INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zlepšený výkon, výsledek ale ne: prohra 1:2 s Domažlicemi

„A“-muži Zvláštní ocenění a poděkování zaslouží 164 skalních fanoušků Slavoje Vyšehrad, kteří přišli během poslední květnové soboty na utkání s Domažlicemi. Výkony šemíků v předchozích zápasech totiž nebyly dobré, hlavně na 90 minut duelu s Chrudimí byl žalostný pohled. Tentokrát přišlo konečně zlepšení, tedy alespoň co se týče herního projevu. Co do výsledku se to zatím neprojevilo, vinou mizerné koncovky a pouze jediné proměněné šance skončilo utkání s chodským soupeřem porážkou 1:2 a tudíž i prodlouženým „pobytem“ na 14. místě tabulky ČFL.

Oproti předchozímu utkání v Zápech došlo k jedné změně v základní sestavě, kdy na místě pravého záložníka Ježdíka nahradil Doležal. Jenomže hned první vážnější akce utkání zase skončila pohromou: v 7. min. domažlický bek Chocholoušek odcentroval z levého rohu hřiště a jeho spoluhráč Mužík musel být asi překvapen, že při hlavičkování na malém vápně nebyl nikým z domácích zadáků atakován. Pohodlně tak otevřel skóre: 0:1.

Ve 14. min. poprvé prověřil brankáře Švihoříka kapitán Volešák, do pořádné šance se ale dostal až o tři minuty později Kostorek. V souboji dvou šestnáctek obešel zkušeného Mráze, ale těsně minul bránu. Ve 24. min. si vypracoval Kostorek další příležitost a s týmž zakončením – střela šla mimo. Útočník Vyšehradu však měl špatný den hlavně proto, že už po půlhodině hry musel se svalovým zraněním odstoupit.

Velmi zajímavou situaci vypracoval pro spoluhráče také Macej, na jeho centr z pravé strany ale bohužel nikdo nedosáhl. Poločas tak skončil 0:1.

Devět minut po změně stran Jiskra pojistila své vedení. Nejprve kapitán hostí Mužík trefil břevno a vzápětí Černý parádní a umístěnou trefou z levé strany z rohu velkého vápna překvapil Procházku: 0:2.

Přesně po hodině hry rozehrál Smolák rohový kop a k míči se dostal na zadní tyči střídající Madej, nedokázal však protlačit balon do sítě. Chvíli nato mohl přidat třetí domažlický gól ve skluzu Průcha, jeho vyloženou příležitost ale Procházka zneškodnil.

V polovině druhého poločasu Matějka posunul balon doprava na Volešáka, ten odcentroval do ohně a Heřman z místa penalty halfvolejem snížil: 1:2! Tři minuty nato odcentroval zleva Macej a našel Smoláka, ten ale v dobré pozici přestřelil. Na víc se už domácí tým nezmohl, vyloženou šanci měl spíš hostující Chocholoušek, který těsně minul. Zápas tak skončil výsledkem 1:2.

Zápas s Domažlicemi zahájil druhý jarní anglický týden s vloženou středou. Ta je tedy 31. května a na pořadu dne bude předehrávané 34. lolo ČFL. V něm se šemíci představí od 17 hodin v Táboře na hřišti domácího B-týmu, který bojuje o záchranu. V sobotu 3. června od 17 hodin přijde na řadu utkání v Dobrovici.

Asistent Milan Kopřiva: „Co říct k páté porážce za sebou… Snažili jsme se, ale na soupeře, který má a hlavně v příští sezoně bude mít ambice hrát mnohem výš než uprostřed tabulky, to nestačilo. Škoda dvou neproměněných šancí, které měl už v prvním poločase Kostorek. V tom druhém se nám podařilo díky halfvoleji Heřmana snížit. Šanci měl i Smolák, bohužel přestřelil a ani Madejova příležitost se neujala. V naší současné situaci musíme být vděční alespoň za vyrovnaný průběh utkání se silným protivníkem.“

Trenér Domažlic Radek Kronďák: „Obě mužstva nehrají v současnosti v dobrém rozpoložení, nicméně vítězství na Vyšehradě si ceníme. Zpočátku to vypadalo, že bychom mohli zápas odehrát bez větších potíží, ale domácí se dostali do hry, a tak nám přišel druhý gól velmi vhod. Pro oba týmy byla velkým problémem zejména finální přihrávka.“


Slavoj Vyšehrad – Jiskra Domažlice 1:2 (0:1)

Hráno 27. května 2017.

Branky: 67. Heřman – 7. Mužík, 54. Černý.  

Rozhodčí: Němec – Benedikt, Tesař. ŽK: Nosek, Smolák, Matějka – Ruml, Průcha.

Diváků: 164.

Vyšehrad: Procházka – Macej, Matějka, Nosek (72. Šlegl), Písačka – Doležal (58. P. Ježdík), Volešák (84. Rossmann), Drobílek, Smolák – Kostorek (31. Heřman), Matysík (54. Madej). Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Domažlice: Švihořík – Blažek, Bauer, Mráz, Chocholoušek – Braun – Hrubý, Průcha, Ruml (65. Špírek) – Černý (82. Korelus), Mužík (76. Boček). Trenéři Radek Kronďák a Roman Čihák.

 

Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

8 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 2 rozhodující penalty v rozstřelu)

5 – Smolák

3 – Heřman, Komjatý, Kostorek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Matysík

2 – Hendrych, Kvída, Macej, Nosek, Pilík

1 – Doležal, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

15 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad

4 – Matějka

3 – Pilík, Smolák

2 – Doležal, P. Ježdík, Komjatý, J. Junek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Písačka

1 – Hendrych, Heřman, Kostorek, Prosek, Safianyk, Šindelář


Zbývající program Slavoje Vyšehrad v ČFL

ST 31. 5. 17.00 Táborsko B – Vyšehrad

SO   3. 6. 17.00 Dobrovice – Vyšehrad

SO 10. 6. 10.15 Vyšehrad – Loko Vltavín

SO 17. 6. 10.30 Benešov – Vyšehrad

 

Předchozí série pěti proher za sebou (mistrovská utkání)

 Podzim 2009

23. 8. 2009 (ČFL) Viktoria Žižkov B – Vyšehrad 3:2

29. 8. 2009 (ČFL) Hlavice – Vyšehrad 2:0

6. 9. 2009 (ČFL) Vyšehrad – Jablonec B 0:2

12. 9. 2009 (ČFL) Motorlet – Vyšehrad 2:1

16. 9. 2009 (ČFL) Vyšehrad – Karlovy Vary 0:3


Jaro a léto 2016

14. 5. 2016 (FNL) Vyšehrad – Frýdek-Místek 0:1

17. 5. 2016 (FNL) Varnsdorf – Vyšehrad 6:1

21. 5. 2016 (FNL) Vyšehrad – České Budějovice 1:3

28. 5. 2016 (FNL) Znojmo – Vyšehrad 8:1

30. 7. 2016 (pohár, 1. kolo) Klatovy – Vyšehrad 4:2

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...