INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Body odplavaly proti proudu Vltavy do Štěchovic: 1:2

„A“-muži – Dohromady jen 10 bodů získali fotbalisté Slavoje Vyšehrad v dosavadních deseti jarních kolech ČFL, což je řadí v tabulce odvetné fáze sezony až na 15. místo. Ve středu 10. května, v  rámci předehrávaného 33. kola, šemíci podlehli doma 1:2 Štěchovicím, a tak s nimi vůbec poprvé prohráli v mistrovském utkání. Soupeři vyšla odveta za podzimní část a porážku 0:2 ze vzájemného utkání ve Štěchovicích.

V základní sestavě hostujícího týmu se objevili čtyři hráči, kteří v nedávné minulosti oblékli dres Vyšehradu: Michal Švejda, Štěpán Kučera, Miroslav Mareš a Jakub Košata. Opačně tomu tak bylo v případě Filipa Drobílka.

Oproti předchozímu zápasu v Tachově učinili trenéři tři změny v základní sestavě, kdy Doležala a zraněné Hendrycha s Kostorkem nahradili Šlegl, Matějka a Heřman.

Hned v úvodních vteřinách po zahájení hry měli domácí hráči velkou možnost ujmout se vedení, v závaru se snažili třikrát propálit míč do sítě, ale buď jejich střely zblokoval brankář Soukup, nebo bránící hráči. V 8. min. došlo k hrubé chybě na druhé straně hřiště, brankář Winter fauloval Vernera a Košata z penalty poslal Štěchovice do vedení: 0:1!

Šemíci se tlačili za vyrovnáním po standardkách, které tentokrát rozehrával Písačka, pozorná obrana hostí jim toho už ale mnoho nedovolila. Ani Volešák nepropálil štěchovický val.

Závěr první půle ovládli červenobílí. Winter zneškodnil hlavičky Batky i Kučery, ale minutu před pauzou podruhé kapituloval. Mareš na vápně zasekl balon, udělal kličku a ještě mu zbyl čas i prostor zamířit k tyči: 0:2.

Po změně stran Slavoj zvýšil aktivitu ve snaze otočit vývoj zápasu, do koncovky se postupně dostali Dosoudil, Heřman a Matysík, ale Soukupa nepřekonali. Až v 59. min. odcentroval střídající Safianyk, Mareš zasáhl míč rukou a Volešák z penalty snížil: 1:2!

Safianyk přinesl do hry oživení, ani to ale nevedlo alespoň k vyrovnání stavu. V nastaveném čase k tomu měl příležitost Smolák, ale minul bránu a všechny body odplavaly proti proudu Vltavy do Štěchovic.

Také další utkání ČFL sehrají šemíci doma: již v sobotu 13. května od 10.15 hod. s Chrudimí.

Asistent Milan Kopřiva: „Nezbývá mi než konstatovat totéž co minule: zápas nám v plné nahotě ukázal, jak na tom teď jsme. Štěchovice na nás byly dobře připraveny a také namotivovány, protože někteří jejich hráči tady předtím působili. Výborný výkon podal hlavně Švejda, ale také Kučera, Busta i další hráči soupeře. Mohli jsme dát hned v úvodu gól, měli jsme trojnásobnou šanci, a zápas by se pak vyvíjel jinak. Neproměnili jsme a náš výkon byl potom statický, bez schopnosti přečíslení a účinné finální přihrávky. Snažili jsme se o kombinaci, ale neprosadili jsme se, skórovali jsme nakonec jen z penalty.“

Trenér Štěchovic Zbyněk Busta: „Odehráli jsme zápas na Vyšehradě podle svých představ. Na začátku druhé půle jsme mohli jít do vedení 3:0, a měli bychom to pak jednodušší, místo toho přišla kontaktní branka a museli jsme tři body vyválčit. Moc fotbalové krásy zápas nepobral, ale k vítězství jsme ho dovedli.“


Slavoj Vyšehrad – FK Štěchovice 1:2 (0:2)

Hráno ve středu 10. května 2017.

Branky: 59. Volešák z pen. – 8. Košata z pen., 44. Mareš.

Rozhodčí: Teuber – Vaňkát, Klupák. ŽK: Safianyk, Doležal, Dosoudil – Mareš, Košata, Maruš, Soukup.

Diváků: 214.


Vyšehrad: Winter – Šlegl, Matějka, Dosoudil, Písačka – P. Ježdík (53. Safianyk), Drobílek, Volešák, Smolák – Matysík (73. Doležal), Heřman (77. Madej). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Procházka, Rossmann a Filip. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Štěchovice: Soukup – Švejda, Busta, Š. Kučera, Maršálek – Verner (90. Denk), Mareš (66. Hřebeček), Pavlík, Košata (55. Maruš) – Batka, Jakobovský. Trenéři Zbyněk Busta a Miroslav Mňuk.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

8 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 2 rozhodující penalty v rozstřelu)

5 – Smolák

3 – Komjatý, Kostorek, Matysík

2 – Hendrych, Heřman, Kvída, Macej, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Pilík

1 – Doležal, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

14 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad

4 – Matějka

3 – Pilík, Smolák

2 – Doležal, P. Ježdík, Komjatý, J. Junek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Písačka

1 – Hendrych, Heřman, Prosek, Safianyk, Šindelář

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...