INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci nepřekročili svůj jarní stín ani v Zápech, prohráli 1:4

„A“-muži Měsíc květen je pro tým Slavoje Vyšehrad (alespoň prozatím) fotbalovým hororem: čtyři zápasy, čtyři porážky a skóre 4:12. Po Tachovu, Štěchovicích a Chrudimi si tříbodovým ziskem na úkor šemíků přilepšily v neděli 21. května také Zápy, vyhrály doma 4:1 a udržely se v první polovině tabulky. Náš tým se naopak propadl až na 14. místo. Pod sebou už má pouze mužstva bojující o záchranu, i když náskok na patnácté Benátky nad Jizerou činí 11 bodů. V tabulce sestavené pouze z jarních utkání to je až 16. místo.

Do Záp přijel tým Vyšehradu už bez brankáře Wintera a stopera Dosoudila, kteří po vzájemné dohodě s vedením klubu ukončili svoji činnost u A-mužstva. Mezi třemi tyčemi se tak poprvé po sedmi týdnech objevil Procházka a kromě něj se do základní sestavy vrátili i Macej, Nosek a Kostorek.

Výsledek mohl být určitě lepší, pokud by hráči v zelených dresech proměnili alespoň jednu či dvě ze čtyř gólových šancí, které si v první půli vypracovali. V 12. min. Ježdík zprava odcentroval na zadní tyč a nabíhající Smolák střelou bez přípravy minul bránu. Ve 21. min. Smolákovu střelu zblokovali domácí hráči na roh, ale ještě větší možnost měl ve 27. min. Matysík, jenž tečoval trestný kop Volešáka, balon však šel těsně mimo. A sedm minut před poločasem Volešákovu střelu k tyči zneškodnil brankář Straka.

Šance však měli i domácí hráči a jednu z nich proměnili, i když ze situace, která určitě nebyla vyložená. Ve 36. min. Liener prošel zleva podél hrancie velkého vápna až do jeho pravého rohu a odsud vyslal překvapivou střelu po zemi přesně k tyči: 1:0.

Dvě minuty po změně stran byl odpískán Smolákovi faul na Lienera, trestný kop rozehrál kapitán Pavlík a T. Matějka z místa penalty pohodlně a neatakován hlavičkoval do sítě: 2:0.

V 53. min. si naběhl na centr zleva od Smoláka Matysík, z malého vápna však minul prostor mezi třemi tyčemi. To byla další vyložená příležitost. V 67. min. přišel na hřiště Madej a přesně po dvou minutách svého pobytu na trávníku se postaral o korekci stavu. Kostorek poslal zprava dlouhý centr na zadní tyč a Madej střelou bez přípravy poslal balon za Strakova záda: 3:1!

Další šanci měl tým hostí deset minut před koncem, kdy se ještě dalo utkání – navzdory ne zrovna nejlepšímu výkonu – zdramatizovat, ale domácí zadáci ji na poslední chvíli zpacifikovali. Naopak v 87. min. nerušeně prošel po levé straně Liener a z úhlu prostřelil Procházku: 4:1.

V dalším utkání ČFL tým Vyšehradu přivítá doma v sobotu 27. května v 10.15 hod. desátou Jiskru Domažlice.

Asistent Milan Kopřiva: „Nemá smysl se za něco schovávat, tahle situace jde za námi trenéry i funkcionáři. Náš strmý pád začal už během zimní pauzy při ne úplně vydařené obměně mužstva. Vložili jsme víru i v několik mladých hráčů, na ČFL to je ale zatím málo. V Zápech jsme přitom odehráli úvodní půlhodinu v dobrém tempu i kvalitě, vypracovali jsme si v té době i tři gólové šance, pak ale naši hráči začali postupně odpadávat a hrubé individuální chyby, kterých jsme se dopouštěli, domácí trestali. Právě takové chyby, stejně jako naivita a nezkušenost, charakterizují naši současnou situaci. Šance, které si vypracujeme, většinou neproměníme, a naopak sami lacino inkasujeme.“

Trenér Zápy Michal Mašek: „Oboustranně hodně bezstarostné utkání, ve kterém jsme však měli mnohem víc šancí a zaslouženě vyhráli. Přestože hrajeme s dvanácti, třinácti lidmi a sil už není nazbyt, prezentovali jsme se jako zkušenější tým. Nejlepším hráčem byl Liener, ten má určitě víc než na ČFL. Po předchozích čtyřech utkáních, v nichž jsme získali jen dva body, jsme takový zápas už potřebovali. Vyšehrad hrál u nás tak trochu naivní fotbal, ale teď nás čeká mnohem těžší soupeř: lídr tabulky Olympia Hradec Králové.“


SK Zápy – Slavoj Vyšehrad 4:1 (1:0)

Hráno 21. května 2017. Branky: 36. a 87. Liener, 48. a 61. T. Matějka – 69. Madej.

Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 9:3. Soupeřem zblokované střely: 3:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:16.

Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Cihlář. ŽK: T. Matějka – P. Ježdík, D Matějka.

Diváků: 200.

Zápy: Straka – Hakl, Petrů, Pávek (69. Veselý), Kovařík – Vorasický, Putz, Pavlík, Liener (89. Edmont) – T. Matějka, Hejný (87. Hradecký). Trenér Michal Mašek.

Vyšehrad: Procházka – Macej (55. Heřman), Nosek, D. Matějka, Písačka (85. Šindelář) – P. Ježdík (83. Doležal), Drobílek, Volešák, Smolák – Matysík (67. Madej), Kostorek. Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

8 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 2 rozhodující penalty v rozstřelu)

5 – Smolák

3 – Komjatý, Kostorek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Matysík

2 – Hendrych, Heřman, Kvída, Macej, Nosek, Pilík

1 – Doležal, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

14 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad

4 – Matějka

3 – Pilík, Smolák

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...