INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Splněná povinnost: výhra 3:1 nad posledním týmem tabulky

„A“-muži – Souboj s mužstvem, které jde v ČFL od porážky k porážce, fotbalisté Slavoje Vyšehrad výsledkově zvládli. Nováčka z Hořovic poslal sice do vedení kapitán Jan Bežó, ještě do poločasu však stihli otočit vývoj skóre Tomáš Nosek s Oldřichem Kostorkem a zhruba čtvrt hodiny před koncem utkání přidal pojistku v podobě třetí branky Jakub Doležal. Šemíci nepodali zrovna oslnivý výkon, vyhráli však 3:1 a soupeři naopak připravili desátou prohru za sebou.

Úvodních dvacet minut ovládlo Hořovicko, jen střelecké pokusy byly v tomto zahajovacím úseku hry 6:0 v jeho prospěch. Tým hostí dokonce zakončil dvacetiminutovku gólem, ten ale nemohl platit pro ofsajd. Po trestném kopu překonal Procházku hlavičkující Bežó, byl však v postavení mimo hru. Jeho spoluhráč rozehrávají standardku tak dlouho váhal, že se Bežó pohnul o zlomek vteřiny dříve, než měl.

Z další akce o minutu později už dalo Hořovicko regulérní vedoucí branku. Právě Bežó vyvezl balon z vlastní poloviny hřiště, přihrál na zprava nabíhajícího Haška, který balon ostře zasekl, obešel tak současně dva hráče domácího týmu a poslal balon po zemi do brány: 0:1. Na devatenáctiletého fotbalistu to byla hodně mazácká akce i koncovka.

Trvalo však jen 96 vteřin a stav byl znovu srovnán. Ježdík si v rohu hřiště (u vchodu do areálu) vyměnil dvakrát míč s Drobílkem, odcentroval na vápno a odsud odražený balon Nosek napálil bez otálení po zemi k tyči: 1:1!

Po dalších centrech se snažili ohrozit bránu hostí i hlavičkující Heřman a Volešák, mnohem větší příležitost však mělo ve 43. min. Hořovicko. První vyloženou Haškovu šanci zmařil Procházka, odražený balon pak posílal do brány Krůta, ale stihl ho ještě se štěstím zasáhnout Hendrych tak, že se odrazil od tyče před bránu. Odsud ho odkopl Písačka. To byla dvojitá tutovka hostí.

Od ní pak uplynulo přesně 69 vteřin a Slavoj šel do vedení. Ve 44. min. Volešák odcentroval od půlící čáry na Doležala, který sice prohrál hlavičkový souboj, do vápna se ale v tu chvíli vřítil jako velká voda Kostorek a dvěma zadákům soupeře doslova ukradl před nosem míč. Ten se vzápětí dostal k Doležalovi, jenž ho zpětnou přihrávkou vrátil, Kostorek udělal úkrok doleva a zavěsil: 2:1!

Po změně stran už byla hra oboustranně rozháranější. V 64. min. hostující Vrabec rozehrál rohový kop a Aubrecht ve vyložené šanci napálil balon jen do Matějky, který se vrhnul do dráhy střely. Bolelo to, ale zabránil vyrovnávací brance. Čtyři minuty nato pak Bežó pálil metr nad.

V utkání bylo dost nepřesných přihrávek a jednu takovou od hostujících hráčů vystihl v 77. min. kapitán Hendrych. Sám pak přihrál přesně na Matějku, jenž si třikrát vyměnil balon s Drobílkem a ten nádhernou zpětnou přihrávkou od zadní lajny našel nabíhajícího Doležala, který střelou bez přípravy trefil prostor u vzdálenější tyče: 3:1! Tohle byla nejkrásnější akce celého zápasu.

Hořovicko se přesto nevzdalo a mělo ještě dvě šance vstřelit alespoň kontaktní gól. V 83. min. Pelikán ve velmi nebezpečné pozici trefil jen dobře pozičně bránícího Hendrycha, v 89. min. pak Nademlejnský poslal balon do uličky Pelikánovi, který sice dostal balon do sítě, leč z ofsajdové pozice. Vzápětí z protiútoku Rossmann posunul na Volešáka a po jeho přihrávce zleva Drobílek trefil břevno hořovické brány. Na stavu 3:1 se tak už nic nezměnilo.

V dalším 22. kole nastoupí fotbalisté Vyšehradu v sobotu 8. dubna v 10.30 hod. v Králově Dvoře.

Asistent Milan Kopřiva: „Nebylo pro nás vůbec snadné tohle utkání zvládnout, protože se nacházíme v herním útlumu. Děláme chyby a tím dostáváme sami sebe pod tlak. Za těchto podmínek je výhra 3:1 hodně cenná. Tím spíš, že Hořovicko bylo v první půli lepší, ale neproměnilo některé své šance. Stálo při nás víc sportovního štěstí, ale na druhou stranu jsme také dokázali ve druhé půli předvést krásnou akci, kterou jsme zakončili třetím gólem.“

Asistent Miroslav Nesnídal (Hořovicko): „Herně se zvedáme, na výsledcích to však není znát. V prvním poločase jsme byli lepší, přesto jsme prohrávali 1:2. Domácí jednou zachránila tyč a jednou odmávaný ofsajd při našem gólu. Druhý poločas už byl z naší strany horší, ale Vyšehradu se v tomto utkání moc nedařilo, a my jsme toho měli využít. Bohužel se tak nestalo a teď nás čekají týmy ze špičky tabulky.“


Slavoj Vyšehrad – FK Hořovicko 3:1 (2:1)

Hráno v sobotu 1. dubna 2017.

Branky: 23. Nosek, 44. Kostorek, 77. Doležal – 21. Bežó. Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:7. Zblokované střely: 1:5. Tyče nebo břevna: 1:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2.

Rozhodčí: Zadinová – Šafránková, Šulcová. ŽK: Dosoudil – Kaufman, Březina, Vrabec, Bežó.

Diváků: 165.


Vyšehrad: Procházka – P. Ježdík, Hendrych, Dosoudil, Nosek – Doležal, Volešák, Drobílek, Písačka – Heřman (60. Matějka), Kostorek (81. Rossmann). Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Hořovicko: Herco – Šubert (71. Nademlejnský), Bežó, Kaufman, Vaníček – Hašek, Vrabec, Březina (90. T. Křikava), Pelikán – Aubrecht ml. (80. Klimeš), Glazer (39. Krůta). Trenér Trenéři Pavel Aubrecht a Miroslav Nesnídal.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

5 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

4 – Smolák

3 – Komjatý

2 – Heřman, Kostorek, Kvída, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Pilík

1 – Doležal, Hendrych, Matysík, Nosek, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

12 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad

3 – Pilík

2 – Doležal, Komjatý, J. Junek, Matějka, Nosek, Smolák

1 – Hendrych, Heřman, P. Ježdík, Madej (v Poháru FAČR), Prosek, Šindelář

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...