INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Derniéra sezony v Benešově: šemíci ji odehrají už v pátek

„A“-muži – Na svůj předchozí zápas na benešovském stadionu má tým Slavoje Vyšehrad krásné vzpomínky. Bylo to v derniéře sezony 2014/15, šemíci vyhráli brankami Macháčka a Kabeleho 2:1 a vzápětí dostali nabídku na postup mimo pořadí z ČFL do Fotbalové národní ligy, kterou také akceptovali. To už je ale dva roky stará historie, tentokrát půjde o derniéru sezony 2016/16 a souboj 16. s 13. týmem tabulky třetí nejvyšší soutěže. Šestnáctý Benešov už je v klidu, zachránil se, ale také díky tomu, že letos sestupují jen poslední dva týmy tabulky. Hraje se už v pátek v podvečer od 18 hodin.

„Jsme rádi, že jsme soutěž pro Benešov zachránili a můžeme zápas s Vyšehradem odehrát v klidu, bez nervů. Přesto chceme samozřejmě vyhrát, aby byla dokopná veselejší,“ uvedl trenér Pavel Šimáček a dodal: „Sezonu jsem začínal jako asistent trenéra Kamila Kulhavého, posledních deset zápasů pak v roli hlavního kouče. Bylo to pro nás všechny náročné hlavně po psychické stránce. Jsem rád, že se tím kluci vyrovnali, hlavě ve fázi, když jsme čtyřikrát za sebou prohráli o gól, a situace začala být pro nás kritická. Poté, co se zachránil Sokolov ve FNL, sebevědomí hráčů opět vzrostlo. Během šesti horkých dnů jsme remizovali ve Štěchovicích a vysoko vyhráli důležitá utkání s Hořovickem a Táborskem B, což nám již stačilo na záchranu. Chci klukům strašně moc poděkovat, že to zvládli. Jen mě mrzí, že budu mít negativní bilanci zápasů v ČFL jako trenér: pět porážek o gól, jedna po penaltovém rozstřelu, tři výhry a utkání s Vyšehradem zatím s otazníkem. Od nové sezony totiž přijde do Benešova nový trenér.“

Poslední zápas ve žlutomodrém dresu budou hrát i Eric Adjei Kwame a Stanley Ibe, kteří se vracejí do Jiren.

Naposledy hrál Benešov v Převýšově, kde podlehl 0:1. „I přes změny v sestavě jsme tam odehráli dobrý zápas, kluci kombinovali a dřeli, ale bohužel jsme dojeli na neproměňování šancí, a tak domácím stačil jeden šťastný gól, aby nás porazili,“ posteskl si trenér Benešova Pavel Šimáček. Do zápasu poslal tuto sestavu: Repáň – Filip (76. Večera), Laštovka, Zákostelský (16. Kwame), Cvrček – Farkaš (62. Khodulia), Skopec – Balata, Kučaba, Kulhavý – Turek (79. Ibe).

Nejlepším střelcem tým je s osmi góly kapitán mužstva Martin Turek.

Utkání SK Benešov – Slavoj Vyšehrad se hraje v pátek 16. června od 18.00 hod. Rozhodují severočeští arbitři: hlavním rozhodčím je Michal Kapoun z Ústí nad Labem, na čarách mu budou asistovat Ivan Teuber z Libočan u Loun a Zdeněk Vaňkát z Chomutova.

V podzimní derniéře na Vyšehradě skončil vzájemný souboj remízou 2:2, na penalty vyhrál Benešov 8:7.

Juniorku čeká v Uhříněvsi těžká šichta

Juniorka neboli B-tým mužů Slavoje Vyšehrad skončí letos na 2. místě A-skupiny pražské I. A třídy, v tabulce před sebe pustila jen Dolní Chabry. Ve svém posledním utkání se představí v sobotu od 17 hodin v Uhříněvsi. Tým Čechie vede bývalý kouč naší U 19 Richard Havlík a před posledním kolem je na 7. místě tabulky. V podzimním vzájemném utkání Vyšehrad B porazil Uhříněves 7:0. Ale pozor! Na hřišti v Uhříněvsi odehrála naše juniorka zatím pět mistrovských zápasů – ať už se jednalo o přebor nebo I. A třídu, většinou to nedopadlo dobře. Čtyřikrát prohrála a jen předloni tam uhrála alespoň bezbrankovou plichtu.

Pro A-tým našeho staršího dorostu i oba týmy mladšího dorostu už sezona skončila. Totéž platí pro žákovské týmy Vyšehradu.

B-tým U 19 čeká ještě jeden zápas, a sice v neděli v 17 hod. v Klánovicích. Bude to přímý souboj o konečné čtvrté místo tabulky. Starší přípravky nastoupí v pátek v podvečer na Aritmě a mladší přípravky v sobotu brzy odpoledne v Podolí.

 

SOUPISKA SK BENEŠOV

BRANKÁŘI: Erik Beník (narozen 1994), Lukáš Repáň (1996), Jakub Jakoubek (1991)

OBRÁNCI: Josef Laštovka (1982), Eric Adjei Kwame (1984), Zdeněk Vrňák (1992), Marek Večera (1990), Ilia Khodulia (1989), David Filip (1998), David Cvrček (1996)

ZÁLOŽNÍCI: Martin Turek (1985, kapitán mužstva), Michal Kučaba (1991), David Skopec (1994), Damián Farkaš (1996), Luboš Balata (1995), Ievgen Afanasenko (1993), Michal Bohata (1991), Ondřej Rataj (2000)

ÚTOČNÍCI: Jan Zákostelský (1991), Stanley Ibe (1984), Kamil Kulhavý (1998)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...