INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva body v souboji s Jirny: Winter exceloval v rozstřelu

„A“-muži Fotbal, na který se určitě dalo dívat – takový byl souboj Vyšehradu s Jirny během poslední dubnové soboty na Vyšehradě. Skončil remízou 1:1, na penalty vyhráli šemíci 3:0. Brankář Václav Winter totiž chytil hráčům Viktorie všechny tři penalty! Ke čtvrté se tak už ani nedostali… Stejně jako před dvěma týdny proti Písku zajistil domácímu týmu druhý bod díky rozhodující penaltě v rozstřelu Ladislav Volešák. Zajímavostí tohoto souboje byl fakt, že proti sobě nastoupili jako soupeři bratři Ježdíkové: za Vyšehrad Petr, za Jirny Václav.

Oproti předchozímu utkání v Litoměřicích došlo v týmu Slavoje ke třem změnám v základní sestavě: namísto Maceje, Matějky a Matysíka se mezi jedenáctku vrátili Dosoudil, Nosek a Heřman.

Šemíci šli do vedení po čtvrthodině hry a standardní situaci. Jirenský brankář Poráčanin vně vápna fauloval Heřmana, Volešák rozehrál trestný kop a do vápna si naběhl Písačka, jenž trefil hlavou břevno. Od něj se odrazil míč k Hendrychovi a ten ho zblízka poslal do sítě: 1:0!

Tři minuty nato odcentroval zleva Písačka, Kostorek prodloužil hlavou na Smoláka, tomu ale ve velmi dobré pozici odskočil balon od nohy do autu. Ve 22. min. odcentroval zprava Kostorek a do koncovky se dral Písačka, byl však tísněn Parysem a minul.

Na druhé straně se snažil využít každou možnost k zakončení nejlepší střelec ČFL Melechovský, ale neprosadil se. Ve 29. min. podnikly Jirny akci po své levé straně a Pokorný zpětnou přihrávkou od brankové čáry přihrál do čisté gólové šance Klánovi, ten ale z malého vápna trefil břevno Winterovy brány. Vzápětí se dostal dvakrát k hlavičkovému zakončení dvakrát sám Pokorný, ale minul.

Ve 35. min. hosté vyhráli hlavičkový souboj uprostřed hřiště a šli do rychlého kontru, míč se jim snažil vypíchnout Hendrych, ale místo toho ho nešťastně poslal k tyči vlastní brány: 1:1. Svoji roli sehrál i fakt, že ho při obranném zákroku účinně tísnil Klán.

Ve 43. min. po přihrávce zprava od Doležala mohl znovu poslat šemíky do vedení Kostorek, ale přestřelil bránu. Vůbec největěší příležitost měl však po změně stran v 63. min. Drobílek, kdy si narazil balon s Písačkou a ocitl se úplně sám před brankářem Poráčaninem, ale vysoko přestřelil.

V závěrečné čtvrthodině utkání se třikrát pokusily rozhodnout zápas Jirny. V 76. min. po trestném kopu Vondráčka chyběla Stöcknerově střele razance, v 83. min. to zkusil Vondráček z 25 metrů sám, trefil k tyči, ale i jeho pokus Winter zneškodnil. Pět minut před koncem ještě Křeček pálil z vápna metr nad.

Penaltový rozstřel zahájil úspěšně Dosoudil, trefil pod břevno branky Poráčanina. A střelu Čepeláka Winter kryl. Nosek pak sice neproměnil, jeho zaváhání ale ihned napravil opět Winter, kryl totiž i pokus Kocourka. Ve třetí sérii trefil Hendrych pod břevno, zatímco na Winterovi ztroskotal i Hruška. Ve čtvrté sérii už rozhodl Volešák, poslal balon do sítě a domácí tým vyhrál v rozstřelu 3:0.

Další utkání sehrají šemíci v sobotu 6. května od 17 hodin na hřišti nejlepšího jarního týmu ČFL v Tachově. Půjde o první zápas v rámci tzv. anglického týdne, neboť už ve středu 10. května v 17 hodin přijde na řadu duel Vyšehrad – Štěchovice a v sobotu 13. května od 10.15 hod. Vyšehrad – Chrudim.

Asistent Milan Kopřiva: „Na jaře zatím náš nejlepší výkon. Také Jirny se snažily o kombinační fotbal, Melechovský ani Vandas se ale proti naší obraně neprosadili. Dali jsme vedoucí gól po standardce a později za stavu 1:1 jsme mohli dát i další, bohužel Kostorek, Smolák, Drobílek ani Písačka nedokázali vyřešit koncovku tak, jak by to udělal klasický útočník. Ten nám chybí. Podali jsme však bojovný výkon, herní pokrok byl znát, nakonec při penaltách exceloval Winter. Teď nás čeká utkání na půdě nejlepšího jarního týmu ČFL v Tachově.“

Trenér Viktorie Jirny Václav Hradecký: „V prvním poločase jsme byli fotbalovější, potíže nám však dělaly dlouhé centry domácích za naši obranu. Vyšehrad podal dobrý výkon a zápas ve druhé půli spěl k remíze. Nedáváme góly, to je náš problém, v posledních čtyřech zápasech jsme nastříleli jen tři.“

Slavoj Vyšehrad – Viktorie Jirny 1:1 (1:1), pen. 3:0

Hráno 29. dubna 2017.

Branky: 17. Hendrych a rozhodující penalta Volešák – 35. vlastní Hendrych.  

Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:5.  

Rozhodčí: M. Paták – V. Paták, Košan. ŽK: Nosek, Písačka, Kostorek, Dosoudil – Poráčanin.

Diváků: 200.

Vyšehrad: Winter – P. Ježdík, Hendrych, Dosoudil, Nosek – Smolák, Doležal, Volešák, Písačka (85. Safianyk) – Kostorek (77. Matysík), Heřman (58. Drobílek). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štika, Macej, Matějka a Madej. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Jirny: Poráčanin – Parys, Hruška, V. Ježdík (68. Křeček), Čepelák – Melechovský, Kejha, Vondráček, Vandas  (80. Kocourek) – Pokorný (75. Stöckner), M. Klán. Trenér Václav Hradecký.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

7 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 2 rozhodující penalty v rozstřelu)

4 – Smolák

3 – Komjatý, Kostorek

2 – Hendrych, Heřman, Kvída, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Matysík, Nosek, Pilík

1 – Doležal, Prosek


Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

14 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad

4 – Matějka

3 – Pilík

2 – Doležal, P. Ježdík, Komjatý, J. Junek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Smolák

1 – Hendrych, Heřman, Písačka, Prosek, Šindelář

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...