INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Piták zbavil šemíky nadějí již v prvním poločase hattrickem

„A“-muži – Sedmatřicetiletý kapitán Olympie Hradec Králové Karel Piták prokázal již v prvním poločase souboje se Slavojem Vyšehrad své stále vysoké herní kvality. Tři jeho střely znamenaly tři góly a tento hattrick byl základem vysokého vítězství domácího mužstva v poměru 5:1. Šemíci dokázali kontrovat ve druhém poločase jen čestnou brankou Radima Matysíka. Druhá jarní porážka znamená, že se našemu týmu nepodařilo posunout ze středu tabulky ČFL zpátky do vyšších pater.

Oproti předchozímu zápasu s Benátky došlo v základní sestavě ke dvěma změnám, kdy Smolák a Madeje nahradili Nosek s Macejem. Domácí měli sice od začátky zápasu víc ze hry, v úvodní čtvrthodině to ale nevypadalo na pohromu. Ve 14. min. však domácí bek Broukal převzal míč u své brány a volným tempem prošel před tribunou po celé délce hřiště, aniž by se ho někdo pokusil důrazně zastavit. Stihl tak ještě přesně odcentrovat na nabíhajícího Pitáka a ten neměl problém: 1:0.

V 18. min. si udělal výlet po levé straně hřiště pro změnu Štěpán, také on zpětnou přihrávkou od lajny našel Pitáka a ten podruhé střelou bez přípravy překonal Procházku: 2:0.

Ve 27. min. po rohu domácí stoper Šťastný trefil hlavou břevno, vzápětí na druhé straně rozehrál Drobílek trestný kop na Dosoudila, ten ale nestihl hlavou účinně zakončit. Šemíci měli v první půli jen náznaky šancí bez střeleckého pokusu.

Ve 42. min. se při útočné akci domácích snažili hráči hostí marně pětkrát za sebou odvrátit balon do bezpečí, tak se ho zmocnil Bareš, přihrál Pitákovi a ten střelou do šibenice zkompletoval čistý hattrick: 3:0.

Pět minut po změně stran Procházka vychytal Houžvičku, domácí pak ale rozehráli roh a Novotný zvýšil na 4:0.

Po hodině hry přišel na hřiště za kostorka Matysík a v 70. min. po odraženém míči a Drobílkově centru zprava krásnou střelou z voleje snížil: 4:1!

Šest minut před koncem utkání ale bývalý hráč Vyšehradu Kraják zvýšil na konečných 5:1.

Ve čtvrtém jarním a celkově 21. kole nastoupí fotbalisté Vyšehradu v sobotu 1. dubna v 10.15 hod. doma proti poslednímu Hořovicku.

Asistent Milan Kopřiva: „Musíme si přiznat, že výsledek 5:1 odpovídá průběhu hry. První dva góly byly jako přes kopírák, kdy jsme nechali nerušeně projít domácí hráče po jejich levé straně a odcentrovat na rovněž nepokrytého Pitáka. Také třetí gól padl vinou našeho laxního bránění ve vápně, a za tohoto stavu už bylo de facto rozhodnuto. Chybí nám bojovnost a ochota obětovat se ve prospěch týmu, to jsou však přitom zásadní věci.“

Trenér Olympie Hradec Králové Miloš Sazima: „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Především v první půli jsme byli lepším týmem a vstřelili Pitákem tři branky. Když jsme na začátku druhého poločasu přidali čtvrtý gól, utkání prakticky skončilo a dohrávalo se už jen z povinnosti."

 

Olympia Hradec Králové – Slavoj Vyšehrad 5:1 (3:0)

Hráno v sobotu 25. března 2017.

Branky: 14., 18. a 42. Piták, 51. Novotný, 84. O. Kraják – 70. Matysík.

Rozhodčí: M. Paták – V. Paták, Mudra. ŽK: Matějka (Vyšehrad).

Diváků: 150.


Olympia Hradec Králové: Frydrych – Broukal, Šťastný, Novotný – Demeter, Houžvička, Čada, Štěpán (61. Ličman) – Bareš, Piták, Kořínek (46. Ptáček). Trenér Miloš Sazima.

Vyšehrad: Procházka – Macej (46. Smolák), Hendrych, Dosoudil, Šindelář (46. Heřman) – P. Ježdík, Doležal (54. Písačka), Matějka, Nosek (72. Madej) – Drobílek, Kostorek (61. Matysík). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štika a Kratochvíl. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

5 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Smolák

3 – Komjatý

2 – Heřman, Kvída, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Pilík

1 – Hendrych, Kostorek, Matysík, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

12 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

6 – Drobílek

5 – Strnad

3 – Pilík

2 – Komjatý, J. Junek, Matějka, Nosek, Smolák

1 – Doležal, Hendrych, Heřman, Madej (v Poháru FAČR), Prosek, Šindelář

 

Foto: Igor John/Olympia Hradec Králové

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...