INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly Jaroslav Jára: Fandím Spartě a Vyšehradu!

Tombola Nejen deset bodů pro domácí Slavoj, ale také pět vítězů tradiční poločasové tomboly vygenerovalo dosavadních pět jarních utkání ČFL na Vyšehradě. Posledním šťastlivcem se stal pan Jaroslav Jára z Prahy 6-Suchdolu. Během poslední dubnové soboty, v poločase utkání s Viktorií Jirny, tak získal lahev šampaňského a potištěné triko.

„Chodím sem na zápasy Vyšehradu již od roku 1983, protože dříve jsem tady poblíž bydlel. Fandím hlavně Spartě, ale Vyšehradu samozřejmě také,“ prozradil 61letý výherce páté jarní tomboly.

Sám byl dříve aktivním fotbalistou a protože pochází z Proseku, hrál za Tatran Prosek, který nesl později název ČKD Kompresory. „Hráli jsme s Kompresory v osmdesátých letech divizi, nastupoval jsem v obraně. Zahrál jsem si s výbornými fotbalisty, jakými byli například Tichý nebo Houštecký. Potom byl klub přejmenován v devadesátých letech na Dropu Střížkov, FC Střížkov Praha 9 a nakonec FK Bohemians Praha. Tady také začínal s fotbalem Tomáš Rosický,“ připomněl pan Jára.

Šemíci se v 80. letech také pohybovali hlavně v divizi a pan Jára si z té doby vybavil především dvě jména: Karel Vaněček a Jiří Hruška. Vysvětlovat někomu na Vyšehradě, o koho jde, by bylo nošením dříví do lesa: první z nich byl v roce 2007 vyhlášen hráčem století klubu a druhý je nyní koučem naší U 19. Dříve sám oblékal dres Vyšehradu a později byl i úspěšným koučem A-týmu.

„Na podzim to bylo vcelku dobré, takže jsem čekal na jaře přece jen lepší výsledky. Ale zápas s Jirny má velmi dobrou úroveň. V poločase je to zatím 1:1, tipuji vítězství 2:1,“ odhadl optimisticky Jaroslav Jára. „Realisticky to však vidím v této sezoně na umístění ve středu tabulky. Hlavně že nejsou problémy se záchranou.“

Svým způsobem byl 2:1 správný tip, i když tento výsledek platil až po penaltovém rozstřelu. Brankář Václav Winter totiž chytil hráčům Jiren tři penalty a Vyšehrad zvítězil v rozstřelu 3:0.

Možnost uspět v tombole budou mít diváci na Vyšehradě ještě při čtyřech domácích zápasech ČFL v jarní části sezony: se Štěchovicemi (již ve středu 10. května od 17 hodin!), Chrudimí (v sobotu 13. května), Domažlicemi (v sobotu 27. května) a derby s Loko Vltavín (v sobotu10. června).

 

Dosavadní vítězové jarní tomboly

Miroslav Votava, Krč

Jiří Havel, Nusle

Ota Karásek, Nusle

Josef Švec, Ústí nad Labem

Jaroslav Jára, Praha 6-Suchdol

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...