INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ostudný debakl v Dobrovici: šemíci si odvezli porážku 0:5

„A“-muži Tři dny po středeční výhře 5:2 v Táboře se fotbalisté Vyšehradu vrátili do nelítostné jarní reality. Během první červnové soboty si odvezli z Dobrovice zahanbující debakl 0:5, který nelze omluvit ani několika neproměněnými šancemi, ani třicetistupňovým vedrem. Domácí sice nastoupili v improvizované sestavě bez řady zraněných hráčů včetně útočníka Strnada, který je díky podzimním gólům stále ještě nejlepším střelcem šemíků, ale i tak dosáhli svého nejvyššího vítězství v sezoně. A na poslední čtvrthodinu postavili do útoku náhradního brankáře.

Oproti zápasu v Táboře došlo k jediné změně v základní sestavě Slavoje, kdy mezi tři tyče se vrátil namísto Štiky Procházka. Už po třech minutách hry se dostal do gólové šance Písačka, ale bývalý gólman Vyšehradu Havránek jeho střelu nohama vyrazil.

Potom už převzali iniciativu domácí a už v 7. min. šli do vedení. Po rohu a závaru před Procházkovou bránou se míč odrazil k Tvarohovi a ten otevřel skóre: 1:0. Dvě minuty nato mohl vyrovnat Volešák, jeho střelu z trestného kopu však zastavila tyč. Prakticky z protiútoku Golovko uvolnil přihrávkou Osvalda a ten prostřelil Procházku: 2:0.

Po čtvrthodině hry mohli přidat domácí další gól, Jakubec postupoval sám na Procházku, ale trochu si ukopl míč a šanci promarnil. V polovině první půle upaloval s balonem na Procházku Osvald, gólman Vyšehradu ale vyhrál i tento minisouboj. Ve 34. min. na druhé straně Šlegův tečovaný centr přistál na břevně domácí brány.

Další sólový únik na Procházku nevyužil Osvald, tentokrát minul bránu. Ve 32. min. ale právě Osvald přihrával a černohorský forvard Đorđević (nahradil v sestavě Strnada) zakončoval: 3:0. Tři minuty před poločasem zasprintoval směrem k domácí bráně Madej, byl však odzbrojen stoperem Routkem.

Čtyři minuty po změně stran odcentroval Novák a Đorđević se trefil hlavou: 4:0. Po něm to zkusil zdálky Eliáš, Procházka vyrazil na roh. A po něm znovu Procházka zabránil Đorđevićovi, aby dosáhl hattricku. Do zakončení se dostali i Novák a Zikmund, na druhé straně prověřil Havránka střelou zpoza vápna Štěpán Klíma. Ten nastoupil poprvé v soutěžním utkání za A-tým.

V 77. min. Pelyak obešel několik hráčů Vyšehradu a střelou k tyči završil skóre: 5:0. Dvě minuty nato po souhře náhradníků Klímy a Ježdíka postupoval sám na dobrovickou bránu Matysík, kličkou se zbavil jejího strážce Havránka, pak se ale rozhodl pro další zpětnou kličku a nakonec svoji příležitost promarnil. Vzápětí to zkusil hlavou, ale minul bránu.

Náš tým čekají v této sezoně už jen dva zápasy: v sobotu 10. června od 10.15 doma s Loko Vltavín a nakonec v sobotu 17. června od 10.30 v Benešově.

Asistent Milan Kopřiva: „Podle postavení obou týmů v tabulce by se dal očekávat vyrovnaný průběh hry, ale tak tomu nebylo a rozdíl pěti branek odpovídá dění na hřišti. Stavíme mladé hráče, kteří hrají současně zápasy I. A třídy za juniorku, stále je testujeme a jsme k nim shovívaví. Parametrům ČFL však odpovídal pouze výkon Volešáka, našeho jednoznačně nejlepšího hráče v tomto utkání, a zčásti Drobílka. Nezbývá mi tedy než zopakovat, co jsem řekl už několikrát: i tento zápas v plné nahotě odhalil, jak na tom ve skutečnosti jsme.“

FK Dobrovice – Slavoj Vyšehrad 5:0 (3:0)

Hráno 3. června 2017. Branky: 32. a 48. Đorđević., 7. Tvaroha, 9. Osvald, 77. Pelyak.

Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:17.

Rozhodčí: Kvaček – Kotyza, Raplík. ŽK: Žaloudek, D. Miškovský – Volešák, Písačka, P. Ježdík.

Diváků: 180.

Dobrovice: Havránek – Novák, Routek, Golovko (54. Zikmunda), Pelyak – Eliáš, Tvaroha, Žaloudek, Osvald, Jakubec (65. D. Miškovský) – Đorđević (75. Bartoš). Trenér Petr Hejno.

Vyšehrad: Procházka – Macej (54. P. Ježdík), Matějka, Šlegl (73. Rossmann), Písačka – Doležal (83. Řezáč), Drobílek, Volešák, Madej (65. Š. Klíma) – Heřman (59. Matysík), Smolák. Na lavičce byl ještě připraven brankář Štika. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...