INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci se pokusí ukončit sérii porážek již ve středu v Táboře

„A“-muži – Ve městě husitů se fotbalisté Slavoje Vyšehrad budou snažit skoncovat s černou sérii pěti porážek za sebou. Již ve středu 31. května je totiž na programu předehrávané 34. kolo ČFL a v jeho rámci i zápas Táborsko B – Vyšehrad. Dějištěm bude stadion na Svépomoci, kde měly dříve své domácí prostředí Vodní stavby Tábor. Nebude to vůbec snadné: Táborsko B je sice předposlední v tabulce, na šestnáctý Benešov ale ztrácí 4 body, a tak má čtyři kola před koncem stále ještě šanci na záchranu. Z ČFL totiž letos sestoupí jen dva týmy.

Pro mužstvo Vyšehradu se naskýtají před utkáním dvě zásadní otázky. Za prvé, podaří se alespoň zopakovat zlepšený výkon ze sobotního utkání s Domažlicemi a k tomu zlepšit koncovku? A za druhé, proti komu vlastně naši hráči nastoupí? Pro A-tým Táborska již druholigová sezona skončila v neděli, ale kdo ví…

„Hráči našeho áčka se už rozprchli na dovolenou. Musíme se s tím poprat,“ řekl kouč táborského béčka Miroslav Čížek pro webovou stránku jihoceskyfotbal.cz. Zda tomu tak opravdu bude, nebo ještě přijdou hráči A-týmu vypomáhat béčku k záchraně v ČFL, bude jasné až ve středu krátce před zápasem. V první řadě se ale musí tým Vyšehradu soustředit na vlastní fotbalovou produkci. Není možné nadále hazardovat se jménem klubu i vlastní hráčskou kariérou zcela odevzdaným a rezignovaným výkonem (či spíš nevýkonem), jako tomu bylo například doma proti Chrudimi. Nešlo ale pouze o jeden zbabraný zápas.

Táborsko B vstoupilo do sezony debaklem doma 1:5 s Olympií Hradec Králové a prakticky od té doby se topí v problémech. Prohrálo mj. i koncem září na Vyšehradě 1:3. Šemíci vedli už v poločase 3:0 dvěma góly Strnada a jedním Hendrycha a přestože se museli obejít 50 minut bez vyloučeného Noska, dotáhli zápas k vítězství 3:1. Až v závěru utkání snížil kapitán Táborska B Chotovinský.

Na sklonku podzimní části sezony se Táborsko B přece jen vzchopilo a z posledních tří utkání vytěžilo 7 bodů, jenomže na jaře zase tápe. Na jeden vydařený zápas připadnou v průměru dva špatné. Porazilo doma mj. Jirny i Chrudim a počátkem května vyhrálo v Zápech, pak ale jako když utne – poslední čtyři utkání prohrálo.

Naposledy během uplynulé neděle Táborsko B podlehlo doma Loko Vltavín 2:4. Holešovičtí vedli už v poločase 2:0, navíc zahodili penaltu, k tomu několik sólových nájezdů a trefili tyč. Po změně stran sice srbský útočník Dordević dvěma góly srovnal na 2:2, velký obrat se ale nekonal. Další dva góly totiž přidal tým z Prahy 7.

Za stavu 2:2 běžel Turek sám na branku Vltavínu. Pokud by tohle proměnil, mohli jsme to hostům podstatně víc zkomplikovat. Vltavín má ale výborné mužstvo, od kterého se můžeme jen učit. Podle mne naši mladí kluci nezklamali a dá se říct, že jsem s jejich výkonem vcelku spokojen,“ řekl po boji trenér Miroslav Čížek. Proti Loko Vltavín poslal na hřiště tuto sestavu: Blažek – Landovský (46. Týnavský), Chotovinský, Suchan, Škarda – Nehoda, Turek, Mácha, Novák, Grobár – Dordević (78. Vysušil).

Utkání FC MAS Táborsko B – Slavoj Vyšehrad v rámci předehrávaného 34. kola ČFL se hraje ve středu 31. května od 17.00 hod. Rozhodují západočeští arbitři: hlavním rozhodčím je Vladimír Pastyřík z Plzně, na čarách mu budou asistovat Zdeněk Mudra z Přeštic Ladislav Szikszay rovněž z Plzně.

Kromě A-týmu mužů budou během posledního květnového dne v permanenci také starší žáci Vyšehradu: ve středu totiž přivítají na hřišti v Krči své vrstevníky z Petřínu Plzeň. Zápas patnáctiletých začíná v 15.15 hod., o rok mladší hráči rozehrají své utkání v 17 hodin.

 

SOUPISKA FC MAS TÁBORSKO „B“

BRANKÁŘI: Martin Blažek (narozen 1980), Filip Hňup (1996)

OBRÁNCI: Lukáš Landovský (1994), Jan Chotovinský (1983, kapitán mužstva), Jakub Škarda (1995), Vojtěch Týnavský (1997), Michal Mácha (1997) 

ZÁLOŽNÍCI: Lukáš Turek (1992), Jan Peterka (1994), Filip Bakule (1991), Marek Novák (1996), Jan Suchan (1989)

ÚTOČNÍCI: Krsta Dordević (1993), Vojtěch Kostka (1997), Miroslav Grobár (1997), Patrik Nehoda (1995), Filip Vysušil (1998) 

 

Zbývající program A-týmu Vyšehradu v ČFL

ST 31. 5. 17.00 Táborsko B – Vyšehrad

SO   3. 6. 17.00 Dobrovice – Vyšehrad

SO 10. 6. 10.15 Vyšehrad – Loko Vltavín

SO 17. 6. 10.30 Benešov – Vyšehrad

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...