INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na jaře venku stále bez bodů: porážka 0:4 v Králově Dvoře

„A“-muži Ani druhé jarní utkání venku fotbalistům Slavoje Vyšehrad vůbec nevyšlo. Podobně jako v Hradci Králové utrpěli i v Králově Dvoře porážku rozdílem čtyř branek, podlehli 0:4. Přestože domácí tým nepředvedl žádný tempo-fotbal, v poklidu dokráčel k vysokému vítězství. Vzhledem k výši skóre byl kuriozitou utkání fakt, že šemíci měli v součtu o dva střelecké pokusy víc než cábelíci. Ti byli však mnohem efektivnější a důraznější před bránou, a po dalším tříbodovém zisku tak mohou nadále směle pomýšlet na prvenství v letošním ročníku ČFL. Naopak našemu týmu nezbývá, než aby se z herního útlumu dostal sám vlastními silami, jiná cesta ke zlepšení výkonů i výsledků nevede.

Oproti předchozímu utkání s Hořovickem došlo v základní sestavě Vyšehradu ke změně jen v bráně, kdy Procházku nahradil Winter – tedy kromě změn v rozestavení hráčů v poli. V úvodní „seznamovací“ čtvrthodině toho moc vidět na obou stranách nebylo, ale přesně ve chvíli, kdy se naplnila, šli domácí do vedení. Hráči hostí ztratili míč ve středovém kruhu, míč se odrazil k Hájkovi a ten bez otálení vyrazil do brejku. Podél vybíhající Wintera poslal sice velmi pomalou, zato přesnou střelu na zadní tyč: 1:0.

O čtyři minuty se šemíkům podařilo odvrátit roh domácích jen na okamžik, pak přišel centr zleva na zadní tyč, kde číhal Šilhavý. Winter jeho střelu zblízka sice vyrazil, balon se však odrazil k nabíhajícímu Krausovi, který měl v tu chvíli na malém vápně víc prostoru a času, než by si mohl přát, a tak pohodlně skóroval: 2:0.

Pěší a málo kreativní fotbal bez invence asi nebyl moc atraktivní pro diváky, ti však byli spokojeni s tím hlavním, tedy vývojem skóre. Slavoj se pokusil kontrovat dvěma trestnými kopy Volešáka a průnikem Heřmana z levé strany, bývalý gólman Vyšehradu Krček se ale nenechal zaskočit. Také Doležalovu hlavičku bez problémů chytil.

Pět minut před poločasem mohli domácí udeřit potřetí, ale zblízka trefili jen tyč Winterovy brány.

Po změně stran Matysík pálil z vápna vedle, ale v 60. min. zase bylo zle na druhé straně hřiště. Domácí zakombinovali do rozhozené obrany hostujícího týmu a po přihrávce od Šlapáka zakončoval najisto Kraus: 2:0.

V 75. min. se dostal z brejku do vyložené šance Balšánek, Winter ho však vychytal. Tři minuty nato na druhé straně zkusil ohrozit Krčka Doležal, ale minul. Pak se dostal ještě jednou k zakončení Matysík, ale střela šla opět mimo bránu.

V závěru utkání se po autovém vhazování a odraženém míči probíjel zleva mezi dvěma hráči hostí Hájek, ocitl se na zemi a ozvala se píšťalka sudího. Skóre tak uzavřel v 89. min. Kraus z penalty a završil svůj hattrick.

V dalším 23. kole fotbalisté Vyšehradu přivítají doma tým Písku. Tentokrát se ale nebude hrát jako obvykle v sobotu, nýbrž na Velikonoční pondělí 17. dubna od 10.15 hod. Potom pojedou šemíci do Litoměřic a za další týden budou hostit Jirny.

Asistent Milan Kopřiva: „Králův Dvůr vyhrál 4:0 zaslouženě. My jsme hodně ztráceli v soubojích jeden na jednoho, kde jsme byli absolutně nedůrazní. Nedokázali jsme se vyrovnat s pohybem soupeře, který chodil dopředu ve čtyřech až pěti hráčích. Špatně jsme je obsazovali, a byli tak všude druzí. Zvládli jsme jen úvodní čtvrthodinu zápasu, kdy nám ještě vycházela kombinace, ale to bylo málo. Po první inkasované brance jsme přestali existovat. Neumíme si ani navzájem vypomoci, i z toho pramení nepříznivé výsledky.“

 

FK Králův Dvůr – Slavoj Vyšehrad 4:0 (2:0)

Hráno v sobotu 8. dubna 2017.

Branky: 20., 60. a 89. Kraus (třetí z pen.), 16. Hájek.

Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 1:6. Zblokované střely: 1:2. Tyče nebo břevna: 1:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1.

Rozhodčí: Grimm – Janoch, Cupl. ŽK: Nosek, Dosoudil (oba Vyšehrad).

Diváků: 350.

Králův Dvůr: Krček – Soldát (73. Bouček), Šilhavý, Eliáš, Hell – Kraus, Kilián, Balšánek (88. Svoboda), Ježdík (65. D. Zelenka) – Hájek, Šlapák (86. Bican). Trenér Jiří Sabou.

Vyšehrad: Winter – P. Ježdík (46. Macej), Hendrych, Dosoudil, Písačka – Doležal, Drobílek (33. Matysík), Nosek (65. Matějka), Kostorek (81. Madej) – Volešák – Heřman (54. Smolák). Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

Foto: Pavel Paluska

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...