INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Do Litoměřic bez tria marodů a zpátky bez bodů: prohra 2:3

„A“-muži – Obránci Radek Dosoudil s Tomášem Noskem a záložník Filip Drobílek chyběli ze zdravotních důvodů fotbalistům Vyšehradu v sobotu 22. dubna pro utkání v Litoměřicích. Ani na třetí pokus se šemíkům nepodařilo na jaře venku bodovat, na stadionu nováčka prohráli 2:3. Dva ze tří gólů domácích vstřelili hráči, kteří v minulosti oblékli dres Slavoje: Vladimír Kolmistr a Jakub Šimkovský.

Hostující tým začal v Litoměřicích aktivně, nejprve Volešák z trestného kopu přestřelil a poté pálil k tyči Kostorek, brankář Pechatý ale jeho střelu vytěsnil na roh. Po jeho výkopu o pár chvil později ve 14. min. ve chvíli, kdy chtěl zpracovat míč, uklouzl Ježdík, a Litoměřicko toho ihned bezezbytku využilo. Faust se probil z pravé strany do vápna, jeho střelu Winter sice ztlumil, míč ale proklouzl na zadní tyč k neobsazenému Kolmistrovi a ten zblízka otevřel skóre: 1:0. Hned z první vážnější akce tak žlutomodří udeřili.

Ve 25. min. se po rohu a následném centru tlačili do zakončení Matysík s Volešákem, domácí obrana ale jejich snahu stihla utlumit. Dvě minuty nato dopadla podobně i akce Kostorka s Matysíkem. Za další minutu po Volešákově centru zkoušel vypálit z voleje na zadní tyči Smolák, ale promáchl balon.

Ve 33. min. došlo na druhé straně k málokdy vídané momentce, kdy se po odraženém balonu tři hráči soupeře ocitli sami před brankářem. S touto hrozivě vyhlížející situací si ale Winter včasným zákrokem poradil, Kolmistrovi vykryl balon a obránci ho vzápětí poslali do bezpečí.

Pět minut před poločasem prokázalo svého sportovního ducha litoměřické publikum, když odměnilo potleskem Matysíka, jenž se zranil před tribunou a poté se těžce zvedal na nohy.

Právě hráč Vyšehradu s číslem 10 se pět minut po změně stran „odměnil“ domácím divákům vyrovnávací brankou. Doležal zpětnou přihrávkou našel Matějku, ten si podobným způsobem vyměnil míč i se Smolákem a přenesl hru na pravou stranu. Odsud odcentroval přesně Volešák a nabíhající Matysík hlavou z malého vápna neomylně zakončil: 1:1! Vzápětí autor gólu vystřídal.

V tu chvíli nebyl důvod nevěřit, že se podaří zápas otočit ve prospěch Vyšehradu, opak byl však bohužel pravdou. Nerozhodný stav vydržel jen čtyři minuty. Další bývalý hráč šemíků Hanuš v 54. min. rozehrál zleva rohový kop, do vápna vletěl Vašut a hlavou znovu strhnul vedení na stranu Severočechů: 2:1. Za další tři minuty mohl Vašut, na malém vápně nedostatečně bráněný, přidat opět gól hlavou, tentokrát ale mířil těsně vedle.

Ve chvíli, kdy uplynula hodina hry, po faulu na Smoláka rozehrál Volešák trestný kop, brankář Pechatý vyboxoval míč před sebe a tři hráči domácích šli do bleskurychlého kontru, který měl pro tým hostí fatální následek. Faust prošel hladce z pravé strany až před Wintera, který jeho střelu vyrazil a Vašut nestihl odražený míč zasáhnout. Získal ho však litoměřický kapitán Šimkovský a zblízka poslal balon do sítě: 3:1.

V 65. min. na druhé straně Matějka přestřelil po zpětné přihrávce od Smoláka, jenž vzápětí vystřídal a na hřiště se dostal nový hráč Vyšehradu Yevhen Safianyk. Další Matějkův pokus zdálky skončil u gólmana domácích.

Až v 90. min. byl Matějka u zrodu druhé branky Vyšehradu. Po autovém vhazování na levé straně se dostal znovu k míči, odcentroval a Madej ve vápně hlavou prodloužil balon na zcela osamoceného Kostorka, který už neměl problém: 3:2! Jenomže kontaktní gól přišel pozdě, šance na vyrovnání se už ani nestihla naskytnout, natož pak zrealizovat.

V zápasech hraných mimo Prahu vyšli šemíci naprázdno už popáté za sebou – naposledy získali bod počátkem října na půdě obhájce prvenství z loňského ročníku ČFL v Jirnech. A právě Viktorii Jirny přivítají doma na Vyšehradě v dalším 29. kole ČFL: hrát se bude v sobotu 29. dubna od 10.15 hod.

Asistent Milan Kopřiva: „Oboustranně velmi slabé utkání. Domácí však byli v jeho některých fázích důraznější, šli za vítězstvím a měli i víc šancí.“

Trenér Litoměřicka Michal Slabý: „Těší nás, že po zápase v Převýšově, kde jsme propadli výsledkově i herně, jsme se dokázali rychle zvednout. Připravovali jsme se celý týden na herní styl Vyšehradu, jehož síla spočívá zejména v rychlém přečíslení soupeře. V bojovném utkání jsme urvali tři body, s čímž jsme samozřejmě spokojeni. Pro vedení našeho klubu byl právě zápas s Vyšehradem velmi důležitý, ale pro mě je to každý zápas.“


FK Litoměřicko – Slavoj Vyšehrad 3:2 (1:0)

Hráno 22. dubna 2017.

Branky: 14. Kolmistr, 54. Vašut, 61. Šimkovský – 50. Matysík, 90. Kostorek. Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 8:3. Zblokované střely: 3:1. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:12.

Rozhodčí: Makovička – Průcha, M. Novotný. ŽK: Volešák (Vyšehrad).

Diváků: 150.


Litoměřicko: Pechatý – Šimkovský, Hanzlík, Štancl (76. Grunert) – Hanuš, Kolmistr, P. Valenta (72. Hýř), Vobejda (86. Černý), Šlehofer –Faust, Vašut. Trenér Michal Slabý.

Vyšehrad: Winter – P. Ježdík, Macej, Hendrych, Písačka – Smolák (65. Safianyk), Matějka, Volešák, Doležal (54. Madej) – Kostorek, Matysík (50. Heřman). Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

6 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 1 rozhodující penalta v rozstřelu)

4 – Smolák

3 – Komjatý, Kostorek

2 – Heřman, Kvída, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Matysík, Nosek, Pilík

1 – Doležal, Hendrych, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

13 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad

4 – Matějka

3 – Pilík

2 – Doležal, P. Ježdík, Komjatý, J. Junek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Smolák

1 – Hendrych, Heřman, Prosek, Šindelář

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...