu, ale jeho soupeř Kamlach už jednu předtím měl, a tak viděl druhou a musel předčasně po sprchy. V 80. min. šemíci přesilovku zužitkovali: Šindelář zleva odcentroval, hlavičku Hendrycha Michňa vyrazil, ale k míči se ještě prodral Macej a otevřel skóre zápasu: 1:0!

Benátky ani v deseti nerezignovaly. V 84. min. po centru od rohu na zadní tyč vyrovnal Hošťálek na 1:1.

Drama gradovalo jaksepatří: v 85. min. Drobílek, jehož portál onlajny.cz poprávu označil jako nejlepšího hráče utkání, krásnou střelou z trestného kopu orazítkoval břevno. V 88. min. ale proběhl po levé straně hřiště Walter a měl na noze druhý gól Benátek, nepřekonal však dobře postaveného Procházku.

Ve chvíli, kdy vypršel normální hrací čas utkání, rozehrál Drobílek zleva trestný kop a Kostorek dal hlavou vítězný gól domácího mužstva: 2:1!

Ve třetím jarním kole nastoupí fotbalisté Vyšehradu v sobotu 25. března v 10.15 hod. na stadionu Olympie Hradec Králové, tedy druhého týmu tabulky.

Asistent Milan Kopřiva: „Tři body máme, stály nás však opravdu velké úsilí. Nehrajeme moc dobře, nedaří se nám kombinace a hrozně se napracujeme na šance. Naše hra nenadchla, zápas měl však alespoň šťastnější konec než ten s Převýšovem. Vítězství 2:1 je dobrým předpokladem k tomu, abychom se zvedli a bodovali i v příštím utkání v Hradci Králové.“

Brankář Jan Procházka: „Dozvěděl jsem se až v pátek, že budu chytat. V mistráku to bylo poprvé od loňského srpna a prvního utkání sezony v Převýšově. Podařilo se mi vystihnout penaltu a vyrazit balon na tyč, potom ale za stavu 1:0 jsme nedokázali pokrýt centr na zadní tyč, a byl z toho gól na 1:1. Věřili jsme však do poslední chvíle, že tohle utkání zvládneme, a to se nám také nakonec podařilo.“

Autor vítězné branky Oldřich Kostorek: „Dróba mi poslal balon na zadní tyč, ale musel jsem si ještě udělat ve vápně trochu místo, odpoutat se od obránce, a pak už jsem to trefil. Jsem za to samozřejmě moc rád a věřím, že nás to nakopne do dalších utkání. Zápas s Benátky nebyl vůbec jednoduchý i kvůli silnému větru, který ztěžoval kontrolu míče.“

Trenér Benátek Pavel Jícha: „Jen sami sebe můžeme vinit, že odjíždíme z Vyšehradu bez bodového zisku. Neproměníme penaltu, necháme se poslat do deseti a pak ještě za stavu 1:1 promarníme vyloženou šanci na vítězný gól. Mohli jsme ho vstřelit my, místo toho jsme sami inkasovali. Hrajeme o všechno, asi je tam i nervozita.“

Slavoj Vyšehrad – SK Benátky nad Jizerou 2:1 (0:0)

Hráno v sobotu 18. března 2017.

Branky: 80. Macej, 90. (+1) Kostorek – 84. Hošťálek.

Rozhodčí: Šedivka – Dujsík, Fojtík.

Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 9:5. Zblokované střely: 3:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:2.

ŽK: Dosoudil, P. Ježdík, Kostorek – Kamlach, Tvrzník. ČK: 76. Kamlach (Benátky n. Jiz.).

Diváků: 135.

Ve 48. min. neproměnil Borovička (Benátky) penaltu.

Vyšehrad: Procházka – P. Ježdík, Hendrych, Dosoudil, Šindelář (82. Šlegl) – Smolák (46. Heřman), Matějka (62. Matysík), Doležal, Madej (57. Macej) – Drobílek, Kostorek. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štika, Rossmann a Bandúr. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Benátky nad Jizerou: Benátky: Michňa – Tvrzník, Hošťálek, Borovička, Sudek – Knobloch – Kamlach, Radosta (82. Kraus), Walter, Boček (65. Kocourek) – Šíma (70. Synek). Trenér Pavel Jícha.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

5 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Smolák

3 – Komjatý

2 – Heřman, Kvída, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Pilík

1 – Hendrych, Kostorek, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

12 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

5 – Drobílek, Strnad

3 – Pilík

2 – Komjatý, J. Junek, Matějka, Nosek, Smolák

1 – Doležal, Hendrych, Heřman, Madej (v Poháru FAČR), Prosek, Šindelář

 

Vítězství Vyšehradu brankou v nastaveném čase

31. 10. 2010 Vyšehrad – Přední Kopanina 2:1 (divize B, gól 90. +3 Budějský)

18. 10. 2014 Písek – Vyšehrad 2:3 (ČFL, gól 90. +3 Jurečka z pen.)

18. 3. 2017 Vyšehrad – Benátky n. Jiz. 2:1 (ČFL, gól 90. +1 Kostorek)

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...