INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ani Lavi neodvrátil porážku: šemíci podlehli 2:3 Vltavínu

„A“-muži Před diváckou kulisou, jakou stadion Slavoje Vyšehrad v nodobé historii nepamatuje, odehráli šemíci své poslední domácí utkání v této sezoně. V sobotu 10. června podlehli v pražském derby Loko Vltavín 2:3. Diváci přišli tentokrát hlavně proto, aby viděli naživo v akci v mistrovském zápase hlavní postavu internetového seriálu Vyšehrad, kterým je herec Jakub Štáfek alias Julius Lavický. Sázková společnost Chance, jež měla nad zápasem patronát, vypsala dokonce kurz 3:1 na to, že dá Lavi gól, a bylo k tomu opravdu hodně blízko.

Šemíci pranic nehleděli na fakt, že jim jarní část letošní sezony hrubě nevyšla, a před nabitými ochozy se snažili o co nejlepší výkon. Díky tomu také odehráli s favorizovaným soupeřem zcela vyrovnaný zápas.

Oba rivalové se hned od začátku prezentovali ktivní hrou se snahou o zakončení. Šemíkům to přineslo ovoce už po čtvrthodině hry, kdy po kombinační akci Smolák našel přihrávkou zleva nehlídaného Heřmana a ten otevřel skóre: 1:0!

Trvalo ale jen tři minuty a Holešovičtí vyrovnali. Po rohu zleva si na zadní tyči naskočil nejlepší střelec Vltavínu Mashike a přehlavičkoval vše, co se dalo: 1:1.

Fotbal ve stylu nahoru – dolů pokračoval, zajímavé akce se střídaly na obou stranách. Tři minuty před pauzou měl: po centru na přední tyč vyrazil Procházka střelu Šípka zblízka, následně týž hráč zakončoval těsně vedle levé tyče.

Pět minut po změně stran se téměř protlačil do šance Smolák, ale prováhal moment k zakončení a brankář Pávek mu zmenšil střelecký úhel. Vzápětí Heřman po spolupráci s výborně hrajícím Volešákem, nejspíš nejlepším hráčem na hřišti, minul Pávkovu bránu. Volešák potom „nabil“ na střelu Ježdíkovi, ale byl z ní jen roh.

V 57. min. to už po dalším rohovém kopu vyšlo, Volešák odcentroval, Pávek míč vyrazil, ale Smolák na zadní tyči propasíroval balon do sítě: 2:1!

V 64. min. se natěšení fanoušci dočkali nejen vedení domácích: na hřiště totiž přišel za autora prvn branky Jakub Štáfek alias Lavi. V dalším průběhu utkání se pohyboval většinou na hrotu útoku a číhal na svoji příležitost.

Jenomže v 72. min. se radovali hosté, po vydařené kombinace a „rozborce“ vyšehradské defenzivy zakončoval střelou z vápna na zadní tyč Šípek: 2:2.

V 82. min. přišla chvíle, na niž všichni přítomní čekali: po krásné přihrávce od Volešáka se dostal do vyložené šance Štáfek alias Lavi, střílel však levačkou, a tak bohužel minul Pávkovu bránu. Hlavně fanynky šílely, ale úplné a dokonalé extáze jim dopřáno nebylo, Lavi neskóroval.

Ještě tři minuty nato po Volešákově standardce se tlačil Štáfek do další šance, Mashike si ho už ale ohlídal a nepustil do koncovky.

V 86. min. rozhodl Vltavín derby ve svůj prospěch: po centru zleva hlavičkoval nepokrytý Hodas: 2:3.

Šemíci pak mohli ještě vyrovnat v pět minut trvajícím nastavení, ale to se jim už nepodařilo. Davy diváků ale i tak odcházely spokojeny, viděly dobrý fotbal a také show, která je na stadion přilákala.

Náš tým čeká v této sezoně už jen poslední zápas: v pátek 16. června od 18.00 v Benešově.

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Ve druhé půli jsme měli tři velké šance, jednu z nich Kuba, který tak mohl derby rozhodnout, jenomže netrefil. Naopak zavinil jednu branku, když nezachytil náběh protihráče, který poté odcentroval a z toho jsme dostali gól. Před zápasem přišel pozdě na sraz. Pokladna se zase o něco nafoukla.“

Asistent Milan Kopřiva: „Nastoupili jsme do derby převážně s mladými hráči a podali jeden z našich lepších jarních výkonů. Výborně nám zahráli ve středové řadě Volešák s Drobílkem, prosazoval se i Smolák. Ve druhé půli jsme měli několik možností derby rozhodnout, jednu z nich měl i Lavi, ale nakonec byl ale šťastnějším týmem Vltavín.“

Hlavní aktér zápasu Jakub Štáfek alias Lavi: „Musím se klukům omluvit, že jsem neproměnil svoji velkou šanci. Ale příští rok se máte na co těšit.“

Trenér Loko Vltavín Martin Frýdek: „Vyhráli jsme s velkým štěstím. Domácí nastoupili s mnoha mladými hráči, měli jsme si s tím lépe poradit. Na náš tým dolehla atmosféra zápasu, a byl z toho náš nejhorší výkon. Pokud by se Lavi trefil a dal nám gól, vrátil bych trenérský průkaz. Doufám, že v posledním zápase sezony proti Olympii Hradec Králové předvedeme lepší fotbal.“


Slavoj Vyšehrad – Loko Vltavín 2:3 (1:1)

Hráno 10. června 2017.  

Branky: 16. Heřman, 57. Smolák – 19. Mashike, 72. Šípek, 86. Hodas.  

Rozhodčí: Drábek – Čechlovský, Šimek. ŽK: Drobílek, Nosek, Šlegl – Valíček, Macháč.  

Diváků: 2.320.

Vyšehrad: Procházka – P. Ježdík, Matějka, Nosek, Šindelář (74. Madej) – Doležal (76. Šlegl), Volešák, Drobílek, Smolák – Heřman (67. Štáfek, 90. Rossmann), Macej. Na lavičce byli ještě připraveni brankář Štika a Řezáč. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Loko Vltavín: Pávek – Janda (79. Pejša), Tichý, Uvíra, Podzimek – Šípek, Abena (53. Růžička), Valíček (67. Macháč), Pozníček – Mashike (90. +2 Schindler), Maione (46. Hodas). Trenér Martin Frýdek.


Střelci branek (ČFL + Pohár FAČR)

10 – Strnad

8 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR a 2 rozhodující penalty v rozstřelu)

6 – Heřman, Smolák

3 – Komjatý, Kostorek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Matysík

2 – Doležal, Hendrych, Kvída, Macej, Nosek, Pilík

1 – P. Ježdík, Matějka, Prosek

 

Brankové asistence (ČFL + Pohár FAČR)

19 – Volešák (z toho 1 v Poháru FAČR)

7 – Drobílek

5 – Strnad, Smolák

4 – Matějka,

3 – Doležal, Pilík

2 – P. Ježdík, Komjatý, J. Junek, Madej (z toho 1 v Poháru FAČR), Nosek, Písačka

1 – Hendrych, Heřman, Kostorek, Prosek, Safianyk, Šindelář, Šlegl

 

Foto ze zápasu: zde

Foto od Chance: zde

Fotogalerie Laviho během utkání: zde

Foto: Milan Kammermayer


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...