INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jan Lämlein: bývalý gólman Vyšehradu vítězem tomboly

Tombola Fotbalistům Slavoje Vyšehrad se ve druhé polovině sezony moc nedaří, o čemž vypovídá fakt, že v tabulce jarní části osmnáctičlenné ČFL figurují až na 16. místě. Tombolu se však daří vyhrávat našim bývalým hráčům a nyní věrným divákům: v březnu to byl Jiří Havel, v dubnu Ota Karásek a nyní Jan Lämlein. Stalo se tak v sobotu 13. května 2017 v poločase utkání s Chrudimí.

„Ve zdejší tombole vyhrávám pravidelně, až nyní to však je první místo,“ usmíval se 66letý pan Lämlein. A měl při tom plné ruce: kromě lahve vína a potištěného trička si ještě odnesl batůžek, což byla pátá cena.

„Jsem odchovancem Slavoje Vyšehrad a bývalým brankářem, začínal jsem tady v roce 1962. V dorostu jsem byl společně se Zdeňkem Hruškou, který byl sice mladší, ale lepší než já, a tak chytal většinou on,“ zmínil svého někdejšího parťáka v bráně dorostu. Jak známo, Zdeněk Hruška to dotáhl do ligy, chytal dlouhá léta za Bohemians, ale i za Slavii a na svém kontě má i 24 zápasů v reprezentaci. Hájil bránu Československa i na mistrovství světa 1982 ve Španělsku.

Jan Lämlein ale skončil s fotbalem už v dorostu, jeho kariéra dál nepokračovala. V jeho srdci jsou dva kluby: Vyšehrad a Bohemka, na jejíž prvoligové zápasy také chodí.

„Bydlím jen pár metrů odsud, v ulici Cibulkové. Chodím na domácí zápasy naprosto pravidelně, většinou s vnoučkem. Jsem už v důchodu, takže mám na to čas. Jen mě trochu mrzí, že se porušila tradice a nehraje se v neděli dopoledne, což tady bylo až donedávna neměnným zvykem,“ zmínil pan Lämlein, který během svých aktivních let pracoval jako pokrývač. Připomněl také, že v minulosti chodilo na domácí zápasy okolo tisícovky diváků.

S termínem domácích zápasů v sobotu dopoledne se začalo od jarní části Fotbalové národní ligy ještě v žižkovském azylu, a pokračuje se v tom i nyní na Vyšehradě. Pravdou je, že návštěvy nejsou na úrovni, jaké by si tradiční klub zasloužil, ale to by asi nevyřešil ani nedělní termín.

„Mrzí mě, že nám to na jaře moc nejde, z jedenácti zápasů jsme jen dva vyhráli. Škoda Šindelářovy tyče ještě za stavu 0:0, při troše štěstí to mohl být vedoucí gól,“ připomněl vítěz tomboly první poločas utkání s Chrudimí. Dokonce ještě za stavu 0:2 vyjádřil své přání, aby šemíci alespoň vyrovali, to se však nepodařilo. Soupeř byl tentokrát viditelně lepší, a tak zápas skončil porážkou 0:2.

„Přesto všechno jsem optimista, věřím, že se ještě na jaře dokážeme zlepšit a ze současného jedenáctého místa se posuneme zpátky do první poloviny tabulky, tak na šesté nebo sedmé místo,“ věří Jan Lämlein. Jenomže na tyto příčky, které nyní okupují Štěchovice a Loko Vltavín, momentálně ztrácejí šemíci devět, respektive sedm bodů. Uvidíme…

Možnost uspět v tombole budou mít diváci na Vyšehradě ještě při dvou domácích zápasech ČFL v jarní části sezony: s Domažlicemi (v sobotu 27. května) a derby s Loko Vltavín (v sobotu10. června).

 

Dosavadní vítězové jarní tomboly

Miroslav Votava, Krč

Jiří Havel, Nusle

Ota Karásek, Nusle

Josef Švec, Ústí nad Labem

Jaroslav Jára, Praha 6-Suchdol

Jan Lämlein, Vyšehrad

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...