INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci hrají v Tachově, jenž patří k nejlepším týmům jara

„A“-muži – Ani čtvrtý pokus získat na jaře první body venku nebude vůbec snadný, nicméně fotbalisté Slavoje Vyšehrad se o něj musejí pokusit. Po porážkách v Hradci Králové, Králově Dvoře a Litoměřicích se představí na půdě FK Tachov (na snímku s páskou kapitán Jan Matas). Svěřenci trenéra Pavla Vaigla z dosavadních osmi utkání v odvetné fázi sezony šest vyhráli a dva prohráli: ve Štěchovicích a v Převýšově. Na vlastním stadionu se ale mohou pochlubit sérií pěti výher za sebou, během níž navíc dosáhli famózního průměru 4,4 gólu na zápas! Ano, bude to těžké, ale šemíci už potřebují zabrat i mimo Prahu. Je tomu skoro těžké uvěřit, ale naposledy se jim tohle povedlo před více než sedmi měsíci v Jirnech, odkud si odvezli bod.

Reprezentant okresního města v Plzeňském kraji s necelými 13 tisíci obyvateli hraje ČFL druhým rokem, přičemž v loňském nováčkovském ročníku obsadil mezi 19 účastníky 11. místo. Po podzimu byl Tachov vyloženě na sestup, pak ale přišel trenér Pavel Vaigl, tým na jaře 10x vyhrál a s přehledem se zachránil s náskokem pěti bodů na sestupové pozice.

V letošní sezoně Vyšehrad porazil doma Tachov 5:2, když už v poločase vedl o tři góly. Teď je situace trochu jiná a nadcházející soupeř patří nyní k nejlepším týmům soutěže – víc bodů získala na jaře jen Olympia Hradec Králové. Naposledy ale Tachov prohrál 1:3 Převýšově. V tabulce je pátý s týmž počtem 46 bodů jako třetí Jirny a čtvrtý Převýšov. Šemíci mají 40 bodů a jsou desátí, tj. už v dolní polovině tabulky, bilanci však hyzdí i pasivní skóre.

V Převýšově nastoupil Tachov v této sestavě: Houdek – Habart (84. Tušl), Hájovský, Matas, Došlý (68. Butnaru) – Hoffmann (76. Folejtar), Kyndl (68. Vyleta), Hradecký, Mlynařík (84. Ruda) – Kropáček, F. Dvořák.

Tým byl v zimní pauze posílen hlavně o Došlého, jenž přišel z konkurenčních Domažlic. Nejlepšími střelci jsou kapitán Matas a Kropáček s 10 góly, o jeden méně nastřílel Dvořák.

Utkání FK Tachov – Slavoj Vyšehrad ve 26. kole ČFL se hraje v sobotu 6. května od 17.00 hod. a budou je řídit západočeští arbitři: hlavní rozhodčí Tomáš Grimm z Rokycan, jemuž budou asistovat na čarách Plzeňáci Marek Janoch a Jiří Kříž.

V Tachově hrajeme po více než 17 letech

V Tachově hráli šemíci zatím jen jednou, a sice v březnu roku 2000, a prohráli tam v utkání divize A 1:2. Naši jedinou branku dal Jirka Cacák. V tomto utkání nastoupil mj. i nynější majitel klubu a trenér Jaroslav Klíma. Vyšehrad však tehdy nakonec pod vedením trenéra Františka Myslivečka divizi A vyhrál (o tři body před druhým béčkem Dynama Č. Budějovice) a příchod nového milénia oslavil postupem do ČFL, zatímco FK Tachov skončil dvanáctý. Tolik tedy malá sonda do historie.

Juniorka hraje současně v Troji

Těžkou roli bude mít rezerva Slavoje Vyšehrad, jež usiluje o prvenství v I. A třídě. Na půdě Sokolu Troja totiž hraje současně jako A-tým v Tachově, tedy v sobotu od 17 hodin.

Doma na Vyšehradě se v sobotu představí B-tým staršího dorostu, jenž ve 14 hodin přivítá poslední tým tabulky pražské I. třídy, kterým jsou Štěrboholy. Áčko naší U 19, které vede pražský přebor, přivítá až v pondělí 8. května ve 13 hodin Loko Vltavín.

Mladší dorostenci (U 17 a U 16) nastoupí v sobotu dopoledne v Benešově, zatímco starší žáci (U 15 a U 14) si svá utkání s Litvínovem předehráli již ve čtvrtek v Krči. Naše U 15 remizovala 1:1 a potom prohrála na penalty 4:5, zatímco U 14 zvítězila 3:0, když dvakrát se trefil Adam Šolaja a jednou Matěj Müller. Mladší žáci (U 13 a U 12) budou hrát až v úterý 9. května odpoledne, kdy v Krči změří své síly s teplickými vrstevníky.

Starší přípravky (U 11 a U 10) hrají v sobotu odpoledne v Krči s Xaverovem, mladší přípravky (U 9 a U 8) v pondělí odpoledne na Vyšehradě s Fotbalovou akademií Praha se sídlem na Střížkově.


SOUPISKA FK TACHOV

BRANKÁŘI: Daniel Houdek (narozen 1989), Jan Turek (1994) 

OBRÁNCI: Tomáš Hájovský (1982), Jan Matas (1991, kapitán mužstva), Tomáš Habart (1989), Martin Knakal (1984), Lukáš Tušl (1990), Marek Ruda (1993)

ZÁLOŽNÍCI: Martin Hoffmann (1992), Michal Folejtar (1992), Matěj Kyndl (1993), František Dvořák (1992), Michal Mlynařík (1994), Ion Butnaru (1992), David Tříska (1993)

ÚTOČNÍCI: Patrik Vyleta (1995), Dominik Hradecký (1994), René Kropáček (1995), Petr Došlý (1990)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...