INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ze souboje s Pískem 2 body

„A“-muži – Odveta za podzimní porážku u Otavy se sice nepodařila, nicméně ani dva body určitě nejsou k zahození. Fotbalisté Slavoje Vyšehrad remizovali doma s Pískem 1:1 a na penalty pak vyhráli 4:3. V tabulce to znamená 8. místo s týmž počtem 38 bodů jako sedmý Loko Vltavín. Do vedení poslal šemíky už po minutě hry Tomáš Nosek z trestného kopu a hosté ještě do poločasu vyrovnali. Vítěznou penaltu v rozstřelu proměnil Ladislav Volešák.

Již ve 34. vteřině utkání byl u pravé lajny faulován obráncem hostí Řehákem Ježdík a trestný kop provedl Nosek tak šikovně, že gólman Varyš míč v rukou neudržel a přesně v čase 1:00 min. skončil za jeho zády: 1:0! Svoji roli nejspíš sehrál i fakt, že píseckého brankáře oslnilo slunce.

V 7. min. vypálil Macej, ale Varyš se už nenechal překvapit. Zahrozili naopak třikrát hosté, hlavičkující M. Held, Kočí ani Froněk však netrefili Winterovu bránu.

Jihočeši postupem času získávali stále víc půdu pod nohama, přesto měli šemíci ve 40. min. velkou příležitost přidat pojistku. Nosek po levé straně dlouhým pasem našel Písaču, ten zatáhl balon až k brankové čáře a odcentroval před bránu. Matysík ve skluzu na balon nedosáhl, ten se ale odrazil k Doležalovi, který trefil brankáře Varyše. Tím ještě akce neskončila, Smolák ve vápně připravil míč k zakončení Ježdíkovi, jenomže ten přestřelil.

Nedáš – dostaneš, Písek vzápětí vyrovnal. Kočí dlouhý nákopem ze středového kruhu našel nabíhajícího Voráčka a nejlepší písecký střelec střelou z pravé strany trefil na zadní tyč: 1:1. To ale ještě nebylo z jeho strany do poločasu vše. Ve 44. min. totiž Kočí před lavičkou šemíků rozehrál trestný kop a Voráček v další šanci tentokrát hlavou minul. V obou případech dostal ke svému zakončení víc prostoru, než bylo z pohledu domácího mužstva zdrávo.

Tři minuty po změně stran se po Noskově rohu téměř protlačil k hlavičce na malém vápně Matysík, byl však zadáky hostí odblokován. Na druhé straně Voráček ostrou střelou přinutil Wintera vyrazit míč na roh.

Akce na obou stranách se střídaly, v 54. min. po faulu na Matysíka měl velmi dobrou palebnou pozici z trestného kopu zpoza vápna Drobílek, bohužel přestřelil. Tři minuty nato to zkusil znovu ze hry, ale zase letěla střela moc vysoko. Když nedal gól sám, vyzval k němu v 81. min. Písačku, ten ale střelou z levé strany rovněž minul. Vzápětí to vyzkoušel hlavičkovým zakončením po centru od Heřmana a Noskově rohu, ani tentokrát však při něm nestálo střelecké štěstí. Zápas dospěl k remíze 1:1.

V první sérii penaltového rozstřelu neproměnili jak hostující Kočí, tak i Drobílek. Naopak ve druhé sérii skórovali Voráček i Matějka, stejně jako ve třetí Froněk a Hendrych. Ve čtvrté sérii písecký Rendla přestřelil, zatímco Dosoudil proměnil. V páté sérii nezaváhali Vaněk i Volešák, v případě domácího hráče to už ale byla vítězná trefa.

V dalším kole se fotbalisté Vyšehradu představí v sobotu 22. dubna v 10.15 hod. na půdě nováčka v Litoměřicích.

Asistent Milan Kopřiva: „Nebylo to stále ještě takové, jak bychom si představovali. Šance byly, ale spíš na straně Písku, který postavil svoji hru na dvojici Kočí – Froněk. Měli jsme využít faktu, že brankář soupeře působil nejistým dojmem, ale podařilo se nám ho překonat jen v úvodu zápasu a pak už ne.“

Trenér Písku Ondřej Prášil: „Před zápasem bych bod bral, po něm jsem však na rozpacích, protože jsme měli na tři body. Inkasovali jsme sice rychlý gól, ale brzy jsme získali půdu pod nohama a do poločasu vyrovnali. Ve druhé půli bylo vidět, že oba týmy hrají na vítězství. Měli jsme tam několik možností dát rozhodující gól, ale na předchozí dvě výhry v Táboře a doma s Převýšovem se nám navázat nepodařilo. Získali jsme alespoň bod, a tak teď napravujeme, co jsme na podzim zanedbali.“


Slavoj Vyšehrad – FC Písek 1:1 (1:1), pen. 4:3

Hráno v pondělí 17. dubna 2017.

Branky: 1. Nosek a rozhodující penalta Volešák – 41. Voráček. Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:4. Zblokované střely: 0:2. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:14.

Rozhodčí: Štrincl – Pastyřík, Šlapák. ŽK: P. Ježdík, Kostorek, Volešák – Kočí, Rendla, Milec.

Diváků: 200.


Vyšehrad: Winter – P. Ježdík, Hendrych, Dosoudil, Nosek – Doležal (54. Kostorek), Drobílek, Macej (78. Matějka), Písačka (86. Madej) – Matysík (70. Volešák), Smolák (54. Heřman). Na lavičce byli ještě připraveni Šlegl a brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Písek: Varyš – Sajtl, Rendla, Holub, Řehák (78. Vaněk) – Milec – Voráček, Kočí, Hrachovec – Froněk – M. Held (70. Řezáč). Trenér Ondřej Prášil.

 

Velikonoční zápasy Slavoje Vyšehrad

16. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Stříbrná Skalice 0:3

8. 4. 2007 (divize A): Vyšehrad – Doubravka 2:0

23. 3. 2008 (ČFL): Vyšehrad – Příbram B 2:1

12. 4. 2009 (ČFL): Králův Dvůr – Vyšehrad 2:1

4. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Hlavice 1:0

24. 4. 2011 (divize B): Roudnice n. L. – Vyšehrad 3:0

8. 4. 2012 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:1

31. 3. 2013 (divize B): Brozany – Vyšehrad 2:0

20. 4. 2014 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 4:1

5. 4. 2015 (ČFL): Vyšehrad – Chrudim 0:1

26. 3. 2016 (FNL): Sokolov – Vyšehrad 0:0

17. 4. 2017 (ČFL): Vyšehrad – Písek 1:1, pen. 4:3

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...