INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly Lukáš Bražina: budu teď fandit i Vyšehradu!

Tombola Vyhrát v poslední vyšehradské tombole letošní sezony stálo zato! Nejen lukrativní výhry od sázkové společnosti Chance a klubu FC Slavoj Vyšehrad, ale i pozornost a potlesk více než dvou tisíc diváků, kteří přišli v sobotu 10. června 2017 na derby s Loko Vltavín. Šťastným vítězem se stal 24letý Lukáš Bražina z dalekého Bardejova, okresního města v prešovském kraji se 40 tisíci obyvateli. Tedy na východě Slovenska.

„Jsem tady na Vyšehradě poprvé v životě, ani jsme nemohli s kamarády stadion najít,“ přiznal Lukáš, hlavně ale nemohl dlouho uvěřit tomu, že mezi tolika diváky se stal právě on vítězem tomboly. „Je to neskutečné, že jsem vyhrál. Přišli jsme se podívat samozřejmě hlavně na Laviho, jak se ukáže v ostrém zápase. A teď mám i jeho podepsaný dres. Ještě bych se s ním rád společně vyfotil.“

Lukáš Bražina pracuje v Kralupech nad Vltavou a odsud jsou i jeho dva kamarádi, kteří s ním na zápas přijeli. „Zápas má dobrou úroveň, v poločase je stav 1:1, myslím, že bude remíza i na konci a uvidíme ještě penaltový rozstřel,“ odhadl vítěz poslední jarní tomboly. Tahle předpověď mu nevyšla, šemíci nakonec podlehli favorizovanému rivalovi z Holešovic 2:3.

V Praze a vůbec v Čechách se Lukášovi líbí, žije zde už tři roky. Ale poté, co se sem přestěhoval, přerušil svoji vlastní fotbalovou kariéru. A tak nyní hraje už jen rekreačně. Kromě toho chodí jako divák na prvoligová utkání Sparty a Bohemians 1905.

Z týmu Slavoje Vyšehrad zná jen nejznámějšího hráče: Láďu Volešáka. To se ale možná brzy změní. „Asi sem teď přijdu častěji. Je docela dobře možné, že se ze mne stane fanoušek Vyšehradu,“ dodal sympatický mladý muž Lukáš Bražina. Krásná tečka za posledním domácím zápasem…

 

Dosavadní vítězové jarní tomboly

Miroslav Votava, Krč

Jiří Havel, Nusle

Ota Karásek, Nusle

Josef Švec, Ústí nad Labem

Jaroslav Jára, Praha 6-Suchdol

Jan Lämlein, Vyšehrad

Josef Švec, Ústí nad Labem

Lukáš Bražina, Bardejov

 

Foto z tomboly: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...