INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jiří Havel: bývalý hráč, nyní jeden z nejvěrnějších diváků

Tombola Z poločasové tomboly na Vyšehradě si odnesl pan JIŘÍ HAVEL za poslední roky už spoustu různých cen, protože jako správný skalní fanoušek chodí na všechny domácí zápasy šemíků. Dosud nikdy to ale nebyla hlavní cena. Až v sobotu 18. března 2017, při utkání s Benátky nad Jizerou, se na něj usmálo štěstí: správce stadionu a současně hlasatel Vláďa Novák totiž vylosoval číslo jeho lístku jako první cenu. Tombolu tak konečně vyhrál a domů si odnesl triko s potiskem a lahev vína. Zaslouženě – nejen za svoji věrnost v roli diváka, ale také proto, že před lety býval sám hráčem Slavoje Vyšehrad.

„Bydlím od narození nedaleko odsud a hrál jsem za Vyšehrad od svých dvanácti let. Přivedl mě sem starší bratr, který zde už hrál,“ zmínil 60letý Jiří Havel. V dorostu ho trénovali Jiří Šusta a Jan Friml, potom také Pavel Tramba a po návratu z vojny, kde hrál za Duklu Jindřichův Hradec, Gerhard Vojtíšek. Co jméno, to člen galerie osobností Slavoje Vyšehrad.

„Mými spoluhráči byli například Rudolf Kuka, Karel Vaněček starší, nebo také Bohouš Střelec, Petr Pecka, Zdeněk Dražík či Franta Adamíček,“ připomněl pan Havel jen některé z hráčských veličin fotbalové historie Vyšehradu.

Coby levák odkopal celou svoji kariéru na levé straně sestavy – křídlo, halv a nakonec bek. Skončil zde v roce 1978, kdy Slavoj obsadil 5. místo v divizi C za týmy TJ Kolín, Dukla Hradec Králové, Sklostroj Turnov a Lokomotiva Trutnov, ale před dvěma pražskými rivaly: Meteorem VIII a Uhelnými sklady. Pozornost fanoušků se pak na sklonku sezony 1977/78 přesunula k televizním obrazovkám a mistrovství světa v Argentině. Tehdy bohužel bez účasti československého týmu, přestože to bylo pouhé dva roky po slavném triumfu na ME v Bělehradě.

Po odchodu z Vyšehradu ještě hrál Jiří Havel za Dynamo Pankrác a také Hanspaulskou ligu za FC Typos. Ten patřil v 80. letech ke špičce rozjíždějícího se kolosu soutěží malé kopané v Praze.

Pan Havel, který je zaměstnancem servisu tepelných zařízení, má tedy v souvislosti s fotbalem na co vzpomínat, žije však hlavně přítomností. Vůbec nejlepší herní projev měl podle jeho mínění tým šemíků na jaře roku 2015, kdy také dotáhl své snažení až k historickému postupu do druhé nejvyšší soutěže.

Účast ve FNL trvala bohužel jen rok, ale ve fotbale není nic nemožného – vzhledem k bodovým penalizacím vedoucích Jiren není čelo tabulky letošní ČFL nedosažitelné. A do konce sezony chybí ještě 15 kol. Chce to však pravidelně bodovat a hodně napoví už nadcházející sobotní utkání Olympia Hradec Králové – Slavoj Vyšehrad. V utkání s Benátky tipoval Jiří Havel vítězství 2:0 a moc se nezmýlil, šemíci vyhráli 2:1.

Možnost uspět v tombole budou mít diváci na Vyšehradě ještě při sedmi dalších domácích zápasech ČFL v jarní části sezony: s Hořovickem (1. dubna), Pískem (17. dubna), Jirny (29. dubna), Štěchovicemi (10. května), Chrudimí (13. května), Domažlicemi (27. května) a derby s Loko Vltavín (10. června).

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...